Promovarea pieţei de capital la statutul de piaţă emergentă transmite un semnal pozitiv către investitori

J.P.
Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Promovarea pieţei de capital la statutul de piaţă emergentă transmite un semnal pozitiv către investitori

AmCham Romania salută alături de partenerii din mediul privat şi de autorităţile implicate promovarea României la statutul de piaţă emergentă secundară de către FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri. Acest moment marchează realizarea unui obiectiv strategic comun susţinut cu dedicare de mediul privat şi de cel de reglementare deopotrivă, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Ionuţ Simion, Preşedintele AmCham Romania:"AmCham Romania susţine cu prioritate demersurile care contribuie la creşterea fluxului de investiţii în România, inclusiv prin promovarea pieţei de capital. Promovarea de către FTSE Russell este o notă mare acordată nu doar Bursei de Valori Bucureşti, ci şi României, dar şi o încurajare ca toate părţile implicate până acum în transformarea acestui obiectiv în realitate să continue colaborarea lor la fel de necesară şi după acest moment mult aşteptat. Trecerea la statutul de piaţă emergentă care deschide României accesul la fluxuri investiţionale semnificativ mai mari şi ne permite să jucăm într-o ligă superioară. Acest lucru vine într-un context economic global marcat de provocări, ceea ce nu poate fi decât un semnal pozitiv pentru investitorii prezenţi şi potenţiali şi este de aşteptat să aibă un efect multiplicator în economie" .

Calificarea României pentru statutul de piaţă emergentă secundară, după o perioadă de trei ani de monitorizare, anunţată în septembrie 2019 şi aplicabilă începând cu septembrie 2020, confirmă eliminarea unor bariere şi progresul înregistrat în ceea ce priveşte calitatea infrastructurii de tranzacţionare şi a cadrului de reglementare aferent.

Cristian Agalopol, Preşedintele Grupului de lucru dedicat pieţei de capital din cadrul AmCham România: "Punctez şi cu acest prilej că succesul pe care îl salutăm azi este dovada că prin parteneriat şi conclucrare putem obţine rezultate benefice pentru economie în ansamblu. Totdată, ne responsabilizează să rămânem cu toţii angajaţi în susţinerea obiectivelor imediat următoare precum promovarea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă şi în indicii MSCI. Pe termen mediu, în viziunea AmCham, obiectivul pentru dezvoltarea pieţei de capital este îndeplinirea următorului nivel de performanţă necesar pentru încadrarea în categoria pieţelor emergente primare, şi în final calificarea pentru statutul de piaţă dezvoltată. În acest sens, vom susţine ferm nevoia de listare a companiilor de stat, care pe lângă beneficiile la nivelul atragerii de investiţii va crea cadrul pentru consolidarea guvernanţei corporative. Dezvoltarea pieţei de capital va avea nevoie şi de măsuri de încurajare a companiilor private de a se lista pentru a-şi diversifica sursele de finanţare, ceea ce presupune viziune şi un cadru legislativ şi fiscal favorabil şi stabil, aspecte pentru care ne bazăm pe implicarea autorităţilor".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... tranzacții puține spre deloc. Pe o bursă cu supraveghere reală zero, cu mulți emitenți care sifonează profiturile în folosul exclusiv al majoritarului și oferă minoritarilor dividende zero barat, pentru că și legea și contractul de societate le permite orice, nu investește nimeni. Atât BVB cât și ASF știu ei de ce.

    1. Capitalisti nenorociti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb