Proiectele Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) pentru 2006 vizează armonmizarea sistemului electronic de comunicare şi demararea procesului de trecere de la TV analogică la TV digitală. Pentru anul viitor IGCTI şi-a propus finalizarea sistemului naţional de management al spectrului radioelectric şi a sistemului de inspecţii radio RADIS.
Cătălin Marinescu, preşedintele IGCTI, a declarat: "Pentru 2006 ne-am propus o serie de proiecte. Cel mai important este cel al realizării unui laborator acreditat de compatibilitate electromagnetică în valoare de 2,5 milioane de euro. Acest proiect va fi realizat din finanţare proprie şi va fi finalizat în 2007. Pe lîngă acest proiect ne-am propus şi finalizarea unui program care va permite realizarea proiectelor finanţate de Banca Mondială prin procedură electronică. Un Centru de Recuperare la Dezastre şi o interfaţă de comunicare cu toate autorităţile de certificare existente (Bridge Certification Authority) sînt alte două proiecte pe care dorim să le finalizăm anul viitor".
Ca realizări majore pentru anul 2005 ale IGCTI pot fi amintite acordarea celor două licenţe 3G, acordarea de licenţe şi autorizaţii mai multor companii de radiocomunicaţii şi radiodifuziune.
Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) este o instituţie publică autonomă în domeniul radiocomunicaţiilor şi tehnologia informaţiei, care administrează spectrul de frecvenţe radio, monitorizează benzile de frecvenţe, controlează îndeplinirea cerinţelor de compatibilitate electromagnetică şi de utilizare la nivel naţional.