Proiectul Zona Metropolitană Bucureşti beneficiază de un grant de 25.000 de dolari

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 martie 2005

O conferinţă privind zona metropolitană a Bucureştiului a reunit, ieri, specialişti în urbanism şi reprezentanţi ai municipalităţii.

Prin lansarea Proiectului "Zona Metropolitană Bucureşti - o provocare pentru administraţia publică", finanţat printr-un grant de 25.000 de dolari de Institutul pentru o Societate Deschisă din Budapesta, ne propunem să creştem gradul de informare şi conştientizare al factorilor de decizie din administraţia publică a declarat, ieri, Eliza Teodorescu - Coordonator de proiect la Asociaţia ALMA-RO.

"Este nevoie ca între autorităţile locale să înceapă o dezbatere reală privind constituirea Zonei Metropolitane Bucureşti (ZMB). Proiectul are la bază o abordare integrată a conceptului de zonă metropolitană, ţinînd cont de experienţa locală şi internaţională", a spus Eliza Teodorescu, în conferinţa organizată în colaborare cu Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti.

În acest proiect vor fi implicaţi reprezentanţi ai primăriilor din Bucureşti şi din oraşele şi comunele ce înconjoară Capitala, ai Prefecturilor, Agenţiilor de Dezvoltare Regională, experţi şi organizaţii neguvernamentale.

Proiectul nu se adresează cetăţenilor, ei urmînd să afle toate informaţiile după ce vor fi bine înţelese de autorităţile locale. Conform reprezentanţilor Asociaţiei ALMA-RO, Zona Metropolitană Bucureşti va fi cotată la gradul patru, cel mai scăzut, la fel ca şi Zona Metropolitană Timişoara pentru care este în lucru un alt proiect.

La nivelul administraţiei locale din Bucureşti şi din localităţile înconjurătoare se vor organiza o serie de studii sociologice, precum şi două mese rotunde cu factori de decizie din administraţia publică centrală şi locală, organizarea unei sesiuni de instruire şi publicarea unui raport despre proiect şi rezultatele acestuia.

Proiectul se va desfăşura în perioada martie-decembrie 2005, fiind coordonat de Asociaţia ALMA-RO în parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice şi este susţinut de Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti.

Grupul ţintă al proiectului este format din factorii de decizie de pe axa Bucureşti - Olteniţa, cuprinzînd judeţele Ilfov, Călăraşi, dar şi sectoarele 3 şi 4 ale Capitalei. "Cetăţenii din metropolă şi zona premetropolitană ştiu că este nevoie de acest proiect. Pentru ei trebuie să construim Zona Metropolitană Bucureşti ca entitate administrativ teritorială distinctă. 60 la sută din populaţia Europei trăieşte în zone metropolitane, care reprezintă pilonii dezvoltării durabile. Nu se poate altfel. Zona Metropolitană Bucureşti înseamnă protecţie ecologică, creştere economică, forţă şi civilizaţie", a apreciat Adrian Bădilă, subprefectul Municipiului Bucureşti.

VASILE GHERASIM: Proiectul Zonei Metropolitane Bucureşti nu trebuie politizat şi folosit în scopuri electorale

Crearea Zonei Metropolitane Bucureşti nu trebuie transformată într-un instrument politic deoarece este un proiect serios ce implică viitorul a milioane de persoane care nu este corect să fie transformate în masa de manevră electorală, afirmă, într-un comunicat transmis ieri, sociologul Vasile Gherasim, fost primar al sectorului 1 în perioada 2000 - 2004. Totodată, deşi crede că proiectul nu poate fi total separat de apropiata campanie electorală pentru Bucureşti, Vasile Gherasim susţine că nu este corect ca acesta să fie inclus în strategia de dezvoltare a unui anumit candidat.

"Proiectul este înregistrat şi protejat de lege, iar oricine doreşte să politizeze acest proiect poate să contribuie la distrugerea Zonei Metropolitane Bucureşti. Insist asupra faptului că studiul şi proiectul pe care le-am realizat în urmă cu patru ani nu au caracter politic, pot fi aplicate de orice administraţie ar conduce o comunitate locală, sînt realizate exclusiv din fonduri româneşti, au bază ştiinţifică şi propun lucruri concrete", declară Vasile Gherasim. Acesta mai precizează că este deschis oricărei propuneri sau idei prin care se doreşte îmbunătăţirea proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb