Profitul semestrial al "Braiconf" Brăila a crescut cu peste 15,5%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2004

Societatea de confecţii "Braiconf" din Brăila a încheiat primul semestru de activitate din anul în curs cu un profit brut de 60,4 miliarde de lei, în creştere cu 26,6% faţă de nivelul aferent aceleiaşi perioade din 2003. Rezultatul net la finele lunii iunie se ridică la 46 miliarde de lei, reprezentînd o creştere de 15,5% faţă de anul anterior. Potrivit unor surse din interiorul societăţii, creşterea profitului net într-un ritm inferior celui înregistrat de profitul brut se datorează majorării impozitului pe profitul obţinut din export - de la 12,5% cît era în urmă cu un an, la 25%. Sursa citată a ţinut să precizeze că peste 90% din producţia realizată de "Braiconf" este valorificată pe pieţele externe. Cifra de afaceri a companiei însumează 257,5 miliarde de lei în perioada analizată, ceea ce înseamnă o creştere de 17,3% raportat la nivelul înregistrat cu un an în urmă.

"Braiconf" îşi desfăşoară activitatea în sistem "semi-lohn", astfel că cea mai mare parte a colaboratorilor săi sînt în acelaşi timp furnizori de materiale şi beneficiari. Cei mai importanţi clienţi externi ai societăţii sînt "Agatex" Italia, "Seidensticker" Germania, WE Olanda, ECCE Franţa, "John Adam Europe" Anglia. În ceea ce priveşte piaţa internă, compania îşi concentrează eforturile pentru creşterea volumului vînzărilor, precum şi pentru consolidarea poziţiei de lider.

Societatea are un capital social de 7,4 miliarde de lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 de lei. Titlurile companiei au fost listate pe piaţa Rasdaq în anul 1997, sub simbolul BRCR. Începînd cu data de 4 august anul curent, acţiunile BRCR se tranzacţionează în ringul Bursei de Valori Bucureşti, mutarea la Bursă făcînd parte din procesul de fuziune dintre Rasdaq şi BVB. Ultima zi în care au fost tranzacţionate titlurile "Braiconf" pe piaţa Rasdaq a fost 21 iulie 2004, preţul mediu înregistrat în cadrul acesteia fiind de 54.947 lei/titlu. În sesiunea bursieră din 4 august, cursul titlurilor BRCR s-a apreciat cu 3,74%, ultima tranzacţie fiind perfectată la preţul de 57.000 lei/acţiune. Preţul a pierdut însă, în şedinţa de ieri, ceea ce cîştigase cu o zi în urmă, ultimul transfer fiind efectuat la un curs de 54.000 lei/titlu, cu 5,26% mai mic decît cursul de închidere anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb