Proiectul Legii gazelor - supus aprobării Guvernului în aprilie-mai

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 22 martie 2012

Proiectul Legii gazelor - supus aprobării Guvernului în aprilie-mai

Proiectul Legii gazelor va fi supus aprobării Guvernului în perioada aprilie - mai 2012, după care va fi transmis Parlamentului, spre aprobare, în procedură de urgenţă, potrivit lui Lucian Bode, ministrul Economiei, citat de Agerpres. Domnia sa a specificat că acest pas este unul dintre cei care vor fi adoptaţi în vederea transpunerii normelor europene în legislaţia naţională. Un alt pas în acest sens este promulgarea Legii energiei electrice. Proiectul legii energiei a fost aprobat de Guvern la finalul săptămânii trecute şi va fi transmis Parlamentului României în procedură de urgenţă. Proiectul va sta maxim 45 de zile la Parlament şi 20 zile la promulgare.

Creşteri de preţ la electricitate

Preţul energiei electrice produsă şi vândută de termocentralele Mintia şi Paroşeni va creşte, potrivit ministrului de resort, care a spus: "Au fost purtate negocieri între reprezentanţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni şi reprezentanţii CNH Petroşani pentru creşterea preţului la produsul huilă energetică de la 65 lei/Gcal la 75 lei/Gcal. Creşterea preţului la huilă implică creşterea preţului la energia electrică produsă şi vândută de cele două termocentrale în Sistemul energetic naţional cu impact asupra preţului la energia electrică la consumatorul final. În continuare se poartă discuţii pe această temă, analizând toţi factorii implicaţi şi rezultatele finale". Domnia sa a precizat că procesul de înfiinţare a Complexului Energetic Hunedoara continuă, acesta având drept scop preluarea minelor de huilă viabile, pentru eliminarea pierderilor şi crearea unui mix energetic eficient.

Măsurile de protecţie socială - stabilite prin legi speciale

Clientul vulnerabil a fost definit (sub formă de propunere), în proiectul de Lege a energiei electrice, ca fiind clientul final ce aparţine unei categorii de clienţi casnici care, din motive de vârstă, sănătate sau venituri reduse se află în risc de marginalizare socială şi care, pentru prevenirea acestui risc, beneficiază de măsuri de protecţie socială de natură financiară şi de alte facilităţi, potrivit ministrului de resort. Măsurile de protecţie socială, precum şi criteriile de eligibilitate pentru acestea vor fi stabilesc prin legi speciale, iar facilităţile sunt stabilite prin reglementări ANRE.

Pentru aplicarea facilităţilor, a fost propusă stabilirea şi a altor categorii de clienţi vulnerabili: consumatorii a căror viaţă sau sănătate este în pericol iminent în cazul deconectării de la alimentarea cu energie electrică, consumatorii cu dizabilităţi sau deficienţe fizice sau mentale sau cu boli grave, consumatorii în vârstă de peste 65 ani care locuiesc singuri sau împreună cu persoane din aceeaşi categorie de vârstă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb