Profitul net al Visual Fan a crescut cu 18% în al doilea trimestru din 2024

S.B.
Piaţa de Capital / 26 septembrie

Profitul net al Visual Fan a crescut cu 18% în al doilea trimestru din 2024

Visual Fan S.A. (simbol bursier ALW), compania românească de tehnologie din spatele brandului Allview, anunţă rezultatele financiare înregistrate în prima jumătate a anului 2024. Indicatorii de performanţă raportaţi, confirmă strategia solidă de dezvoltare a companiei şi capacitatea acesteia de a inova şi de a se adapta într-un mediu economic dinamic.

În prima jumătate a acestui an, compania Visual Fan S.A. a înregistrat o creştere a profitului net cu aproximativ 18%, confirmând robusteţea strategiei de management şi capacitatea Visual Fan de a menţine o traiectorie ascendentă, chiar şi într-un context economic provocator. Profitul net al Grupului Visual Fan a crescut cu aproximativ 12% faţă de primul semestru al anului 2023, ajungând la valoarea de 2,27 milioane lei, în contextul unei uşoare scăderi a cifrei de afaceri - cu aproximativ 4%.

Divizia IT&C, care continuă să fie pilonul central al companiei, a marcat o performanţă constantă, cu o creştere uşoară a vânzărilor de televizoare, reflectând cererea tot mai mare pentru produsele brandului Allview. În acelaşi timp, vânzările de telefoane mobile au rămas stabile, confirmând atractivitatea portofoliului de produse pe o piaţă extrem de competitivă.

Adoptarea strategiei Green by Allview, implementată cu succes în ultimii doi ani, a reprezentat un pilon fundamental în direcţia de business a companiei Visual Fan. Această iniţiativă a permis alinierea la cerinţele de sustenabilitate ale pieţei, contribuind la dezvoltarea unor soluţii ecologice şi inovatoare. Totodată, a facilitat diversificarea portofoliului şi crearea unor noi divizii, precum ERA Health, Allview Auto şi Solar Energy.

Aplicaţia Allview ERA Health, stă la baza demersului de a intra pe piaţa serviciilor destinate nutriţiei şi sănătăţii. Aceasta se diferenţiază în piaţă prin capacitatea de educare a utilizatorilor în termeni personalizaţi şi transformarea unui comportament alimentar obişnuit într-un stil de viaţă sănătos şi responsabil, ceea ce conduce la creşterea calităţii vieţii consumatorilor. Investiţiile realizate în acest prim semestru în dezvoltarea hardware şi software a Frigiderelor SMART ERA Side by Side au permis îmbunătăţirea funcţionalităţilor şi a experienţei utilizatorului, iar rezultatele acestora se reflectă deja în discuţiile avansate pentru listarea produsului într-un important lanţ de retail din România. În plus, Frigiderul SMART ERA Side by Side, dezvoltat intern de echipa Allview, se remarcă prin integrarea unor funcţii inteligente e mare utilitate, precum Eat Me Smart, care contribuie la reducerea risipei alimentare prin recomandarea de reţete bazate pe alimentele din stoc, prioritizate în funcţie de termenul lor de valabilitate. Un alt element diferenţiator constă în afişarea conţinutului de vitamine şi minerale al fiecărei reţete sugerate, facilitând adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Frigiderul SMART ERA Side by Side, este singurul frigider inteligent dezvoltat in Europa.

Divizia Allview Auto a înregistrat un succes notabil, atingând în doar şase luni, obiectivul de vânzări pentru întregul an 2024, cu 100 de unităţi CityZEN comercializate prin Programul Rabla Plus. Acest rezultat subliniază nu doar atractivitatea modelului CityZEN, ci şi angajamentul nostru de a oferi soluţii de mobilitate sustenabile.

O contribuţie semnificativă la aceste rezultate a avut-o şi divizia Solar Energy, care a încheiat contracte importante pentru proiecte fotovoltaice full EPC, cu o capacitate instalată de aproximativ 20 MW în semestrul I 2024. Aceste proiecte au consolidat poziţia noastră pe piaţa energiei regenerabile şi au adus noi parteneriate strategice cu importante companii multinaţionale, ce îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul României. Cu o expertiză semnificativă în sfera tehnologiei şi o viziune centrată pe viitor, compania Visual Fan îşi propune contractarea a peste 80 MW de proiecte de energie solară până la finalul anului 2024. Colaborările stabilite cu diverse entităţi din sectorul privat, inclusiv hipermarketuri, companii multinaţionale şi firme cu capital autohton, precum şi parteneriatele cu instituţii din sectorul public, ne consolidează încrederea în atingerea acestui obiectiv.

Lucian Peticilă, CEO şi fondator Visual Fan S.A., a declarat: "Performanţele obţinute în prima jumătate a anului 2024 reprezintă o dovadă clară a profesionalismului echipei noastre şi a validităţii strategiei adoptate, confirmând că deciziile noastre ne-au permis să navigăm eficient într-un mediu economic complex. Vom continua să ne dezvoltăm, concentrându-ne pe inovaţie, sustenabilitate şi parteneriate strategice, pentru a oferi valoare investitorilor, partenerilor şi clienţilor noştri."

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Performante,dovada clara....plin de bravada,cred ca vorbesc despre rezultatele la alte firme.

    Afacerile scad in mediu puternic inflationist desi acum se lauda ca vand si masini,adica produsemult mai scumpe devat telefoane,tablete si frigidere.In asemenea conditii afacerile trebuia sa creasca puternic sa reflecte vreo performanta.

    Cresterea profituluo e neglijabila in lei raportat la capitalizare.Cum se poate sustine evaluarea lor de piata cu asemenea rezultate mai ales ca a devenit clar ca nuai e companie de crestere,in cel mai bun caz de stagnare? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. al 4 lea semestru la rand scadere CA de cand s-au listat cum scriu ei'activitate recurenta' ziceau ca-s firma growth,cu toate ca-s Grup acum,au dat si bani pe achizitii

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    :))))

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    listare 2021 plasament la 155 mil cap.de piata,pe baza a

    -23 mil profit fiindca au vandut medicale la alde Unifarm de 260 mil in 2020 

    =au bugetat profit atentie recurent,fara medicale de 15 mil in 2023 pe venituri 156 mil 

    Acum au 90 mil cap.de piata si se lauda ca au facut 0,2 mil profit in plus un semestru. 

    In 2022 urmau sa faca 12 mil profit si au avut cam 0,in 2023 ziceau 15 si au facut 4,5. 

    Acum cica zbarnaie si se bat cu caramida-n piept ca s-au dezvoltat in 17 directii si au afaceri tot grupul 43 mil si profit 2,2! 

    Pai cum sunt cifrele realizate in raport cu prognozele alea pe care s-au listat la 155 mil?

    Astia au impresia ca daca au tupeu suficient toti uita ce s-a promis acum 3 ani,nu 30. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb