Profitul "UniCredit" - redus la jumătate

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 martie 2009

 În România, "UniCredit", cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, este prezent prin "UniCredit Ţiriac Bank".

În România, "UniCredit", cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, este prezent prin "UniCredit Ţiriac Bank".

Banca anunţă că cere sprijin de la stat

Grupul bancar "UniCredit" SpA, cel mai mare din Italia, şi-a redus cu 57% profitul în trimestrul al patrulea din 2008, în contextul crizei financiare. Câştigurile băncii au însumat 505 milioane de euro, faţă de 1,17 miliarde de euro în trimestrul al patrulea din 2007. Analiştii aşteptau, însă, mai puţin: 351 milioane de euro.

Pe ansamblul anului 2008, grupul bancar italian a înregistrat un profit net de 4 miliarde de euro, în scădere cu 38% faţă de 2007.

Pierderile din tranzacţii au ajuns la 1,26 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2008, de la 321 milioane în perioada similară a anului precedent. Comisioanele nete au scăzut cu 22%, la 2,09 miliarde de euro, însă veniturile nete din dobânzi au sporit cu 13%, la 5,26 miliarde de euro.

"UniCredit" a anunţat că directorul general al băncii, Alessandro Profumo, a fost mandatat să negocieze termenii şi condiţiile legate de obţinerea de ajutoare guvernamentale în valoare de până la patru miliarde de euro, din Austria şi Italia. Grupul bancar a precizat că a decis să solicite ajutor guvernamental "cu scopul întăririi politicii actuale de sprijinire a economiei şi alinierii grupului la contextul competitiv european".

Ca să consolideze lichidităţile băncii, Profumo a redus cheltuielile, a eliminat locuri de muncă şi a anulat plata dividendelor.

HVB are pierderi

"HVB Group", divizia bancară germană a "UniCredit", a înregistrat pierderi de 671 milioane de euro (874 milioane de dolari) anul trecut, din cauza deprecierii investiţiilor. În 2007, HVB raporta un profit de 2,05 miliarde de euro.

Profitul operaţional al băncii s-a redus la 453 milioane de euro, de la 3,04 miliarde de euro în 2007. Banca a avut pierderi din tranzacţii de 1,91 miliarde de euro, comparativ cu un profit de 592 milioane de euro în 2007.

Provizioanele HVB pentru potenţialele credite neperformante au sporit cu 42%, la 760 de milioane de euro.

HVB, care elimină circa 2.500 de locuri de muncă până în 2010, anticipează că lunile următoare vor fi dificile pentru mediul economic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb