Prospectul listării Nuclearelectrica, aprobat mâine

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iunie 2013

Prospectul listării Nuclearelectrica, aprobat mâine

Acţionarii Nuclearelectrica ar urma să analizeze, într-o Adunare Generală care ar fi programată mâine (n.r. convocatorul nu a fost publicat pe site-ul companiei), prospectul listării a 10% din capitalul social al companiei, ne-au spus surse apropiate situaţiei. După ce va fi aprobat în AGA, prospectul va fi transmis spre avizare Autorităţii de Supraveghere Financiară, ne-au mai spus sursele noastre.

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitraşcu, a declarat, recent, că planul pentru listarea Nuclearelectrica va fi publicat în 15 iunie, iar oferta va fi derulată la finalul acestei luni şi începutul lunii iulie.

Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat, recent, continuarea accelerată a procesului de derulare a Ofertei Publice Primare şi promovarea ofertei în cadrul investitorilor din Statele Unite ale Americii.

Ziarul BURSA a publicat, la jumătatea lunii trecute, în exclusivitate, informaţia că intermediarul listării Nuclearelectrica şi consultanţii au recomandat amânarea pentru toamnă a operaţiunii. Ei au arătat că vara şi perioada înainte de vacanţa de vară nu sunt propice listării. Guvernul a decis, însă, să vândă, în această lună, prin majorare de capital, 10% din acţiunile Nuclearelectrica pe BVB.

Se pare că intermediarul şi consultanţii au recomandat clarificarea situaţiei construcţiei Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, proiect care duce lipsă de investitori şi care necesită 6,5 miliarde de euro. Nuclearelectrica deţine 85% din compania de proiect pentru cele două reactoare. Cei care vor să cumpere acţiunile au nevoie să ştie care este necesarul investiţional al Nuclearelectrica pe termen mediu şi lung şi ce şanse există pentru încasarea de dividende. Statul se chinuie din 2010 să atragă investitori privaţi în proiect, astfel încât Nuclearelectrica să rămână cu o participaţie minoritară - de preferat aportul în natură, evaluat la 20% din valoarea investiţiei. O altă problemă este compania în sine - listările producătorilor de energie nucleară sunt o problemă după incidentul din Japonia din 2011.

Sursele noastre susţin că Guvernul îşi asumă riscurile, mai ales că nu-şi permite să se abată prea mult de la calendarul listărilor agreat cu FMI.

Intermediarul vânzării pachetului de acţiuni de la Nuclearelectrica este consorţiul format din SSIF Swiss Capital (lider de sindicat) şi BT Securities.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb