Promelek XXI anunţă o creştere cu 10% a cifrei de afaceri în 2023

F.D.
Companii / 26 martie

Karoly Nagy, Director General PROMELEK XXI

Karoly Nagy, Director General PROMELEK XXI

Compania clujeană Promelek XXI şi-a consolidat prezenţa pe segmentul proiectelor de energie regenerabilă şi anunţă o creştere cu 10% a cifrei de afaceri înregistrate în 2023. Astfel, compania a raportat un business de cca. 44 milioane de euro (cca. 218 milioane de lei), comparativ cu 40 de milioane de euro (cca. 200 milioane de lei) în 2022, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Într-un context caracterizat de incertitudine, evoluţia business-ului companiei noastre în anul 2023 a fost marcată de adaptabilitate şi rezilienţă. Schimbările semnificative din piaţă şi din canalele tradiţionale de vânzare ne-au determinat să ne reevaluăm şi să adaptăm strategiile pentru a răspunde noilor condiţii de piaţă. Cu investiţiile în proiectele rezidenţiale în scădere, am fost confruntaţi cu provocarea de a ne diversifica şi extinde competenţele. Prin accentul pus pe dezvoltarea abilităţilor noi şi pe înţelegerea mai profundă a schimbărilor din mediul de afaceri, am fost în măsură să identificăm şi să exploatăm noi segmente de piaţă care să compenseze scăderea din zonele tradiţionale de activitate", a declarat Karoly Nagy, Director General PROMELEK XXI.

Potrivit afirmaţiilor sale, creşterea business-ului în 2023 a fost susţinută de o cerere tot mai mare pentru proiecte şi soluţii de energie verde, dar şi de modernizarea sistemelor de instalaţii electrice în spitale şi unităţi de învăţământ prin programele PNRR. Anul trecut, compania şi-a majorat business-ul şi pe segmentul e-commerce, raportând o creştere cu 13% a vânzărilor realizate prin platforma online proprie destinată clienţilor B2B.

Promelek XXI dispune de o reţea de cca. 2.000 de parteneri din toate zonele ţării, atât vânzători specializaţi, cât şi cu instalatori importanţi, precum şi marile lanţuri de magazine. Aproape jumătate din business-ul companiei este realizat prin segmentul de proiecte - 45%, în timp ce divizia de distribuţie aduce un procent similar, iar cea de producţie şi echipare de tablouri electrice însumează cca. 10% din totalul business-ului.

"Afacerile Promelek XXI au crescut într-un ritm mai alert comparativ cu piaţa de profil, care a stagnat mai ales din cauza încetinirii proiectelor rezidenţiale. Cu toate acestea, pentru acest an, estimăm o creştere accelerată a proiectelor cu soluţii eficiente energetic în România, odată cu accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Astfel, piaţa de profil va fi marcată de o uşoară creştere, susţinută de dezvoltarea sectorului industrial, în timp ce segmentul rezidenţial va continua să scadă, fiind afectat şi în acest an", este de părere Karoly Nagy.

În ceea ce priveşte planurile Promelek XXI pentru anul în curs, Directorul General al companiei a declarat că va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor soluţii robotizate menite să accelereze tehnologizarea producţiei şi, nu în ultimul rând, compania îşi va intensifica prezenţa în piaţă prin soluţii şi servicii la cheie pe zona de proiecte de energie regenerabilă. În ceea ce priveşte businessul companiei, obiectivul este creşterea cu 20% a profitului operaţional şi păstrarea ratei de profitabilitate din 2023 şi în acest an.

"În 2024, ne propunem să ne consolidăm şi mai mult expertiza în soluţiile de eficientizare a consumului de energie electrică şi de independenţă energetică cu amprentă redusă, pentru a contribui la modernizarea infrastructurii energetice naţionale şi la optimizarea costurilor consumatorilor din România. Continuăm să ne extindem portofoliul de soluţii pentru instalaţiile electrice din spitale, şcoli şi iluminatul public, în cadrul programelor de reabilitare. Ne concentrăm, de asemenea, pe dezvoltarea competenţelor specializate, precum obţinerea certificărilor pentru proiectarea şi fabricarea tablourilor electrice destinate blocurilor operatorii din domeniul medical", a încheiat Karoly Nagy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb