Proiectul Green SMEs: O Iniţiativă pentru Viitorul Verde prin cooperare bilaterală România - Norvegia

F.D.
Companii / 16 septembrie

Proiectul Green SMEs: O Iniţiativă pentru Viitorul Verde prin cooperare bilaterală România - Norvegia

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Smb Norge - SME Norway şi Patronatul IMM Bucureşti-Ilfov (PIMM Bucureşti-Ilfov) implementează proiectul Green SMEs. Aceasta iniţiativă îşi propune să sprijine sectorul IMM în a deveni un model de inovaţie ecologică şi sustenabilitate economică, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul Green SMEs reprezintă o continuare a colaborării România-Norvegia, menită să ofere IMM-urilor resursele şi cunoştinţele necesare pentru a adopta practici sustenabile şi a contribui la reducerea emisiilor de carbon. Într-o lume în continuă schimbare, aceste companii mici şi mijlocii vor fi sprijinite să facă tranziţia către un model de afaceri care nu doar că protejează mediul, dar care, în acelaşi timp, le conferă un avantaj competitiv pe piaţa globală.

Pe durata implementării proiectului, care se va desfăşura între august 2024 şi ianuarie 2025, Green SMEs va contribui la creşterea conştientizării în cadrul IMM-urilor pentru:

- Reducerea consumului de resurse: Optimizarea utilizării resurselor naturale şi implementarea unor tehnologii eficiente energetic.

- Promovarea utilizării energiei din surse verzi: Sprijinirea IMM-urilor în adoptarea surselor de energie verde, reducând astfel dependenţa de resursele fosile.

- Reducerea emisiilor de carbon: Îndrumarea IMM-urilor în implementarea unor strategii de reducere a amprentei de carbon, contribuind astfel la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

Proiectul Green SMEs sprijină accelerarea tranziţiei verzi în sectorul IMM, având ca obiective principale:

- Furnizarea de informaţii obiective şi imparţiale, care să faciliteze luarea deciziilor bazate pe dovezi cu privire la modalităţile adecvate de reducere a amprentei de carbon a IMM-urilor şi fezabilitatea utilizării hidrogenului ca sursă de energie.

- Consolidarea relaţiilor România - Norvegia, prin schimbul de bune practici şi cunoştinţe în domeniul tranziţiei verzi.

- Îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere privind tehnologiile şi resursele verzi, în special utilizarea hidrogenului pentru decarbonizare şi integrarea hidrogenului în sistemele energetice existente pentru îmbunătăţirea eficienţei şi reducerea emisiilor de carbon, prin training-uri dedicate unui număr de 60 de reprezentanţi ai IMM-urilor din România şi Norvegia.

- Dezvoltarea unui instrument de autoevaluare a amprentei de carbon actuale a IMM-urilor şi, ulterior, consiliere privind posibile măsuri pentru iniţierea sau accelerarea/ diversificarea procesului de decarbonizare.

Într-o perioadă marcată de schimbări climatice accentuate şi de o nevoie urgentă de reducere a emisiilor de carbon, IMM-urile joacă un rol crucial în tranziţia globală către o economie verde. Cu toate acestea, multe IMM-uri din România se confruntă cu provocări semnificative în adoptarea unor măsuri sustenabile, din cauza resurselor limitate şi a accesului redus la informaţii şi tehnologii verzi. Proiectul Green SMEs vine în sprijinul acestor întreprinderi, oferindu-le suportul necesar pentru a naviga cu succes prin aceste provocări şi pentru a deveni modele de sustenabilitate.

CNIPMMR, Smb Norge şi Patronatul IMM Bucureşti-Ilfov sunt organizaţii care promovează şi sprijină dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Prin lansarea proiectului Green SMEs, aceste organizaţii reafirmă angajamentul lor faţă de dezvoltarea sustenabilă şi inovaţia ecologică în sectorul IMM-urilor.

Green SMEs beneficiază de un grant de 136.579euro din Fondul pentru Relaţii Bilaterale - Granturile SEE şi Norvegia, în cadrul Apelului deschis pentru Cooperare Bilaterală în Tranziţia Verde.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb