Profit în creştere pentru "Rosneft"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 noiembrie 2012

Profit în creştere pentru "Rosneft"

Cel mai mare grup petrolier din Rusia, "Rosneft" (deţinut de stat), a raportat creşterea cu 15,4% a profitului său net în primele nouă luni din 2012, în ritm anual, datorită vânzărilor.

Câştigul a fost de 285 miliarde ruble (9 miliarde dolari) şi include 65 miliarde ruble din achiziţia a 51% din producătorul rus independent de gaze naturale "Itera".

Vânzările companiei au crescut cu 16,1% în perioada ianuarie - septembrie 2012, la 2.268 miliarde ruble, datorită cererii, dar şi preţurilor mari.

"Îmbunătăţirea situaţiei de pe pieţele globale de ţiţei şi produse petroliere, precum şi creşterea volumului livrărilor noastre în trimestrul al treilea au susţinut creşterea cu 11,7% a veniturilor din vânzări, care au totalizat 802 miliarde ruble în perioada iulie - septembrie", a informat "Rosneft". Profitul net obţinut de companie în trimestrul al treilea a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani: 181 de miliarde ruble, faţă de o pierdere de 393 milioane de ruble anul trecut.

"Rezultatele din trimestrul al treilea reflectă începutul unei transformări importante în cadrul companiei în privinţa reducerii costurilor şi a îmbunătăţirii eficienţei, care au dat deja rezultate solide pe segmentul producţiei şi al vânzărilor", a declarat preşedintele "Rosneft", Igor Secin, adăugând: "Acest lucru ne permite să ne îmbunătăţim capacitatea financiară şi să construim o bază puternică pentru implementarea eficientă a proiectelor noastre strategice".

Pe de altă parte, "Rosneft" a anunţat că a încheiat un acord pe 25 de ani cu "Inter RAO" pentru furnizarea a 875 miliarde metri cubi de gaze către societatea rusă de electricitate, începând cu anul 2016. Astfel, "Rosneft" va deveni principalul furnizor pentru "Inter RAO", în locul "Novatek".

Conform presei din Rusia, acordul este estimat la 80 de miliarde dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb