Profi şi Auchan au anunţat un parteneriat pentru negocieri

G.D.
Companii / 2 februarie 2023

Profi şi Auchan au anunţat un parteneriat pentru negocieri

La începutul acestei săptămâni, lanţurile de retail modern Profi şi Auchan au anunţat un parteneriat pentru negocieri al cărui scop este ameliorarea puterii de negociere a celor două reţele, în avantajul consumatorilor finali, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Pentru a putea obţine condiţii mai avantajoase pentru clienţii noştri, considerăm oportun să folosim volumele noastre cumulate în negocierile cu furnizorii cu cifre de afaceri foarte mari. Este o evoluţie normală ca doi retaileri să îşi pună la un loc volumele de achiziţii pentru a crea forme de alianţe care să le permită să concureze şi mai eficient marile reţele de retail alimentar şi să asigure preţuri mai bune pentru clienţi, mai cu seamă în această conjunctură inflaţionistă," a declarat Gaëtan Pacton, directorul general Profi.

"O alianţă de negociere este un lucru normal în peisajul comerţului modern," afirmă Ionuţ Ardeleanu, directorul general Auchan. "Miza este una importantă pentru toţi, mai ales în această perioadă: protejarea puterii de cumpărare a clienţilor noştri. Este o miză serioasă şi un răspuns pe care clienţii noştri se aşteaptă să îl avem pregătit, aşa cum i-am obişnuit de fiecare dată până acum".

Potrivit sursei citate, proiectul a fost conceput pornind de la parteneriate similare de pe pieţe de retail mai mature şi respectă cerinţele legale în materie de protejare a concurenţei.

Cu excepţia negocierii împreună cu un număr limitat de mari furnizori, în cea mai mare parte internaţionali, a unor anumite condiţii comerciale de achiziţie în cadrul parteneriatului, Profi şi Auchan vor continua să evolueze separat pe piaţă, ca doi concurenţi redutabili. Totodată, faţă de toţi ceilalţi furnizori, cei doi retaileri se vor comporta independent, ca şi până acum.

Negocierile în comun descrise mai sus se vor derula pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 februarie, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. absolut, totul pentru consumtorul final, bineinteles.

    Ar trebui supraimpozotati . Sa nu le ramana decat firmituri . Treptat binenteles . Cu banii obtinuti si o reforma reala a agriculturii, nu cu latifundiari ca acum , S-ar putea reface agricultura romaneasca fara sa mai depinzi de excrocii din exterior .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb