Protest AUR în faţa Ministerului Sănătăţii, împotriva vaccinării obligatorii

S.B.
Miscellanea / 17 august 2023

Protest AUR în faţa Ministerului Sănătăţii, împotriva vaccinării obligatorii

Actualizare - AUR afirmă că se încearcă denigrarea protestului din faţa Ministerului Sănătăţii

Protestul din faţa Ministerului Sănătăţii a avut loc ca urmare a ''îngrijorărilor legitime'' exprimate în spaţiul public cu privire la Strategia Naţională de Vaccinare, afirmă joi reprezentanţii AUR, care susţin că "încercarea de denigrare" a acestui demers este ''încă o dovadă a faptului că se doreşte mutarea atenţiei de la o temă care a generat o îngrijorare în rândul societăţii româneşti înspre un circ mediatic"...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Ionuţ Stroe: "George Simion dezinformează românii şi foloseşte populaţia în propriul interes electoral"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că preşedintele AUR, George Simion, "dezinformează" românii şi foloseşte populaţia în propriul interes electoral...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Jandarmeria Capitalei a precizat că un bărbat ar fi lovit un reprezentat al mass-media

Jandarmeria Capitalei a precizat că un bărbat suspectat că ar fi lovit un reprezentat al mass-media a fost extras din mulţime şi condus la secţia de politie în vederea luării măsurilor legale, potrivit News.ro.

Persoanei respective i se vor întocmi acte de sesizare privind infracţiunea de loviri şi alte violenţe.

---

Actualizare - Alexandru Rafila susţine că protestul organizat de AUR afectează interesul naţional

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, despre protestul care are loc în faţa instituţiei, împotriva vaccinării obligatorii, că este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei acestei ţări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea şi care a făcut în aşa fel încât foarte multe generaţii să beneficieze de vaccinare şi de prevenirea bolilor infecţioase...Citeşte mai mult..

---

Actualizare - Organizatorul a îndemnat participanţii să blocheze accesul în instituţie

"Organizatorul, alături de câţiva reprezentanţi ai acestuia, a îndemnat participanţii la adunarea publică să blocheze accesul în instituţia publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia. Jandarmii, prin dispozitivele preventiv de ordine publică, au oprit aceste demersuri şi i-au determinat pe participanţi să păstreze caracterul paşnic al manifestaţiei de protest", a transmis, joi, Jandarmeria Bucureşti, referitor la protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii, relatează News.ro.

Instituţia a făcut precizări şi despre protestatarul care s-a urcat pe clădire.

"Totodată, pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe faţada clădirii şi, în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încearcăm să determinăm persoana să coboare în siguranţă. Precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancţionare", a mai transmis Jandarmeria.

O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca "stegarul dac", s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Ministrul PSD a reinterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că "orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei".

---

Joi dimineaţă are loc în faţa Ministerului Sănătăţii un protest al AUR împotriva vaccinării obligatorii, informează news.ro.

Protestatarii AUR au pancarte cu mesajele: "Vaccinare egal intoxicare", "Copiii noştri nu sunt cobaii voştri". Unii manifestanţi au tricouri cu însemnul "Frăţia Ortodoxă" şi steaguri cu tricolorul.

Aceştia strigă: "Hoţii!", "Rafila, demisia!".

"Întotdeauna vom fi împotriva opricărei obligativităţi. Consider că pacientul trebuie să fie informat şi statul trebuie să protejeze cetăţenii, ceea ce nu se întâmplă în România", a declarat un participant la protest.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat cu privire la protestul de joi anunţat de către reprezentanţii AUR împotriva vaccinării, despre care aceştia spun că va deveni obligatorie în România, că este absolut iresponsabil să transmiţi astfel de mesaje false, mai ales că în Strategia Naţională de Vaccinare nu se regăseşte nicio prevedere care să indice faptul că va deveni obligatorie vaccinare. Pe lângă faptul că ministrul PSD a reiterat că vaccinare nu va fi obligatorie în ţara noastră, el a mai atras atenţia că România este pe ultimul loc în UE privind vaccinurile tradiţionale în rândul tinerilor.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. trebuia protestat si impotriva conditionarii si a fortarii vaccinarii .nu te obliga dar te forteaza sa te vaccinezi ca altfel nu poti sa intri nicaieri .

    Urmeaza protestul impotriva microciparii. A prostiei nu.

    Dacă nu ne vaccinau doctorii din prima zi de viata, mulți dintre noi nu apucam sa scriem aici!

    1. corect.

      Cu vaccinuri produse de la Cantacuzino, unde angajatii le testau intai pe ei. Asa da.

      Apucai fiule, ca in afara de poliomielita, celelelte nu sunt de speriat. 

      Fii mai curajos, nu fi fetita !

    simion-cel mai prost lider de partid. in loc sa aiba votanti cu vaccinul facut,Simion prefera sa aiba mai putini votanti nevaccinati. adica cei se imbolnavesc si mor, nu-l mai voteaza pe Simion.

    Votez AUR cu doua maini !

    1. Si cu gura...

    Aur si Simion au fost dimineata, dupa care au ramas 5-6 oameni de la ei.

    Protestul e al societatii civile , Diplan, medici, avocati, oameni din biserica, preoti, femei cu copii mici si a fost cu microfon si discursuri. Chiar au zis de Aur ca au venit la poze si au plecat. 

    1. Pt amnezici : nu a fost obligatoriu sa te vaccinezi anticovid, insa unii au fost fortati de imprejurari : acces la servicii medicale si altele , unii de catre angajatori (un caz concret : femeie obligata de la serviciu, a murit in fata celor 2 fiice de 8 si 10 ani, coagulare sange in vene - simptom post vaccinare). 

    Va puteti vaccina dupa placerea fiecaruia. 

    Eu unul cunosc cateva cazuri in care intre 10 ore si 30 zile au murit dupa vaccinare , unii fiind tineri si fara boli cunoacute. 

    2. Copiii nu ii vaccinez, am avut o situatie cu anestezie generals cu faetita dupa vaccinul de la 1 an. 

    De acor cu vaccin facut la Cantacuzino, monovalent, incercat de angajati pe ei si copiii lor (asa era pe vremuri). 

    In plus stiu cazuri concrete cu probleme grave post vaccin. 

    Va doresc sa alegeti cu inima si sa fie bine ! 

    A fost dna dr Hagima, Diplan de la Starea de Libertate si alte spirite libere.

    Jos cu dictatorii sanitari ! 

    A fost dna dr Hagima, Diplan de la Starea de Libertate si alte spirite libere.

    Jos cu dictatorii sanitari ! 

    ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb