Piaţa din domeniul asigurărilor este dinamică şi concurenţială, mai ales pe segmentul de RCA, a declarat, ieri, domnul Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig - parte a Vienna Insurance Group, adăugând că frecvenţa cu care se petrec accidentele rutiere, în special, este mare.
În prezent, în Omniasig, segmentul de RCA se îndreaptă spre profitabilitate, a mai spus reprezentantul companiei de asigurări, adăugând că asiguratorul încearcă să păstreze o paletă diversificată de produse: "Noi încercăm să păstrăm procentele pe care le avem. Să avem un portofoliu împărţit. În prezent avem 33% RCA, 33% Casco şi 33% non-motor. La noi, frecvenţa daunelor trebuie să scadă ca să putem vorbi despre profitabilitate în ceea ce priveşte RCA, iar ca acest lucru să se întâmple, trebuie să dezbatem situaţia împreună cu toţi cei care sunt implicaţi în această piaţă. În momentul de faţă suntem aproape de profitabilitate".
De asemenea, domnia sa este de părere că sunt necesare măsuri imediate pentru sporirea siguranţei în trafic, menţionând că există cereri din partea clienţilor şi pentru poliţele de asigurări lunare.
Mihai Tecau, CEO Omniasig: "Preocuparea noastră principală este de a oferi servicii la cele mai înalte standarde asiguraţilor şi păgubiţilor, întrucât RCA este o formă de asigurare socială, care dovedeşte responsabilitatea fiecăruia atunci când o alege. În conformitate cu noua lege RCA şi cu noua normă, noi vrem să fim siguri că oferim servicii cât mai de calitate clienţilor noştri, astfel că deja am inserat, conform cadrului legal, în oferta noastră opţiunea de decontare directă, că o clauză separată în contractul de asigurare RCA - la tarife sustenabile, cu care acum suntem în proces de calibrare, urmând prevederile noii norme. Apreciem dezvoltarea noului cadru legislativ referitor la asigurările RCA şi sperăm că aceasta va duce la o stabilizare a pieţei, atâta timp cât toţi asigurătorii se vor alinia şi îl vor respecta. Întotdeauna punem clientul în centrul preocupărilor noastre şi vrem să îi oferim o experienţă de calitate în relaţia cu OMNIASIG".
Ieri, Omniasig a anunţat că a demarat un proiect prin care îşi propune să reabiliteze traseul montan care pleacă din staţiunea Buşteni spre Vârful Omu, prin refacerea şi montarea de noi marcaje şi panouri informative, împreună cu Asociaţia Turistică pentru Natură "Oxigen" şi Salvamont Râşnov.
Mihai Tecău a menţionat că foarte puţine persoane se asigură înainte să pornească în astfel de excursii, care prezintă un grad ridicat de accidentare, iar semnalizarea coresponzătoare a traseului şi amenajarea platoului turistic Vârful Omu au un rol foarte important în a asigura siguranţa turiştilor.