Finalizarea fuziunii dintre Banca Transilvania (TLV) şi Volksbank este propusă pentru data de 31 decembrie 2015, conform proiectului de fuziune, publicat, ieri, de TLV, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Având în vedere amploarea şi complexitatea acestui proces, dar şi necesitatea integrării clienţilor Volksbank în cadrul BT înainte de fuziune, s-a luat decizia informării clienţilor Volksbank prin intermediul acestei bănci, se arată în documentul citat.
Reprezentanţii celor două bănci arată: "Contactarea clienţilor Volksbank va avea drept scop prezentarea ofertei BT, astfel încât aceştia să poată analiza şi opta în cunoştinţă de cauză dacă doresc să devină clienţi BT înainte de finalizarea fuziunii". În cazul în care clienţii Volksbank fie nu acceptă contactarea de către BT, fie nu acceptă noile condiţii contractuale, aceştia vor fi notificaţi, în termenul legal înainte de fuziune, indicându-li-se clar modul în care produsele Volksbank contractate de către aceştia vor fi preluate de către BT, potrivit proiectului citat.
Acest mod de lucru va fi aplicat pentru toate tipurile de clienţi (retail şi persoane juridice) şi, respectiv, pentru toate tipurile de produse ale grupului BT, potrivit reprezentanţilor băncii.
Banca Transilvania va prelua unitările teritoriale active ale Volksbank, la data de 31 decembrie 2015, conform documentului citat.
Printre motivele fuziunii, cele două bănci menţionează optimizarea fluxurilor decizionale, consolidarea portofoliului de produse şi crearea de oportunităţi de scădere a preţurilor, prin crearea de economii de scară, dar şi crearea unui jucător bancar puternic de talie mai mare.
Integrarea structurii teritoriale Volksbank va aduce îmbunătăţiri entităţii nou create, creând un plus de valoare prin prezenţa sa în jumătatea de sud a României, echilibrând astfel natural poziţia mai puternică deţinută de Banca Transilvania în jumătatea de nord a ţării, se mai arată în documentul citat.
Totodată, integrarea portofoliului de retail al Volksbank la nivelul BT este în linie cu strategia de afaceri şi planurile de extindere ale BT, se mai arată în proiect.
În cadrul procesului de fuziune, capitalul social al BT nu va suferi modificări, iar Volksbank va fi dizolvată fără lichidare.
Totodată, membrii Consiliului de Administraţie, conducătorii, împuterniciţii şi toţi ceilalţi componenţi ai conducerii BT vor continua să acţioneze conform mandatului.
Membrii conducerii nu vor primi nici un avantaj special, ca urmare a absorbţiei.
Iniţierea procesului de fuziune dintre cele două bănci a fost aprobată, în principiu, de către acţionarii Volksbank, pe 7 aprilie, şi de acţionarii BT, pe 29 aprilie, se arată în documentul citat.
Volksbank este deţinută 100% de Banca Transilvania.
Între acţionarii BT, se numără BERD, cu o participaţie de 14,33%, persoane fizice române (17,7%), societăţi comerciale româneşti (31,3%), persoane fizice străine (2%) şi societăţi comerciale străine (34,67%).
Banca Transilvania a anunţat, recent, că mai mult de 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni, au acceptat oferta de conversie propusă.
Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea dealului.
Tranzacţia anunţată a fost încheiată la un preţ de 81 milioane de euro, din care 58 de milioane de euro sunt plasate într-un cont escrow, pentru acoperirea unor viitoare riscuri care ar putea să apară în termen de un an, potrivit datelor transmis de TLV, în aprilie. O finanţare de 2,857 miliarde de lei primită de Volksbank România de la compania mamă a fost transferată către Banca Transilvania.
1. mi s-a
(mesaj trimis de DJ VASILE în data de 03.09.2015, 16:44)
mai bine s-ar duce in Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut