Proiectul eurodeputatului Siegfried Mureşan cu privire la politicile publice, aprobat în Parlamentul European

Adina Lateş
Fonduri Europene / 29 septembrie 2015

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat astăzi proiectul pilot al deputatului european Siegfried Mureşan privind înfiinţarea unui Laborator de Inovare pentru Politici Publice începând cu anul 2016, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Proiectul depus în cadrul procedurii bugetare anuale va sprijini înfiinţarea în cadrul Comisiei Europene a unui laborator care să simplifice şi să eficientizeze procesul de elaborare a politicilor Uniunii Europene.

"Este esenţial să folosim metode inovatoare în procesul de elaborare a politicilor publice. Multe state aplică deja astfel de metode prin care legislaţia care urmează să fie propusă este pretestată, iar cei care urmează să fie direct afectaţi de acea legislaţie au posibilitatea să contribuie la îmbunătăţirea ei", a declarat eurodeputatul Siegfried Mureşan după votul din Comisia pentru bugete.

Laboratorul de inovare va funcţiona în cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene şi va fi sprijinit în primul an de funcţionare cu suma de 500.000 de euro din bugetul comunitar. Din analiza preliminară a eurodeputatului Siegfried Mureşan, rezultă că impactul acestui proiect la nivel european va fi semnificativ mai mare decât costurile de implementare.

"Efectele unei legiferări mai eficiente la nivel european le vor resimţi atât cetăţenii, cât şi IMM-urile sau marii investitori. Discutăm de costuri bugetare care pot depăşi ordinul zecilor de milioane de euro şi pe care noi le putem reduce la minimimum prin această pretestare a politicilor publice. Un astfel de laborator ar putea colabora cu autorităţile naţionale sau locale pentru a le sprijini în implementarea programelor cu finanţare europeană", a mai declarat eurodeputatul român.

Proiectul votat astăzi de Comisia pentru bugete va fi aprobat formal de plenul Parlamentului European la sfârşitul lunii octombrie. Ulterior, acesta va face parte din poziţia de negociere a Parlamentului European în discuţiile cu Consiliul Uniunii Europene care vor duce la aprobarea finală a Bugetului UE pentru anul 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb