Profitul Antibiotice Iaşi, în creştere

A.B.
Comunicate de presă / 15 august 2018

Profitul şi veniturile din vânzări obţinute de compania Antibiotice (index BVB: ATB) în semestrul I 2018 au înregistrat valori superioare celor din aceeaşi perioadă a anului 2017.

Obiectivele companiei au urmărit realizarea indicatorilor aprobaţi prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Astfel, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti, profitul înainte de impozitare pentru perioada raportată este de 20,8 milioane lei, în creştere cu 4% în raport cu cel înregistrat în anul 2017 şi cu 23% mai mare comparativ cu profitul estimat în BVC.Profitul după impozitare este de 20,1 milioane lei, superior anului 2017 cu 5% şi celui bugetat cu 41%.

De asemenea, veniturile din vânzări ale perioadei au atins suma de 157,7 milioane lei, în creştere cu 7% comparativ cu anul 2017, când au totalizat 147,2 milioane lei, rezultat al efortului susţinut al întregii societăţi pentru consolidarea afacerii.

Din venitul realizat în primul semestru al acestui an, Antibiotice SA a returnat sistemului public de sănătate prin taxa clawback 18 milioane lei, nivel superior celui planificat în BVC (12 milioane lei), cât şi valorii înregistrate în semestrul I 2017 (14 milioane lei).

Compania Antibiotice înregistrează o creştere valorică a vânzărilor din farmacii şi spitale de 7,5% comparativ cu semestrul I 2017, în timp ce vânzările în unităţi terapeutice au înregistrat o creştere de 4,8%.

Veniturile din vânzările pe pieţele externe în primul semestru al anului 2018 au fost cu 9,8% mai mari comparativ cu anul 2017, exportul în perioada de referinţă aducând companiei 17,65 milioane USD comparativ cu 16,08 milioane USD în anul 2017.

Principalele destinaţii externe ale produselor ce poartă marca Antibiotice (produse finite şi substanţa activă Nistatină) au fost Asia, America de Nord şi Europa, vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 73% din totalul cifrei de afaceri la export realizată în semestrul I 2018.

În primul semestru al anului 2018 a fost continuat programul de investiţii al companiei, contractele realizate în acest sens reprezentând 83% din valoarea bugetată.

Principalul obiectiv de investiţii îl reprezintă realizarea noii capacităţi de producţie pentru Unguente şi Supozitoare, care vizează creşterea cifrei de afaceri şi a capacităţii companiei Antibiotice de a înregistra, produce şi comercializa medicamente româneşti de calitate, cu autorizaţii GMP pe toate pieţele farmaceutice reglementate (Europa, SUA şi Canada).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb