Profitul net al SIF Oltenia s-a redus la şase milioane de lei, în primele trei luni

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2010

SIF Oltenia (SIF5) a înregistrat un profit net de 6 milioane lei (1,4 milioane euro), de două ori mai redus faţă de câştigul de 12,6 milioane lei din primele trei luni ale precedentului exerciţiu financiar. Societatea a avut, în primele trei luni, venituri de 24 milioane lei (5,8 milioane euro), în creştere cu 33%, ca urmare a intensificării tranzacţiilor derulate pe piaţa de capital, situaţie care a condus, însă, şi la majorarea mai accelerată a cheltuielilor. Potrivit Mediafax, SIF Oltenia a încheiat primul trimestru al precedentului exerciţiu financiar cu venituri de 18 milioane lei.

SIF Oltenia, ca şi celelalte patru societăţi de investiţii financiare, a avut o activitate mai vizibilă pe bursă în contextul în care SIF-urile nu se mai pot baza pe dividende mari din partea BRD (BRD) şi BCR. Tranzacţiile realizate la bursă au vizat inclusiv acţiuni pentru care societatea a făcut provizioane anul trecut, astfel că, odată cu veniturile, au crescut şi cheltuielile. În primele trei luni, SIF Oltenia a avut cheltuieli de 16,8 milioane lei (peste 4 milioane euro), de 3,5 ori mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut, de 4,7 milioane lei.

Potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli, SIF Oltenia ar urma să înregistreze, în acest an, un profit net de 60,9 milioane lei, de trei ori mai redus faţă de câştigul din 2009, în contextul în care dividendele încasate vor fi mai reduse, iar societatea îşi va conserva portofoliul. SIF Oltenia avea la finele lunii martie un activ net de 1,739 miliarde lei, în creştere cu 5,86%, faţă de finalul lunii decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb