PROIECT DE OUG AVAS vrea ca o parte din buget să nu poată fi executată silit

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2010

AVAS vrea ca o parte a bugetului instituţiei, respectiv sumele primite de la Secretariatul General al Guvernului (SGG), să nu poată fi executate silit, astfel încât autoritatea să funcţioneze în continuare şi să obţină veniturile necesare plăţii titlurilor executorii preluate. "În prezent, niciun act normativ cu putere de lege nu conţine reglementări exprese cu privire la regimul juridic diferit al cheltuielilor aferente activităţii de privatizare şi de valorificare a activelor statului faţă de cheltuielile de personal şi cele aferente funcţionării AVAS, ceea ce face necesară promovarea unui proiect de act normativ", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG) elaborat de AVAS, informează Mediafax.

Proiectul prevede ca sumele alocate prin bugetul SGG să nu fie supuse executării silite prin poprire, astfel încât instituţia să poată funcţiona şi să poată asigura veniturile necesare plăţilor tuturor titlurilor executorii preluate în temeiul Legii 333/2001 privind unele măsuri pentru diminuarea consecinţelor încetării răscumpărării de unităţi de fond de către Fondul Naţional de Investiţii, sau în temeiul unor acte normative.

"Confuziunea sumelor provenite din cele două bugete conduce la perpetuarea situaţiei notorii a blocării tuturor sumelor alocate AVAS, cu consecinţe negative atât asupra bugetului de stat, cât şi asupra creditorilor care nu-şi vor putea recupera sumele prevăzute în titlurile executorii, în condiţiile în care instituţia nu realizează venituri. În absenţa unor reglementări exprese cu privire la regimul juridic al sumelor care se alocă AVAS de la bugetul de stat, prin bugetul SGG, există riscul popririi chiar şi asupra conturilor SGG", se precizează în nota de fundamentare.

Preşedintele AVAS, Aurelian Popa, a declarat, în august, că cea mai mare problemă cu care se confruntă instituţia este faptul că are conturile blocate de foştii deponenţi FNI.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. STAU SI MA INTREB DACA ESTE CORECT SA FIE MENTINUTA O INSTITUTIE CU PRESEDINTE, PATRU VICEPRESEDINTI, SUTE DE SALARIATI DIN CARE UNII DETASATI IN DIFERITE ALTE INSTITUTII DOAR PENTRU CA " să obţină veniturile necesare plăţii titlurilor executorii preluate" ?

    SUMELE PRIMITE DE LA SGG SUNT PENTRU ACTIVITATEA AVAS SAU DOAR PENTRU PLATA SALARIILOR ?! NU CUMVA FUNCTIONAREA INSTITUTIEI (MAI PUTIN SALARIILE) TREBUIE ASIGURATA DIN CEEA CE ISI OPRESTE AVAS DIN INCASARILE DIN VALORIFICARE ? NU ESTE SUFICIENT CA AVAS CONTRAR MENIRII EI INITIALE SE OCUPA IN PARALEL CU MINISTERUL FINANTELOR DE URMARIREA UNOR CREANTE DATORATE DE 60.000 DE AGENTI ECONOMICI LA FONDUL NATIONAL DE SANATATE DIN CARE SE SPUNE CA SANATATEA NU VEDE NICI UN BAN, TOATE INCASARILE MERGAND PENTRU SUSTINEREA ACTIVITATILOR AVAS SI PLATA TITLURILOR EXECUTORII (SI AICI NU ESTE VORBA DOAR DESPRE TITLURILE PRELUATE) ? DACA TOT SE PUNE PROBLEMA FOLOSIRII ACESTOR BANI LA PLATA ALTOR DESTINATII DECAT NEVOILE SANATATII, DE CE NU PREIA URMARIREA LOR, CUM ESTE NORMAL, FINANTELE, SI NU MAI PLATIM IN PARALEL CONTABILI, CASIERI, SOFERI, SEFI SI CONSILIERI DE SEFI (CUMVA TOCMAI ASTA SA FIE PROBLEMA?) ! 

    DESCHIDETI VA ROG SITEUL AVAS. VETI GASI 11 ANUNTURI DE VANZARE (UNUL DE ACTIUNI SI 10 DE ACTIVE). ATENTIE: TOATE PRIVESC VANZARI ORGANIZATE DE CATRE DIVERSI LICHIDATORI JUDICIARI LA SOCIETATI AFLATE IN FALIMENT ! SITUATIA SE MENTINE DE MULT TIMP: AVAS NU MAI DESFASOARA NICI O ACTIVITATE DE VANZARE NICI DE ACTIUNI NICI DE ACTIVE SI PROBABIL CA SA NU RAMANA RUBRICILE GOALE A TRANSFORMAT SITEUL INTR-O MICA PUBLICITATE PENTRU VANZARILE ORGANIZATE DE CATRE LICHIDATORII UNOR AGENTI ECONOMICI INTRE CREDITORII CARORA SE NUMARA SI AVAS, PRESUPUNEM. 

    CA O PARERE, DACA GUVERNUL CONSIDERA CA ARE NEVOIE DE O ENTITATE TAMPON IMPOTRIVA CAREIA SA SE INDREPTE DIVERSII CREDITORI, MACAR SA LASE UNA DIN 50 DE OAMENI NU DIN 450. SI ATENTIE : IN CONDITIILE IN CARE ACTIVITATEA INSTITUTIEI ESTE BLOCATA, NU ESTE MAI BINE CA URMARIREA CREANTELOR (ATAT CAT SE MAI POT ELE URMARI AZI, FIIND 11 ANI DE CAND AU TRECUT LA AVAS, CAND DEJA DATAU DE CATIVA ANI BUNI; CURIOS CA TOATA LUMEA UITA CA BANCA MONDIALA CAND A INFIINTAT AVAS IN 1998 A STABILIT CA DURATA DE VIATA 5 ANI SI CA IN TOATE CELELALTE TARI INSTITUTIILE SIMILARE SI-AU INCETAT DE MULT ACTIVITATEA) FIE SA SE EXTERNALIZEZE, FIE SA O PREIA MFP. NIMENI NU VREA SA SPUNA CEEA CE IN AVAS STIE SI PORTARUL: CA DIN LIPSA DE FONDURI INSTITUTIA NU POATE DE EXEMPLU TRIMITE EXECUTORII PROPRII DIN BUCURESTI LA MARAMURES SI SUCEAVA, UNDE MINISTERUL FINANTELOR ARE REPREZENTANTI IN TOATE COMUNELE SI ORASELE.  

    ESTE PERFECT ADEVARAT CA PLATA DESPAGUBIRILOR LA FNI A FOST BOMBOANA DE PE COLIVA AVAS, DAR TOT ASA DE ADEVARAT ESTE CA PORTOFOLIUL VALORIFICABIL AL AVAS S-A TERMINAT ! INSTITUTIA A DEPASIT CU MULT PROCENTELE DE RECUPERARE, ATAT CELE ESTIMATE DE AUDITORI DE RENUME CAT SI CELE REALIZATE DE INSTITUTII SIMILARE CE AU FIINTAT IN EUROPA. POATE PRIVITI IN JURUL DUMNEAVOASTRA SI VEDETI CU CAT ISI VAND BANCILE CREANTELE CE AU O VECHIME DE DOAR UN AN !

    AU FOST DOAR CONSIDERATII DE MOMENT, LA CALD. DACA GUVERNANTII AFLA DE ELE POATE VOR LUA VREO DECIZIE. DACA NU, VOIA DUMNEAVOASTRA. 

    1. Interesante consideratii. Poate redactia, poate autorul articolului, va cere si un punct de vedere al Guvernului/Secretariatului General. Daca cele aratate se confirma, poates e vor lua niste decizii in cunpstinta de cauza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb