Proiectul "Antreprenor în economie socială", finanţat cu peste 13 milioane de lei

A.P.
Miscellanea / 2 aprilie 2021

Proiectul "Antreprenor în economie socială", finanţat cu peste 13 milioane de lei

Proiectul "Start-up-uri Sociale pentru dezvoltarea sustenabilă naţională - SUSŢIN" este un proiect al cărui obiectiv general este susţinerea investiţiilor în iniţiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest şi Vest, prin înfiinţarea a 29 de structuri de economie socială, în vederea dezvoltării economiei sociale şi creşterii ocupării forţei de muncă la nivel regional, potrivit unui comunicat al Carmisin International.

Titlul proiectului este "Start-up-uri Sociale pentru dezvoltare sustenabilă naţională - SUSTIN" (cod MySMIS: 127434), iar valoarea acestuia este de 13.713.622,25 lei, din care peste 98% este finanţare nerambursabilă - 13.516.849.39, contribuţia proprie fiind de 196,772.86 lei.

Beneficiarul proiectului este Carmistin International.

Perioada de implementare este de 36 luni.

Proiectul este cofinanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020.

În cadrul concursului de proiecte "Antreprenor în economie socială" desfăşurat prin proiectul "Start-up-uri Sociale pentru dezvoltarea sustenabilă naţională - SUSŢIN" au fost selectaţi şi desemnaţi cei 29 de câştigători.

Din numărul total de 68 de participanţi în cadrul acestui concurs, juriul format din doi reprezentanti ai mediului de afaceri şi un reprezentant al sectorului economiei sociale a desemnat 29 de proiecte câştigătoare. Criteriile urmărite de către juriu au evaluat sustenabilitatea business-urilor, precum şi impactul social preconizat, în conformitate cu informaţiile prezentate de către participanţi în cadrul planurilor de afaceri.

Astfel, în urma evaluării tuturor planurilor de afaceri înscrise în concurs, lista proiectelor desemnate ca fiind câştigătoare cuprinde:

4 planuri de afaceri selectate la categoria 1 (pentru înfiinţarea a minim 2 locuri de muncă) ce vor beneficia de subvenţii în valoare de maxim 249.685,20 RON;

20 de planuri de afaceri selectate pentru finantare la categoria 2 (pentru înfiinţarea a minim 3 locuri de muncă) ce vor beneficia de subvenţii în valoare de maxim 323.434,81 RON;

5 planuri de afaceri selectate pentru finantare la categoria 3 (pentru înfiinţarea a minim 5 locuri de muncă) ce vor beneficia de subvenţii în valoare de maxim 462.148,81 RON.

Aceste proiecte propun afaceri inovatoare, ce vin cu soluţii pentru persoanele aflate în dificultate şi pentru comunităţile din care acestea fac parte. Proiectele vor avea un impact social pozitiv, generat de natura obiectivelor vizate de proiectele câştigătoare: înfiinţarea unui centru de terapie suportivă pentru copiii cu tulburări din spectrul autismului, tulburări asociate şi/sau sindrom down, promovarea tehnologiei în rândul copiilor sau adulţi proveniţi din comunităţile vulnerabile şi/sau defavorizate şi asigurarea accesului acestora la sesiuni de alfabetizare digitală, înfiinţarea unui centru de ocrotire a copiilor, creşterea nivelurilor de realizare şi de interes în ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă şi matematică (STEAM) şi consolidarea dezvoltării de competenţe cheie în rândul elevilor, înfiinţarea unui laborator pentru analize sanitar-veterinare şi de siguranţă a alimentelor, sau înfiinţarea unui centru educaţional.

În vederea demarării şi gestionării noilor afaceri din domeniul economiei sociale, în continuare, cei 29 de antreprenori ce vor primi finanţare vor beneficia de mentorat şi vor fi consiliaţi.

Un prim beneficiu pe care programul îl va genera pentru economia românească constă în înfiinţarea a cel puţin 93 de noi locuri de muncă în regiunile eligibile. Un alt beneficiu constă în faptul că, prin proiectul SUSTIN, participanţii au deprins tainele antreprenoriatului, dobanding atât baze teoretice, cât şi practice. Astfel, din cele 174 de persoane înscrise la cursul de acreditare, 115 au absolvit şi au obţinut calificarea de antreprenor social. Aceştia dispun acum de toate instrumentele necesare pentru a demara afaceri de succes, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate şi pentru a aduce valoare adăugată economiei româneşti.

Cel mai semnificativ impact asupra mediului de afaceri va fi generat de către cele 29 de proiecte câştigătoare. Acestea vor avea marele avantaj de a demara activitatea beneficiind de o finanţare nerambursabilă, care le va asigura o dezvoltare rapidă, dar şi avantajul de a avea la bază un plan de afaceri deja validat de specialişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb