Proiectul de lege privind regimul armelor şi muniţiilor a fost retrimis la comisii

J.P.
Politică / 25 august 2020

Proiectul de lege privind regimul armelor şi muniţiilor a fost retrimis la comisii

Deputaţii au decis, azi, cu majoritate de voturi, retrimiterea din nou la comisiile de specialitate (juridică şi de apărare) a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, conform news.ro.

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a solicitat retrimiterea la comisii pentru a se lua puncte de vedere la acest proiect din partea asociaţiilor profesionale, a Guvernului, a magistraţilor, argumentând că "acest proiect de lege înlesneşte obţinerea armelor letale pentru infractori, inclusiv pentru Liviu Dragnea".

"Aşa cum este în prezent, este interzisă obţinerea de permise pentru arme letale (...) de către cei care au săvârşit infracţiuni cu intenţie şi cei care sunt condamnaţi la pedepse cu executare mai mari de un an. (...) Vine în acest proiect o modificare de la PSD care introduce şi condiţia ca infracţiunea să fi fost săvârşită cu violenţă. Prin amendamentul introdus de PSD, o serie întreagă de infractori, să zicem proxeneţii, de exemplu, condamnaţi definitiv la pedepse cu executare, vor putea obţine arme de foc. Printre altele, Liviu Dragnea va putea obţine permis de armă letală şi în general orice fel de infracţiune, atât de gulere albe, dar şi celelalte care sunt conexe celor săvârşite cu violenţă - proxenetism, trafic de persoane (...) E clar că e o lege cu dedicaţie, nişte băieţi condamnaţi pentru corupţie vor să-şi ia permis de armă letală - nu ştiu în cine vor să tragă, Dar, făcând asta, scăpaţi permise de arme letale şi unor şefi de mafie sau poate chiar ăştia duc agenda PSD mai departe", a afirmat deputatul USR.

Potrivit acestuia, "nu poate fi adoptat pe repede-înainte un proiect care pare cu dedicaţie pentru clanuri".

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a solicitat reanalizarea amendamentului. "Infracţiunile la care face referire domnul Drulă sunt exceptate de a putea avea armă. Amendamentul cuprinde cel puţin trei grupuri parlamentare - deci este o dezinformare marca USR", a susţinut Iordache.

Retrimiterea la comisiile de specialitate a fost anunţată şi de deputatul PNL Victor Paul Dobre.

"În Comisia de apărare am dat un raport corect, un raport care a fost convenit şi cu Ministerul de Interne, un raport care venea şi în sprjinul rezolvării acestei probleme de reglementare. Ceea ce m-a surprins şi pe mine, şi pe colegii mei este faptul că tocmai în Comisia juridică s-a permis această relaxare, s-a permis extinderea dreptului de a obţine autorizaţie şi pentru o serie întreagă de oameni care intră în categoriile pe care le-a menţionat colegul antevorbitor (Drulă - n.r.). Din aceste considerente am cerut şi ieri, în dezbaterile din Comisia de apărare, cerem şi în continuare, să rămânem la formula stabilită iniţial, tocmai pentru a apăra sănătatea, cetăţenii", a spus deputatul PNL.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia juridică, pot obţine autorizaţie de procurare a armelor letale şi persoanele care "nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămas definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă şi comise cu intenţie, prevăzute de Codul penal, ori pentru infracţiuni privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri".

Amendamentul aparţine deputatului PSD Vlad Bontea, potrivit raportului Comisiei juridice. În forma iniţială, puteau deţine arme persoanele care "nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie".

Proiectul a fost respins de Senat pe 23 iunie, Camera Deputaţilor fiind astfel for decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb