Rezultatele financiare preliminare ale "Bursei de Valori Bucureşti" (simbol BVB) nu reprezintă o surpriză pentru analişti, care ne-au declarat că se aşteptau ca BVB să încheie anul pe profit, având în vedere evoluţia valorii tranzacţionate anul trecut, comparativ cu 2010, lichiditatea fiind susţinută de acţiunile Fondul Proprietatea.
Simion Tihon, broker la "Prime Transaction" ne-a spus: "Rezultatele operaţionale vin în urma creşterii lichidităţii, şi cred că aici putem spune că un impact semnificativ l-a avut listarea Fondului Proprietatea care a contribuit major în valoarea totală tranzacţionată în 2011".
Şi Mihai Mureşian, director tranzacţionare "Intercapital Invest", consideră că "Fondul Proprietatea" a avut un impact pozitiv puternic asupra rezultatelor financiare ale BVB, atât direct, din momentul, listării, cât şi indirect, ca urmare a rezultatelor financiare excepţionale ale Depozitatului Central din perioada când Fondul se tranzacţiona pe piaţa gri.
Profitul net al "Bursei de Valori Bucureşti" a crescut, anul trecut, cu 197%, comparativ cu 2010, ajungând la 16,96 milioane de lei, fiind influenţat de rezultatele în creştere obţinute din activitatea operaţională şi din cea financiară, potrivit unui raport anual preliminar emis, vineri, pe Bursă.
Profitul operaţional al Bursei a urcat, la 31 decembrie, la 6,39 milioane de lei, în timp ce rezultatul financiar, de 12,41 milioane de lei, a fost aproape dublu faţă de anul 2010, fiind influenţat de încasarea dividendelor, în valoare de 8,2 milioane de lei, de la Depozitarul Central.
"Bursa de Valori Bucureşti" a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 21,73 milioane de lei, în creştere cu 66,4% comparativ cu anul 2010, "ca urmare a realizării unor venituri mai mari din activitatea de tranzacţionare, din înregistrarea de noi participanţi, din activitatea de admitere şi menţinere la tranzacţionare a emitenţilor şi din vânzarea de informaţii bursiere", potrivit raportului preliminar transmis.
Andrei Rădulescu, analist "SSIF Broker" ne-a declarat că, pentru 2011, previzionase o cifră de afaceri de 20,7 milioane de lei şi un profit net de 17,7 milioane de lei.
"În trimestrul al patrulea am asistat la un rezultat negativ din exploatare, evoluţie determinată de reducerea, cu 19%, a cifrei de afaceri comparativ cu trimestrul al treilea, în contextul declinului valorii tranzacţiilor derulate la BVB, dar şi a majorării cheltuielilor din exploatare", ne-a declarat domnul Rădulescu, adăugând: "Raportat la trimestrul al treilea, cheltuielile cu personal au crescut cu 30%, pe fondul restructurarii conducerii executive, iar alte cheltuieli de exploatare cu 107%, pe fondul provizioanelor constituite la finele anului". Pentru acest an, domnia sa previzionează o cifră de afaceri de 23,07 milioane de lei şi un profit net de aproximativ 15 milioane de lei.
• Analiştii: Listările programate în acest an vor mări câştigurile Bursei
Bogdan Gherghe, analist "Tradeville", este optimist cu privire la evoluţia Bursei, în acest an, menţionând: "Având în vedere listările societăţilor din domeniul energetic, deţinute de stat, cât şi aducerea unor companii de renume internaţional, pe secţiunea ATS, aşteptările pentru 2012 sunt îndreptate spre o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a rezultatului operaţional".
Mihai Mureşian consideră că acestă tendinţă pozitivă a rezultatelor BVB poate continua şi în anii următori deoarece sunt aşteptate mai multe IPO-uri cât şi SPO-uri ale mai multor companii de stat, care în situaţia în care se vor concretiza vor duce automat la creşterea volumelor tranzacţionate pe bursă.
Activele totale a BVB, la 31 decembrie 2011, erau de 106,07 milioane de lei, din care activele imobilizate au fost de 28,67 milioane de lei, iar cele circulante de 77,32 milioane de lei.
1. Vai si mama mea
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2012, 07:18)
Anaiistii desigur ca nu sunt mirati, este firesc pentru ca sunt profesionisti. De ce insa nu au stiuat acest lucru si cei din CA, fostul si marele DG cu ghilimele de rigoare atunci cand declarau peste tot ca sunt in declin economic? Ca vor face reduceri la sange, cand au taiat salarii numai unora desigur, adica 5-6, dar la inca 20 le-a crescut? Of si vai de mama mea cu asa fosta conducere si asa presedinte. Fost desigur sa fie clar. Si poate Simion de la Prime ar fi trebuit sa-i explice si lui Uleia cum stateau lucrurile.
2. cum
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2012, 07:32)
ei as! numai ei..nu cred. mai stiu eu 5 super specialisti care au semnat o nota apocaliptica. astia au studiat oare economia? si pe ce criterii au fost angajati la respectiva societate? probabil cum a facut farmache, dupa ochi frumosi, stele sau relatii de viitor. cand vor invata si piata, atunci vor fi si patronii multuimiti. pana una alta iau banii degeaba
3. spun surse
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2012, 07:39)
profun sa fie chemata si fostul, poate i se explica si lui ca de fapt nu are nici o contributie, cu exceptia desigur ca a pierdut oferta petrom. ma rog nu este singurul, aici am putea adauga si pe cei doi dg adjuncti, nu sunt nici ei departe de lucrurile rele, ba chiar as spune ca au o contributie majora. si culmea sunt chiar premiati. spun surse din piata ca atunci cand alin va fi inlocuit are prevazut in contract cateva zeci de mii de euro, .