Profit de 6,3 milioane de lei pentru SSIF "Broker"

C.P.
Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2010

Profit de 6,3 milioane de lei pentru SSIF "Broker"

SSIF "Broker" a înregistrat un profit de 6,33 milioane lei, la sfârşitul lunii septembrie 2010, comparativ cu 4,99 milioane lei în perioada similară din 2009, potrivit unui comunicat al companiei. Veniturile din operaţiuni financiare s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2009, în principal, datorită fructificării unor poziţii din cadrul portofoliului propriu de acţiuni, în timp ce dividendele încasate din diverse participaţii au sporit cu 50%. Totodată, reluarea sub formă de venituri a unor provizioane rămase fără obiect după vânzarea unor acţiuni din portofoliul tranzacţionabil a contribuit decisiv la acoperirea în totalitate a cheltuielilor financiare generate de cedarea unor active şi achitarea altor obligaţii de natură financiară, spun reprezentanţii companiei. Aceştia adaugă că scăderea drastică a tranzacţiilor pe piaţa locală pe perioada verii a influenţat negativ activitatea societăţii, însă operaţiunile derulate pe portofoliul propriu de acţiuni au generat venituri în creştere faţă de trimestrul similar din 2009, fiind înregistrate diferenţe de preţ favorabile în valoare de 1,76 milioane lei.

Astfel, valoarea totală a portofoliului a crescut la 63,08 milioane lei, cu 24,6% peste nivelul înregistrat în urmă cu 12 luni.

De asemenea, valoarea de piaţă a pachetelor de acţiuni deţinute la societăţile închise a crescut cu 28,8%, în principal, datorită achiziţiei unui număr de 7,19 milioane acţiuni la Fondul Proprietatea.

"Valoarea tranzacţiilor în intervalul iulie-septembrie a fost extrem de redusă, fapt reflectat şi asupra veniturilor înregistrate de SSIF Broker din activitatea de intermediere. Tocmai de aceea, am dorit să ne autorizăm ca intermediari pe Bursa de la Viena şi, în viitorul apropiat, să oferim clienţilor noştri accesul pe această piaţă, mai matură şi mai lichidă decât cea autohtonă", a declarat Grigore Chiş, director general SSIF Broker.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb