Protest în faţa Curţii de Apel din Bucureşti

V.D.
Miscellanea / 19 mai 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Aproximativ 100 de procurori şi judecători protestează în tăcere, astăzi după-amiază, pe treptele Curţii de Apel din Capitală faţă de modificările aduse legilor justiţiei şi faţă de începerea acestui proces legislativ fără obţinerea unui aviz din partea Comisiei de la Veneţia. Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au cerut suspendarea oricăror decizii din partea CCR sau din partea celorlalţi factori implicaţi în procesul legislativ cu privire la legile justiţiei până la emiterea avizului Comisiei de la Veneţia şi respectarea întocmai a recomandărilor GRECO.

Magistraţii s-au adunat pe treptele Curţii de Apel în jurul orei 17.00, afişând pancarte cu mesaje precum "Pentru o justiţie independentă", "Avizul Comisiei de la Veneţia", "Principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat" sau "Conformarea obligatoriei cu recomandările GRECO".

Protestul se desfăşoară în tăcere, fiind organizat de către Forumul Judecătorilor. Marţi, asociaţia şi-a anunţat retragerea de la lucrările Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei şi a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să constate că unele amendamente la Codurile penale aduc atingere independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei, cu consecinţa subminării autorităţii acesteia.

Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au cerut suspendarea oricăror decizii din partea CCR sau din partea celorlalţi factori implicaţi în procesul legislativ cu privire la legile justiţiei până la emiterea avizului Comisiei de la Veneţia şi respectarea întocmai a recomandărilor GRECO, ei spunând că tratatele internaţionale la care România este parte sunt obligatorii şi se aplică cu prioritate, în faţa normelor legale interne, astfel că şi recomandărilre GRECO sunt obligatorii pentru legiuitorul român.

Procurorii braşoveni cer şi sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la proiectele de modificare a Codurilor penale şi suspendarea oricăror dezbateri până la emiterea avizului consultativ de către Comisie.

Procurorii din Braşov mai spun că după emiterea avizului de către Comisia de la Veneţia atât cu privire la legile justiţiei, cât şi la modificările Codurilor penale să aibă loc o consultare reală a magistraţilor prin Adunările Generale cu privire la modificările legislative propuse, iar dezbaterile să aibă un caracter efectiv, în care fiecare text legal să fie discutat, analizat pe larg, nu în bloc, "experienţa anterioară a procedurilor legislative privind legile justiţiei care au fost constatate neconstituţionale de două ori fiind edificatoare cu privire la efectele negative pe care le are adoptarea unor texte legale în grabă şi cu nesocotirea opiniei specialiştilor în drept şi a practicienilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb