Protest împotriva gazelor de şist

F. A.
Materii Prime / 23 septembrie 2012

Protest împotriva gazelor de şist

Mai mult de 50 de activişti de mediu din toată ţara au protestat, ieri, în Parcul Izvor din Capitală, împotriva exploatării gazelor de şist. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia "Institutul Verde", organizaţie care îşi propune să apere şi să promoveze valorile şi principiile ecologiei.

Înconjuraţi de bannere pe care stătea scris "Ei fac bani, noi facem cancer", "Dormi române, dormi în pace/Ca Chevron tace şi face" sau "No fracking", activiştii de mediu au decis să protesteze în linişte, fără scandări, obiectivul principal fiind acela de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile reprezentate de exploatarea gazelor de şist.

"Protestăm atât împotriva utilizării fracturării hidraulice în România, cât şi pentru a fi solidari cu mişcările similare desfăşurate pe 22 septembrie în întreaga lume, cu prilejul marcării Zilei Mondiale de Acţiune Împotriva Fracturării Hidraulice a Gazelor de Şist. Nu vrem ape poluate, soluri compromise, aer nesănătos. Este dovedit că per ansamblu acest gen de exploatare pune în pericol sănătatea oamenilor, calitatea mediului, ameninţă biodiversitatea şi contribuie semnificativ la schimbările climatice. Exemplul oferit de celelalte ţări europene, cum ar fi Franţa - care a interzis fracturarea hidraulică, sau Bulgaria, Cehia sau Olanda - unde există moratorii de suspendare a oricărei activităţi, ne face să credem că şi în România se va renunţa la intenţia de exploatare a gazelor de şist", a declarat Ciprian Ciocan, purtător de cuvânt în cadrul "Institutul Verde", citat de Agerpres.

Acesta a precizat că asociaţia pe care o reprezintă va continua să lupte până când va reuşi să introducă, în Parlamentul României, un moratoriu împotriva exploatării gazelor de şist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb