PROIECTUL DE ABSORBŢIE: Clienţii Volksbank trebuie integraţi în Banca Transilvania, înainte de fuziune

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 septembrie 2015

Clienţii Volksbank trebuie integraţi în Banca Transilvania, înainte de fuziune

Integrarea unităţilor Volksbank din partea de sud va echilibra poziţia mai puternică a Băncii Transilvania în jumătatea de nord a ţării

Integrarea portofoliului de produse, oportunitate de scădere a preţurilor

Finalizarea fuziunii dintre Banca Transilvania (TLV) şi Volksbank este propusă pentru data de 31 decembrie 2015, conform proiectului de fuziune, publicat, ieri, de TLV, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Având în vedere amploarea şi complexitatea acestui proces, dar şi necesitatea integrării clienţilor Volksbank în cadrul BT înainte de fuziune, s-a luat decizia informării clienţilor Volksbank prin intermediul acestei bănci, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii celor două bănci arată: "Contactarea clienţilor Volksbank va avea drept scop prezentarea ofertei BT, astfel încât aceştia să poată analiza şi opta în cunoştinţă de cauză dacă doresc să devină clienţi BT înainte de finalizarea fuziunii". În cazul în care clienţii Volksbank fie nu acceptă contactarea de către BT, fie nu acceptă noile condiţii contractuale, aceştia vor fi notificaţi, în termenul legal înainte de fuziune, indicându-li-se clar modul în care produsele Volksbank contractate de către aceştia vor fi preluate de către BT, potrivit proiectului citat.

Acest mod de lucru va fi aplicat pentru toate tipurile de clienţi (retail şi persoane juridice) şi, respectiv, pentru toate tipurile de produse ale grupului BT, potrivit reprezentanţilor băncii.

Banca Transilvania va prelua unitările teritoriale active ale Volksbank, la data de 31 decembrie 2015, conform documentului citat.

Printre motivele fuziunii, cele două bănci menţionează optimizarea fluxurilor decizionale, consolidarea portofoliului de produse şi crearea de oportunităţi de scădere a preţurilor, prin crearea de economii de scară, dar şi crearea unui jucător bancar puternic de talie mai mare.

Integrarea structurii teritoriale Volksbank va aduce îmbunătăţiri entităţii nou create, creând un plus de valoare prin prezenţa sa în jumătatea de sud a României, echilibrând astfel natural poziţia mai puternică deţinută de Banca Transilvania în jumătatea de nord a ţării, se mai arată în documentul citat.

Totodată, integrarea portofoliului de retail al Volksbank la nivelul BT este în linie cu strategia de afaceri şi planurile de extindere ale BT, se mai arată în proiect.

În cadrul procesului de fuziune, capitalul social al BT nu va suferi modificări, iar Volksbank va fi dizolvată fără lichidare.

Totodată, membrii Consiliului de Administraţie, conducătorii, împuterniciţii şi toţi ceilalţi componenţi ai conducerii BT vor continua să acţioneze conform mandatului.

Membrii conducerii nu vor primi nici un avantaj special, ca urmare a absorbţiei.

Iniţierea procesului de fuziune dintre cele două bănci a fost aprobată, în principiu, de către acţionarii Volksbank, pe 7 aprilie, şi de acţionarii BT, pe 29 aprilie, se arată în documentul citat.

Volksbank este deţinută 100% de Banca Transilvania.

Între acţionarii BT, se numără BERD, cu o participaţie de 14,33%, persoane fizice române (17,7%), societăţi comerciale româneşti (31,3%), persoane fizice străine (2%) şi societăţi comerciale străine (34,67%).

Banca Transilvania a anunţat, recent, că mai mult de 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni, au acceptat oferta de conversie propusă.

Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea dealului.

Tranzacţia anunţată a fost încheiată la un preţ de 81 milioane de euro, din care 58 de milioane de euro sunt plasate într-un cont escrow, pentru acoperirea unor viitoare riscuri care ar putea să apară în termen de un an, potrivit datelor transmis de TLV, în aprilie. O finanţare de 2,857 miliarde de lei primită de Volksbank România de la compania mamă a fost transferată către Banca Transilvania.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai bine s-ar duce in Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb