Program de răscumpărare la SIF 5, solicitat de o parte dintre acţionari

I. Ghe.
Companii / 11 septembrie 2020

Program de răscumpărare la SIF 5, solicitat de o parte dintre acţionari

Este vorba despre 26.108.000 acţiuni, iar programul ar trebui să dureze până la 31 martie 2021

Un grup de acţionari care deţin împreună 5,24% din capitalul social al SIF Oltenia SA (SIF 5) solicită conducerii societăţii convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) în vederea aprobării demarării unui program de răscumpărare a acţiunilor SIF 5.

Este vorba despre solicitatea formulată de Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatie, Allianz - Tiriac Pensii Private SAFPP, Broadhurst Investments Limited, Romarta SA, Metex Big SA şi Clairmont Holdings LTD, care doresc ca SIF 5 să răscumpere 26.108.000 acţiuni proprii, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune, reprezentând 5,000104% din capitalul social actual.

În privinţa preţului de dobândire a acţiunilor, preţul minim de achiziţie ar urma să fie 0,1 lei/acţiune, iar preţul maxim - 3,00 lei/acţiune, iar data limită pentru răscumpărarea acţiunilor va fi 31 martie 2021.

Plata acţiunilor răscumparate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu execepţia rezervelor legale, conform situaţiilor financiare pentru anul 2019, in acord cu prevederile art. 1031 lit. d) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile, republicată şi modificată.

Prin acest program de răscumpărare se urmăreşte reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate.

Grupul de acţionari mai solicită ca AGEA să aprobe mandatarea conducerii SIF Oltenia pentru îndeplinirea programului de răspcumpărare a propriilor acţiuni, incluzând, dar nelimitându-se la stabilirea modalităţii de dobândire a propriilor acţiuni.

De asemenea, membrii AGEA ar urma să aprobe reducerea capitalului social subscris al SIF Oltenia de la 52.214.914,3 lei la 50.000.000 lei, prin anularea unui număr de 22.149.143 acţiuni proprii dobândite de Societate în urma derulării în perioada 22.07.2020 - 04.08.2020 a ofertei publice de cumpărare a acţiunilor proprii, în aplicarea programului de răscumpărare aprobat de adunarea generală a acţionarilor.

După reducerea capitalului social, capitalul social subscris al SIF Oltenia va fi de 50 milioane lei, fiind împărţit în 500 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ acţiune, iar actul constitutiv se va modifica cu privire la acest aspect, prin intermediul directorului general Tudor Ciurezu.

Solicitarea acţionarilor respectivi va fi analizată de Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia, care va comunica decizia sa investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele prevăzute de lege.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. E ok.

    Ceva hazliu! Sa fiu in locul lui Ciurezu as profita cand cumpara IMGB si as cumpara actiuni Sif 1 si l-as da afara pe Dragoi .Ce ziceti ?

    Autorul articolului s-a cam pierdut in date! Se răscumpăra 26.800.000 și se reduce capitalul cu 22.149.143. Sunt profesioniști!

    1. Vezi ca sunt doua chestii diferite. Una e programul solicitat acum de 26.800.000 de actiuni si punctul separat cu aprobarea reducerii capitalului cu 22.149.143 de actiuni se refera la oferta incheiata in august. Operatiuni diferite.

      Tu te ai cam pierdut in text! Nu știi sa citesti in schimb știi sa comentezi si sa jignești.

      Mai citeste odata textul. 3.1 are DREPTATE>

      Programul rascumpararii a 26800000 de actiuni este pentru viitor, pana la 31 martie 2021.

      Rascumpararea a 22.149.143 a fost efectuata in august, urmeaza diminuarea CS. 

      Dupa decembrie 1989,romania a fost JEFUITA de catre cei care au condus intreprinderi de stat si care au avut posibilitatea ca prin anumite INGINERII FINANCIARE sa VANDA munca ROMANILOR.Am sa dau un exemplu concret.Fosta AVICOLA VOLUNTARI,a detinut mai multe ferme de pasari care aprovizionau capitala cu oua si carne de pasare. Dupa revolutie,fosta directoare ,a obtinut transferarea terenurilor care apartinusera fermelor si apoi a inceput JAFUL cu acele terenuri.In str. Jandarmeriei,unde a fost o ferma de pasari,impreuna cu un lichidator,au trecut la vanzarea terenurilor fara a tine cont de faptul ca,conform legii,trebuia sa vanda intai locuintele de serviciu catre fostii chiriasi in care sa intre si terenul,care sa le asigure locatarilorun minim de trai.Astfel,locuintele, au fost vandute,fara nici un fel de utilitate(curent electric,apa,gaze ).Apoi,terenurile au fost vandute fara ca locatarii acelor locuinte sa fie anuntati legal daca ei doresc sa cumpere si ei un mic teren,conform dreptului de uzucapiune.Ce s-a intamplat in continuare intrece orice inchipuire. Rechinii imobiliari care au cumparat terenurile la un pret de nimic fata de zona,au inceput sa construiasca in scopuri obtinerii unor sume exorbitante.Ce se intampla cu fosti angajati,deja devine un dezastru.Putem sa spunem fara nici o problema ca Locatarii vor fi inchisi in casele cumparate ca intr-un LAGAR NAZIST.Sigur ca dorim sa stim daca in Romania,mai sunt INSTITUTII care sa vada cum CETATENII acestei Tari sunt UMILITI de oameni cu bani,castigati cum? Ne vom adresa tuturor INSTITUTIILOR statului care au atributii in protejarea CETATENILOR onesti,precum si INSTITUTIILOR EUROPENE care se ocupa cu DREPTURILE OMULUI. Cine nu crede,sa vina in Str. JANDARMERIEI,2 si sa vada ADEVARUL despre cum sunt UMILITI cetateni cinstiti dar mai saraci ai acestei tari.Desi Locatarii acestor locuinte sunt cetateni ai celui mai bogat SRCTOR(ORAS) din Romania,SECTORUL 1,ei,nu au apa,gaze si curent si-au bagat pe bani multi. Iar acum,vor fi inchisi in LAGAR. Vreau sa vad care institutie a STATULUI se va sesiza despre aceasta NEDREPTATE ENORMA.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb