Protest a 200 de angajaţi ai "Petromservice" Galaţi

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 21 noiembrie 2005

Compania susţine însă că doar 15 angajaţi şi-au exprimat public nemulţumirea

Aproape 200 de angajaţi ai firmei "Petromservice", sucursala Galaţi, au protestat, la sfîrşitul săptămînii trecute, în faţa sediului societăţii şi au blocat, timp de o oră, drumul Galaţi-Schela, transmite Rompres. Potrivit informaţiilor furnizate de liderul de sindicat, Andrei Valerică, oamenii sunt nemulţumiţi pentru că au fost trimişi în şomaj tehnic pentru o perioadă nedeterminată, deşi conducerea firmei le-a promis că le va da 15 plăţi compensatorii în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Problemele au început încă de anul trecut cînd angajaţii au fost transferaţi cu forţa de la "Societatea Naţională Petrom" la Petromservice. Sondorii gălăţeni au acceptat, sub presiunea lipsei de perspectivă, dar au solicitat ca în contract să le fie trecută clauza plăţilor compensatorii în cazul disponibilizării, care s-ar fi ridicat la 210 milioane de lei vechi pentru fiecare. Ulterior, din lipsă de comenzi, Petromservice a hotărît să închidă sucursala de la Galaţi şi să treacă muncitorii în şomaj tehnic în loc de disponibilizare. Sondorii spun că, dacă nu vor primi plăţile compensatorii, vor opri sondele şi vor ocupa zona petroliferă.

"Petromservice" a hotărît să asigure plata lunară a 75% din salariul actual

În cadrul discuţiei de la sfîrşitul săptămînii trecute, care a avut loc la Brăila, în care au fost comunicate deciziile managementului companiei, un număr de 15 salariaţi, care nu au ştiut în prealabil măsurile cuprinse în programul de restructurare, şi-au exprimat public nemulţumirea, informează un comunicat al "Petromservice".

După ce reprezentanţii zonali ai companiei le-au comunicat oficial deciziile negociate anterior cu sindicatele privind plăţile compensatorii, cei 15 salariaţi au fost de acord cu măsurile propuse şi şi-au declarat dis-ponibilitatea de a susţine aplicarea programului de restructurare.

"Petromservice" a semnat un contract de prestări servicii cu OMV - Petrom, în urma căruia valoarea lucrărilor pe care Petromservice le furniza către societatea Petrom s-a redus. În consecinţă, în perioada următoare, "Petromservice" îşi va restructura activitatea conform contractului cu OMV-Petrom, ceea ce va presupune şi reducerea numărului de angajaţi.

Pentru toţi angajaţii companiei Petromservice care vor fi dis-ponibilizaţi sînt asigurate salarii compensatorii, în aceleaşi condiţii de care urmează să beneficieze şi angajaţii Petrom.

În urma negocierilor purtate cu sindicatele din "Petromservice", compania a hotărît să nu trimită personal în concediu fără plată, ci să asigure plata lunară a 75% din salariul actual, pînă la momentul aplicării programului de restructurare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb