Profitul "Metro", în declin din cauza integrării magazinelor "Wal-Mart"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 august 2007

Profitul "Metro", în declin din cauza integrării magazinelor "Wal-Mart"

Grupul "Metro" AG, cel mai mare lanţ de distribuţie din Germania, raportează o scădere de 60% a profitului său net în trimestrul al doilea, din cauza costurilor aferente integrării celor 85 de magazine "Wal-Mart" preluate anul trecut. Profitul net al companiei a scăzut la 104 milioane de euro (142 milioane de dolari) în perioada aprilie-iunie 2007, de la 262 milioane de euro în intervalul similar al anului trecut. Cifrele publicitate de compania germană sunt inferioare estimărilor analiştilor: 106,9 milloane de euro.

În perioada aprilie-iunie 2006, rezultatele "Metro" au inclus beneficii speciale de pe urma vânzării participaţiei de 41% pe care o deţinea compania germană la "Praktiker", lanţ de magazine de bricolaj.

Vânzările "Metro" au crescut cu 9,7% în perioada de raportare, la 15,39 miliarde de euro. Pentru întregul an în curs, "Metro" anticipează că vânzările sale vor creşte cu 8-9%, iar profitul operaţional - cu 6-8%.

"Metro" operează 2.390 de magazine în 30 de ţări şi obţine jumătate din veniturile sale în afara Germaniei. Directorul executiv al "Metro", Hans-Joachim Koer-ber, a declarat: "Europa de Est şi Asia rămân regiunile care înregistrează cea mai puternică creştere. Ne vom continua strategia de expansiune orientată spre Europa de Est şi Asia".

În luna martie, Koerber a anunţat că achiziţionarea celor 85 de magazine "Wal-Mart" din Germania (aparţinând grupului american "Wal-Mart") va reduce profitul înregistrat de "Metro" în acest an. "Wal-Mart", cel mai mare grup de dis-tribuţie din lume, şi-a vândut magazinele din Germania pe motiv că nu a reuşit să obţină profit pe această piaţă, timp de opt ani.

Grupul "Metro" operează un lanţ de 31 de magazine în România, dintre care 23 de unităţi "Metro Cash&Carry" şi opt centre "Real". Grupul îşi va continua, anul acesta, expansiunea pe piaţa noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb