PROIECT DE BUGET PE 2014 Portugalia va reduce cheltuielile publice cu 3,2 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 17 octombrie 2013

Portugalia are o ţintă de deficit bugetar de 5,5% din PIB anul acesta, respectiv de 4% în 2014.

Portugalia are o ţintă de deficit bugetar de 5,5% din PIB anul acesta, respectiv de 4% în 2014.

Portugalia va face reduceri de cheltuieli de 3,2 miliarde euro (4,3 miliarde dolari) anul viitor, ca să-şi atingă ţintele de deficit bugetar, în încercarea de a ieşi din programul de salvare.

Proiectul de buget pe 2014 a fost înmânat marţi Parlamentului de la Lisabona, şi include reduceri de cheltuieli cu personalul bugetar (1,3 miliarde euro), potrivit declaraţiilor ministrului de finanţe Maria Luis Albuquerque. Salariile lunare de peste 600 de euro ale angajaţilor din sectorul public vor fi tăiate cu 2,5-12%, conform proiectului de buget pe anul viitor.

"Circa 86% din efortul de ajustare permanentă introdus în acest buget priveşte partea cheltuielilor", a menţionat Albuquerque.

Bugetul Portugaliei pe 2014 prevede, de asemenea, măsuri pe partea de venituri, în valoare totală de 994 milioane de euro, inclusiv o nouă taxă pe autoturismele pe motorină şi taxe mai mari la tutun şi alcool. Aproximativ 80% din efortul de reducere a deficitului bugetar pe 2013, în sumă de 5,3 miliarde euro, a venit din câştiguri pe segmentul veniturilor, inclusiv 3,7 miliarde euro din taxe mai mari.

Premierul Portugaliei, Pedro Passos Coelho, trebuie să taie cheltuielile în 2014, după ce, anul acesta, s-a bazat în principal pe creşterea impozitelor în vederea atingerii obiectivelor stabilite în cadrul programului de ajutor de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Portugalia încearcă să recâştige accesul deplin pe pieţele obligaţiunilor prin ieşirea din planul de salvare de 78 miliarde de euro, prevăzută pentru luna iunie 2014.

Necesarul net de finanţare al ţării va fi, în 2014, de 11,7 miliarde euro, conform secretarului de stat pentru Trezorerie, Isabel Castelo Branco. Guvernul de la Lisabona intenţionează să emită obligaţiuni în sumă brută de 10,5 miliarde euro anul viitor, când finanţarea din partea troicii va fi de 7,9 miliarde euro.

Potrivit proiectului de buget pe 2014, guvernul de la Lisabona vrea să finalizeze vânzarea "REN-Redes Energeticas Nacionais" SA, care operează reţelele naţionale de electricitate şi gaze naturale. Totodată, guvernul va încerca să reia, în funcţie de condiţiile de piaţă, vânzarea companiei aeriene TAP SGPS SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb