Profitul "Mol" - la jumătatea cifrei estimate de analişti

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 august 2007

Profitul "Mol" - la jumătatea cifrei estimate de analişti

"Mol" Nyrt., cea mai mare rafinărie din Ungaria, şi-a diminuat cu două treimi profitul în trimestrul al doilea din 2007, faţă de aceeaşi perioadă din 2006, întrucât a plătit mai multe taxe decât anul trecut, dar şi din cauza reevaluării unor opţiuni de răs­cumpărare a acţiunilor.

Profitul net al companiei a scăzut la 26,4 miliarde de forinţi (146 milioane de dolari) sau 291 forinţi/acţiune, de la 76,7 miliarde de forinţi sau 934 forinţi/titlu în trimestrul al doilea din 2006. Analiştii estimau un câştig mult mai mare: 50 de miliarde de forinţi. Vânzările companiei au scăzut la 607 miliarde de forinţi, de la 708 miliarde anul trecut.

Guvernul de la Budapesta a majorat unele taxe percepute de la companii, ca parte a măsurilor menite să reducă deficitul bugetar. Oficialii "Mol" au declarat: "Obligaţiile noas­tre de plată sunt de mai bine de trei ori mai mari anul aces­ta faţă de anul precedent".

În ce priveşte reevaluarea opţiunilor, este vorba despre opţiuni de răscumpărare a acţiunilor de la fondul de investiţii "Magnolia", cu un cost de 36,7 miliarde de forinţi, raportat la aşteptări de 23,3 miliarde. Mai sunt taxele pentru opţiunea de răscumpărare de acţiuni de la grupul bancar "BNP Paribas", de 11,3 miliarde de forinţi. "Mol" are o opţiune de răscumpărare a circa 14% din acţiunile proprii deţinute de "Magnolia" şi "BNP Paribas".

Profitul operaţional al companiei maghiare a scăzut cu 14% în trimestrul al doilea, la 88,4 miliarde de forinţi. Analiştii estimau 86,7 miliarde. Divizia de explorare şi producţie a companiei maghiare a raportat un profit operaţional de 22,9 miliarde de forinţi, faţă de 32,5 miliarde anul trecut.

Divizia de rafinare şi marketing a obţinut un profit operaţional de 57,1 miliarde de forinţi, comparativ cu 69,4 miliarde anul trecut. "Mol" arată că declinul este cauzat de reevaluarea stocurilor.

Divizia de petrochimice a obţinut un profit operaţional de 12,2 miliarde de forinţi, faţă de 3,9 miliarde anul trecut, iar cea de trans­port al gazelor - de 6,4 miliarde de forinţi, în creştere faţă de cel de 5,6 miliarde anul trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb