Protest la Ministerul Finanţelor

F.D.
Miscellanea / 10 august 2023

Protest la Ministerul Finanţelor

Actualizare - Mesajul ministrului Marcel Boloş, în urma protestelor din instituţie şi a dialogului cu angajaţii

Astăzi, ministrul Finanţelor Marcel Boloş a avut un dialog cu un grup de angajaţi din cadrul ministerului, ca urmare a unui protest declanşat în cadrul instituţiei, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Din dorinţa de a promova transparenţa în comunicare şi de a încuraja participarea activă a personalului ministerului în procesul de luare a deciziilor prezentăm concluziile acestui dialog şi punctele comune asupra cărora ministrul Marcel Boloş şi angajaţii amintiţi au căzut de acord:

"Astăzi a fost o zi importantă pentru noi, pentru că am reuşit să trecem printr-un moment de provocare şi să găsim o cale către înţelegere şi armonie. În urma discuţiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reuşit să transformăm tensiunea şi frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă.

Ziua de astăzi ne-a arătat încă o dată cât rău pot face informaţiile neverificate răspândite în spaţiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajaţi.

Am ascultat cu atenţie îngrijorările legate de condiţiile de muncă, beneficii şi perspectivele de dezvoltare profesională. În acelaşi timp, am împărtăşit provocările financiare pe care le avem şi obiectivele noastre pe termen scurt.

Ce asigurări am adus:

Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliţiei. Eu sunt partenerul angajaţilor din minister, uşa mea este deschisă oricând, dacă vor să îmi transmită îngrijorările lor sau probleme cu care se confruntă.

Angajaţii din această instituţie joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea economică a ţării şi sunt primul care le va recunoaşte valoarea ori de câte ori am ocazia. Ei vor juca un rol vital în dezvoltarea economiei şi aplicarea măsurilor necesare acestui scop. Tocmai de aceea trebuie să fie răsplătiţi pe măsura importanţei activităţii lor. Reversul medaliei este că am aşteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism şi eficienţă, pentru că lipsa de eficienţă ne costă scump.

În acelaşi timp, noi toţi, din această instituţiei ştim foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant şi de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care ştim mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat.

Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanţistului, pentru asigurarea recunoaşterii importanţei activităţii desfăşurate de angajaţii sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor. O altă urgenţă o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcţiilor echivalente din aparatul central al MF şi al tuturor instituţiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuţiile şi îndatoririle fiecăruia pentru a ne asigura că sunt distribuite în mod echitabil şi că toţi contribuim în mod adecvat la succesul instituţiei.

De asemenea, vom iniţia un proces de evaluare a condiţiilor de muncă, astfel încât să identificăm şi să aducem îmbunătăţiri în funcţie de necesităţi. Acest lucru va include atât aspecte legate de spaţiul fizic, cât şi de resursele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea eficient.

Mulţumesc tuturor pentru încrederea pe care au arătat-o în procesul nostru de dialog şi negociere. În final, această înţelegere reprezintă un pas important spre construirea unei instituţii mai puternice şi mai unite."

---

Actualizare - Ministrul Finanţelor: "Dacă facem această egalizare de coeficienţi, salariile cresc între 15 şi 25%"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, care a vorbit, joi, cu angajaţii din minister care au întrerupt lucrul şi au protestat, a făcut referire la legea salarizării în sectorul bugetar, în care finanţiştii vor avea familie ocupaţională distinctă. "Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră că acolo câştigaţi mai mult", le-a transmis ministrul. Sindicaliştii, îngrijoraţi de ordonanţa de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern, au cerut să nu le scadă veniturile, potrivit News.ro.

Marcel Boloş a vorbit, joi, cu angajaţii din minister care au întrerupt lucrul şi au protestat.

S-a discutat despre ordonanţa avută în vedere de Guvern, dar şi despre Legea salarizării în sectorul bugetar.

"Sunt două probleme total diferite, cea a salarizării dumneavoastră şi...Nu vreau să intru în aceste discuţii că nu le mai terminăm. Deciziile acestea se iau la nivel de coaliţie, vă rog întrebaţi coaliţia", a afirmat ministrul, moment în care salariaţii din minister au vociferat.

"Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră că acolo câştigaţi mai mult", a adăugat Marcel Boloş.

"Dacă facem această egalizare de coeficienţi, salariile cresc între 15 şi 25%. Avem baza şi fondurile necesare ca să se întâmple acest lucru. Este primul pas", a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că, în calitate de ministru al Finanţelor, nu ia decizii, ci poate doar transmite coaliţiei doleanţele sindicaliştilor.

"Eu pot să vă ascult ce doleanţe aveţi şi să prezint mesajul coaliţiei de guvernare. Asta pot să fac (...) Nu înţeleg de unde această îngrijorare, atâta timp cât acest proiect nu este pus în dezbatere publică", a mai afirmat ministurul, iar replica finanţiştilor a fost: "Noi o să blocăm toată ţara, asta o să facem"

"Chiar dacă nu este oficial (proiectul de OUG - n.r), colegii ştiu toate chichiţele din el care s-au lucrat aici. Colegii mei, prima măsură pe care o cer, este aceea să nu le tăiaţi veniturile, nu salariile, că venitul nostru este compus din mai multe componente. Noi avem nişte salarii la Ministerul de Finanţe care nu au mai crescut de ani de zile", a afirmat una dintre salariate, fiind ovaţionată de colegi.

"Aceste lucruri nu le decide ministrul Finanţelor, sunt decizii care se iau în coaliţia de guvernare", a mai adăugat Boloş.

---

Actualizare - Marcel Boloş, discuţii cu angajaţii Ministerului Finanţelor care protestează

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a discutat, joi la sediul instituţiei cu angajaţii care protestează spontan în interiorul clădirii nemulţumiţi de măsurile fiscale avute în vedere de Guvern, şi le-a transmis că poate prelua mesajele şi doleanţele pe care le au şi să le transmită mai departe în coaliţia de guvernare...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Eu am să încerc să privesc protestul la televizor"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a declarat, întrebat cum priveşte protestul de joi al angajaţilor Ministerului Finanţelor, că va încerca să îl privească la televizor, pentru că nu are cunoştinţă despre această acţiune, fiindcă susţinea informarea de presă de la finalul şedinţei de joi a Executivului. El a mai spus că ministrul de Finanţe Marcel Boloş a participat la şedinţa Guvernului şi apoi s-a retras imediat ca să continue să lucreze "la proiectele mult aşteptate de către toată lumea", relatează News.ro.

"Dacă evenimentul este în desfăşurare, aşa cum spuneţi, eu nu ştiu, pentru că sunt alături de dumneavoastră aici. L-am văzut pe ministrul de Finanţe la şedinţa de Guvern. A avut contribuţia sa la şedinţă şi s-a retras imediat ca să continue munca la proiectele mult aşteptate de către toată lumea", a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Chestionat cum priveşte acest protest, Constantin a răspuns: "Eu am să încerc să îl privesc la televizor, din relatările dumneavoastră şi ale colegilor dumneavoastră, pentru că, repet, nu am cunoştinţă despre acest protest".

Zeci de angajaţi din Ministerul Finanţelor Publice au întrerupt spontan lucrul, joi, şi au ieşit pe holurile instituţiei, pentru a protesta faţă de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsuri fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem.

Liderul sindicatului Meridian al angajaţilor din Finanţe, Negoiţă Voinea, afirmă că este posibil ca protestul să se extindă şi în teritoriu.

---

Actualizare - Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, afirmă că protestul este "negestionabil de către sindicate la ora actuală".

Marica a precizat că sindicatele din sistemul bugetar aveau de gând să organizeze un protest, în 22 august, dar că oamenii sunt "foarte nemulţumiţi" şi au început să protesteze spontan. El a arătat că în urmă cu o lună sindicaliştii au avut primele discuţii cu ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, relatează News.ro.

"Am anunţat Guvernul, premierul, am anunţat ministrul Finanţelor, pe toată lumea că există şansa şi posibilitatea să apară acţiuni de protest necontrolate pentru că dânşii, fără să discute cu nimeni, vor cu orice preţ să desfiinţeze posturi şi nu este o reformă. (...) Avem şi noi un rol în apărarea statului. Nu numai politicienii, şi oamenii sunt nemulţumiţi de toate deciziile astea luate în ani de zile. S-au acumulat foarte multe frustrări, mai ales în zona Ministerului Finanţelor, care este un minister de sinteză şi nimeni nu a făcut ce trebuie pentru acest minister. Am cerut o grilă separată pentru Ministerul Finanţelor în legea salarizării. Nimeni nu a făcut nimic şi ne-am trezit cu un protest spontan. Noi nu putem să intervenim în acţiunile de protest ale colegilor noştri", a afirmat Vasile Marica.

El a susţinut că protestul este "pentru o acumulare foarte mare de energii negative la nivelul Ministerului Finanţelor datorită faptului că nimeni nu a ascultat salariaţii niciodată".

Întrebat care este media salariului în Ministerul Finanţelor Publice, liderul sindical a răspuns că salariul mediu net este de 6.000 de lei. Conform lui Marica, aproximativ 12% dintre angajaţii din acest minister au salarii de peste 10.000 de lei.

---

Actualizare - Blocul Naţional Sindical informează că protestele spontane se extind şi la alte unităţi fiscale din ţară, potrivit News.ro.

S-au alăturat manifestării Trezoreria Râmnicu-Vâlcea, dar şi mai multe unităţi fiscale din ţară - Craiova, Vâlcea, Gorj, Brăila, Buzău, Mehedinţi.

"Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală "Solidaritatea", afiliată la Blocul Naţional Sindical, anunţă o grevă de avertisment a angajaţilor din Administraţia Fiscală în data de 22 august 2023", aun mai transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că protestul de joi este spontan, aşadar nu există un calendar al acestuia.

---

Angajaţii din Ministerul Finanţelor Publice au declanşat, joi, un protest spontan, ei întrerupând lucrul şi ieşind pe holurile instituţiei, relatează News.ro.

"Este un protest spontan, motivele sunt legate de unele prevederi ale proiectului de ordonanţă privind măsuri fiscale, de legea salarizării, dar sunt şi motive mai vechi, legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă ale angajaţilor din acest sistem. Sunt probleme nerezolvate de ani de zile. Sunt angajaţi care au aceeaşi funcţie, aceleaşi sarcini, fac aceleaşi activităţi, dar sunt plătiţi diferit", a declarat, pentru News.ro, preşedintele sindicatului Meridian al angajaţilor din Finanţe, Negoiţă Voinea.

El a precizat că la protest participă, deocamdată, doar angajaţi ai Ministerului de Finanţe, însă nu este exclus ca acţiunile de protest să se extindă şi la structurile din teritoriu ale Ministerului Finanţelor Publice.

"Nu ştim ce va fi. Probabil că de mâine acţiuni similare vor fi şi în teritoriu", a precizat Negoiţă Voinea.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Dupa cum am mai scris, in sistemul bugetar si-au dat intalnire Nesimtirea, Hotia si Prostia.

    In sistemul privat, daca nu esti multumit cu ceea ce iti ofera angajatorul esti liber sa pleci, nu te retine nimeni. Asa trebuie sa fie si in sistemul bugetar. Angajatorul iti prezinta oferta, in functie de contextul economic (ca si privatul), iar daca esti nemultumit poti pleca in alta parte unde este mai bine, numai ca din sistemul bugetar nu pleaca nimeni desi toti se vaita ca muncesc mult si ca le este greu acolo, dar de "rau" ce le este nu pleaca de acolo, iar de mult ce "muncesc" rezultatele sunt mediocre, de la PNRR, spitale, azile, scoli, pana la infrastructura si justitie. 

    Vinovat este politicul pentru ca a umflat nepermis de mult atat schema cat si salariile la bugetari si dupa ce i-a cocotat atat de sus, acum ii este greu sa ii mai dea jos. Pe langa asta s-au invatat toti sa stea la acelasi angajator, statul, de la tinerete pana dincolo de pensie, pentru ca este bine (desi toti spun ca le este greu si au salarii mici) pe cand in sistemul privat nu este nicio problema sa iti schimbi locul de munca. Se tem toti de sistemul privat pentru ca acolo, spre deosebire de stat, se munceste mai mult, pentru castiguri mai mici. De-asta nu pleaca nimeni de la stat desi toti se declara nemultumiti si se "ingreveaza" pentru orice moft nesatisfacut.

    Sunt mici salariile si sporurile la Finante? Mergeti la privat unde salariile sunt si mai mici, iar sporurile si tichetele de vacanta nu exista, dar cu toate astea va tine in carca pe toti cu tot cu sporuri si tichete de vacanta, de zeci de ani! 

    1. Marica este de o nesimtire iesita din comun, chiar si pentru sistemul bugetar.

      Au facut din ei niste burghezi misecuvinisti pentru ca voteaza cu cine trebuie.

      Nu cunoasteti toate condițiile si concluzionati prost.

      Sunt angajat al unei Trezorerii. Acestea sunt subordonate, conform grilei. Si noi facem parte dintre cei care protestează. 

      Este adevarat: venitul meu net este de 6.100 lei pe lună. 

      Am dat concurs pentru postul acesta acum 18 ani, dupa ce am petrecut 5 ani în companii private. Job-ul din prezent este mult mai strict și fără oportunități de dezvoltare sau venituri suplimentare, însă este un job cu care m-am obisnuit.  

      Orice loc de munca are atat plusuri, cât și minusuri. Bineinteles ca daca ajungi sa protestezi, iti strigi nemulțumirile, nu protestezi de bine. 

      Asa ca: "bufetiera" de care discutați dvs, eu ... de fapt, nici nu stiam ca exista. 

      Hai sa discutam despre faptul că la o Trezorerie cu 50 de angajați, nu există femeie de serviciu angajată....ca si noi suntem oameni si daca un contribuabil are nevoie la toaletă, il invităm la toaleta pe care o folosim noi, angajatii... si o spălăm tot noi, angajatii. Iar contribuabilul respectiv "se imprastie" si pe jos si pe pereti si pleaca fără să curete. Am spălat dupa o astfel de persoana si am crezut ca vomit de 10 ori. 

      Hai sa discutam despre faptul că deși am 3 copiii, eu folosesc o parte din salariul pe care ar trebui sa-l aloc familiei, pentru a-mi cumpara rechizite la munca. 

      Dar sa discutam si despre sporurile prevăzute pentru angajatii care sunt implicați în decontarea fondurilor europene. După cum bine știți, plățile tuturor ministerelor se derulează prin trezorerie.Insa cei din Trezorerie, dupa ce au petrecut ani de zile verificând Notificări de zeci de pagini, alaturi de sute si mii de op-uri aferente fiecărei notificări nu primesc spor pentru lucrul cu fonduri europene. 

      Spor pentru lucrul la calculator? Nu. eu nu incasez asa ceva! 

      Spor pentru solicitare neuropsiho. Nu. nu incasez nici asa ceva... cu toate că ascult toate persoanele nemulțumite care vin la birou si isi varsă nervii pe noi. De ce nu TIPATI si la medici, cand va tin cate 5-6 ore la camera de garda, într-un spital, pana ajung sa va consulte? 

      Sau cel mai frumos este in momentul cand un contribuabil care a băut pana tarziu in noapte, se prezintă la ghiseu si dupa ce urca un etaj sufla înspre tine, iar tu ajungi sa inhalezi toată duhoarea. Nu mai zic de cei care sunt certați cu apa si săpunul!!!! 

      Cu siguranta, protestul nu a fost pornit de cei menționați în lista dvs, cu salarii de peste 10.00 lei. 

      Protestul a fost, in mare parte, susținut de angajatii care sunt pe aceeași poziție ca si mine, dar care sunt remunerati cu 7.00-7.500 lei. Si atunci eu vin din urmă si intreb: Dacă am aceasi functie, eu de ce incasez 6.100????... si nici macar nu lucrez într-o clădire asa frumoasa, si cu femeie de serviciu, si cu hartie igienică la baie, sau cu solutii de curatat wc-ul furnizate de angajator, si trebuie sa vin cu sticla de dezinfectant de acasă? 

      Încă o intrebare, care ma bântuie: de ce eu, absolvent ASE, inclusiv master in ASE incasez un venit de 6.000 lei, (ăștia care vi se par dvs asa de multi)iar în mediul privat, un mecanic, sau un tinichigiu încasează net 8.000-10.000 lei? 

      de ce eu incasez 6.000 lei, iar un polițist local încasează 8.000-9.000 lei? 

      sau de ce eu incasez 6.000 lei, iar un angajat din Primarie incaseaza 8.000 lei pentru un job similar si o vechime similară? 

      Imi permit eu sa-mi trimit soția la cosmetică? am vorbit recent cu o doamna care a plătit 1.100 lei pentru a-și tatua sprancenele (LA PRIVAT :) ). Durata operatiunii: 2 ore. Cam cât încasează cosmeticiana respectivă într-o zi? Isi declara toate încasările? daca nu si le declara, automat scad si încasările la buget ==> nu sunt bani de salarii. 

      Ma pregătesc sa plătesc meditatii pentru copilul cel mare, care începe clasa a 8-a. Română si mate. Total pe lună 2.000 lei. Oare profesorii respectivi își declară veniturile acestea, pentru a fi impozitate? 

      Sunteti împotriva protestelor noastre? 

      Suntem, majoritatea dintre cei care protestează, asemeni vouă, cei care ne blamați!!! suntem oameni nemultumiti deoarece nu suntem tratați corect.

      99% cei care injura "bugetarii" (price ar insemna asta) sar imediat cu tichetele de vacanta de parca ar reprezenta ceva serios si relevant. Unde va imaginati ca sunt consumate? De bugetari doar intre bugetari la hoteluri de bugetari? Cine e de fapt avantajat?? Privatul din turism care incaseaza prin acele tichete preturi supraevaluate. Obtuzitate fara margini. Dar sariti repede cu prostia asta..tichetele, tichetele. In plus, vrei salarii mici la "bugetari" si in acelasi timp vrei neaprat calitate, performanta occidentala la stat. Logica de geniu de birt satesc. Comparatia privat vs bugetari este "depinde". De sector, de domeniu. Sunt decalaje mari intre profesii de ambele parti. In rest ai perfecta dreptate. Ba chiar realitatea este mult mai rea. Dar cert este ca nu exista privatul perfect total si "bugetarii" imperfecti total. Noi ca natie suntem ...indiferent de locul angajatii.

      "de ce eu, absolvent ASE, inclusiv master in ASE incasez un venit de 6.000 lei, (ăștia care vi se par dvs asa de multi)iar în mediul privat, un mecanic, sau un tinichigiu încasează net 8.000-10.000 lei?" E bine. Eu am si doctorat, tot la ASE fac o activitate unica in tara si cruciala pentru tot mediul macroeconomic si am sub 5000 de lei salariul net. In timp ce prietenii mei fac 2 interogari copiate de la indienii din online pentru alti angajatori si iau 8000 de lei salariul. Pot sa ma duc la ei? Da. Dar nu vreau sa fac chestii banale.....dar un buticar care ia cu 1 leu si dà cu 20 de lei se crede mare privat si vrea ca eu sa iau minimum pe economie desi el are 10 clase dar are iluzia marelui antreprenor. Asta e tara

      Tipa si la medici, si nu doar tipa...

      Exista oportunitati mult mai bune la privat ? Profitati ! 

      Daca este asa de rau, de ce nu mergeti la privat?

      Dupa cum am scris, va tot plangeti, dar nu pleaca nimeni de acolo. 

      Am si eu copii si nu am platit nicio meditatie pentru ca au invatat in tara si apoi au studiat afara la universitati de top. 

      Va tot plangeti si aveti impresia ca poporul trebuie sa va plateasca tot si sa va asigure confortul dorit si sa aiba grija meditatiilor si a altor probleme pe care credeti ca le aveti. 

      Gandire si abordare specifica bugetarului! 

      Voi nu sunteti tratati corect? 

      Dar cei care chiar muncesc, inclusiv atunci cand voi sunteti in minivacante, ca cea de luni si marti, cum sunt tratati.

      Va mai intreb inca o data: De ce nu plecati la privat, daca este rau acolo, la minister? 

      Daca ai salariu mic si fara sporuri, de ce iti faci griji (ca nu esti vizat de "corectii")? De fraier?

      Mai jos este lista nababilor din minister din cauza carora nu aveti femeie de serviciu si nici sporuri "de calculator" si pentru care faceti acum greva (pentru ca ei sunt cei vizati, atat de reducerile de posturi cat si de taierile de salarii). Se confirma ceea ce am scris ca acolo se intalnesc Prostia (sunteti manipulati ca sa faceti greva pentru altii si in detrimentul vostru) cu Nesimtirea (prea multe functii de experti si prea bine platite desi rezultatele sunt departe de a fi "de experti", adica se confirma Nesimtirea crasa). 

      Mai este si mentalitatea asta ca statul (adica privatul care munceste, fara tichete de vacanta, chiar si luni cand voi veti fi in vacanta din nou) trebuie sa va acopere nevoile.

      Voi de ce nu cotizati pentru tichetele de masa, sporurile (care nu exista) si tichetele de vacanta ale privatilor? 

    Pentru angajatul la privat nu plange nimeni cand i se desfiinteaza postul, sau cand se inchide fabricuta sau pravalia, iar la buget plang toti ca raman fara tichete de vacante (ca oricum sunt in permanenta in vacanta si in zile libere fara numar) si/sau fara sporuri (anormale dealtfel: spor ca lucreaza la calculator!!!).

    1. Citeste mai sus despre galusca expirata cu tichetele de vacanta si nu mai fi obtuz in gandire. Iar zilele libere alea multe poti sa le iei TU pe toate. Nu sunt platite si trebuie recuperate ulterior peste program. Nu are nimeni nevoie de ele. Doar statul care vrea sa mai castige putin: prin faptul ca nu platesc angajatul in acele zile. Oftica nu face bine

    Ministerul unde o bufetieră câştigă 3000 de lei pe lună net, cât un profesor cu cinci ani vechime, face grevă că sunt salariile mici. În Minister sunt 1.700 de angajaţi cu un salariu mediu net de 7.500 de lei. Numai în sediul central al ministerului sunt 175 de directori, şefi de serviciu, consilieri superiori.

    Conform grilei salariale publicate de Ministerul de Finanţe pe siteul propriu, 1.700 de funcţionari publici din Ministerul Finanţelor au un venit mediu net de 7.500 de lei lunar din salariu şi diferite indemnizaţii. În total, sunt 175 de posturi plătite cu mai mult de 10.000 de lei net pe lună, pentru poziţii precum directori, şefi de serviciu sau consilieri. 

    Mai jos este lista completă în ordine descrescătoare a salariilor mai mari de 10.000 de lei net din Ministerul de Finanţe. 

    MINISTRU 12776 

    DIRECTOR GENERAL II 16878 

    MANAGER PUBLIC superior 16425 

    MANAGER PUBLIC superior 16183 

    SEF SERVICIU II 16178 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 16087 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 16036 

    SEF SERVICIU II 15640 

    SEF SERVICIU II 14731 

    SEF SERVICIU II 14649 

    SEF SERVICIU II 14493 

    CONSILIER superior 14458 

    SEF SERVICIU II 14416 

    DIRECTOR GENERAL II 13892 

    CONSILIER superior 13733 

    SEF SERVICIU II 13627 

    CONSILIER superior 13574 

    CONSILIER superior 13341 

    CONSILIER PERSONAL 13285 

    CONSILIER superior 13199 

    CONSILIER superior 13118 

    CONSILIER superior 13109 

    EXPERT superior 13069 

    EXPERT superior 13067 

    EXPERT superior 13051 

    CONSILIER JURIDIC superior 13044 

    CONSILIER superior 13041 

    CONSILIER superior 12995 

    EXPERT superior 12949 

    EXPERT superior 12933 

    CONSILIER superior 12917 

    CONSILIER superior 12873 

    CONSILIER JURIDIC superior 12853 

    CONSILIER superior 12809 

    CONSILIER superior 12806 

    CONSILIER superior 12771 

    CONSILIER superior 12738 

    EXPERT superior 12662 

    DIRECTOR GENERAL II 12634 

    EXPERT superior 12556 

    EXPERT superior 12550 

    EXPERT superior 12523 

    DIRECTOR GENERAL II 12460 

    DIRECTOR II 12430 

    DIRECTOR GENERAL II 12416 

    DIRECTOR GENERAL II 12416 

    EXPERT superior 12412 

    EXPERT superior 12392 

    CONSILIER superior 12385 

    DIRECTOR GENERAL II 12383 

    EXPERT superior 12352 

    SEF SERVICIU II 12311 

    DIRECTOR II 12307 

    EXPERT superior 12305 

    EXPERT superior 12284 

    EXPERT superior 12209 

    EXPERT superior 12192 

    12181 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 12089 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 12086 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 12086 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 12001 

    EXPERT superior 11986 

    SEF SERVICIU II 11920 

    EXPERT superior 11881 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 11861 

    EXPERT superior 11841 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 11721 

    MEDIC PRIMAR 11690 

    SECRETAR DE STAT 11681 

    DIRECTOR II 11671 

    DIRECTOR II 11629 

    CONSILIER PENTRU AFACERI EUROPENE 11624 

    DIRECTOR II 11605 

    SEF SERVICIU II 11579 

    DIRECTOR GENERAL II 11556 

    DIRECTOR GENERAL II 11556 

    DIRECTOR II 11544 

    DIRECTOR GENERAL II 11535 

    CONSILIER PENTRU AFACERI EUROPENE 11533 

    DIRECTOR GENERAL II 11518 

    CONSILIER superior 11492 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 11437 

    DIRECTOR II 11432 

    CONSILIER superior 11427 

    MEDIC PRIMAR 11353 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 11299 

    SEF SERVICIU II 11194 

    SEF SERVICIU II 11194 

    DIRECTOR II 11191 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 11190 

    CONSILIER superior 11162 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 11090 

    MANAGER PUBLIC superior 11056 

    SEF SERVICIU II 11048 

    DIRECTOR GENERAL II 11041 

    SEF SERVICIU II 11039 

    SEF SERVICIU II 11039 

    MANAGER PUBLIC superior 11021 

    SEF SERVICIU II 11019 

    CONSILIER superior 10912 

    SEF SERVICIU II 10907 

    SEF SERVICIU II 10885 

    DIRECTOR GENERAL II 10882 

    EXPERT superior 10858 

    EXPERT superior 10853 

    SEF SERVICIU II 10835 

    SEF SERVICIU II 10821 

    CONSILIER superior 10821 

    CONSILIER superior 10800 

    CONSILIER superior 10755 

    DIRECTOR II 10734 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10718 

    CONSILIER superior 10711 

    DIRECTOR II 10709 

    CONSILIER superior 10709 

    EXPERT superior 10682 

    EXPERT superior 10649 

    EXPERT superior 10649 

    EXPERT superior 10645 

    DIRECTOR GENERAL II 10606 

    DIRECTOR GENERAL II 10606 

    DIRECTOR GENERAL II 10606 

    DIRECTOR GENERAL II 10606 

    DIRECTOR GENERAL II 10606 

    DIRECTOR GENERAL II 10606 

    EXPERT superior 10595 

    MANAGER PUBLIC superior 10593 

    DIRECTOR GENERAL II 10587 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10544 

    EXPERT superior 10539 

    10537 

    10529 

    CONSILIER superior 10526 

    CONSILIER superior 10500 

    EXPERT superior 10497 

    SEF SERVICIU II 10493 

    SEF SERVICIU II 10493 

    SEF SERVICIU II 10493 

    SEF SERVICIU II 10493 

    SEF SERVICIU II 10481 

    SEF SERVICIU II 10481 

    EXPERT superior 10479 

    CONSILIER superior 10478 

    EXPERT superior 10477 

    SEF SERVICIU II 10468 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10427 

    CONSILIER IA 10419 

    SEF SERVICIU II 10408 

    EXPERT superior 10369 

    EXPERT superior 10318 

    SEF SERVICIU II 10295 

    SEF SERVICIU II 10285 

    SEF SERVICIU II 10285 

    SEF SERVICIU II 10285 

    CONSILIER superior 10284 

    SEF SERVICIU II 10273 

    SEF SERVICIU II 10272 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10238 

    DIRECTOR II 10238 

    SEF SERVICIU II 10219 

    MANAGER PUBLIC superior 10200 

    DIRECTOR II 10194 

    DIRECTOR II 10187 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10180 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10180 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10180 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10180 

    DIRECTOR II 10179 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10179 

    DIRECTOR II 10179 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10179 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10179 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10179 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10165 

    CONSILIER superior 10164 

    DIRECTOR II 10159 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10142 

    CONSILIER superior 10117 

    SEF SERVICIU II 10098 

    SEF SERVICIU II 10077 

    SEF SERVICIU II 10066 

    DIRECTOR GENERAL ADJUNCT II 10047 

    SEF SERVICIU II 10019 

    SEF SERVICIU II 10018 

    1. ce-o fi aia bufetiera?

      2 oare ce fac toata ziua acei consigliere platiti cu 10-12.000 lei net pe luna fara sporuri?

      Fac nimic!

      Sunt toti experti!

      Tara e praf, ca si incasarile, ca si finantele, dar toti sunt experti acolo si au sporuri pentru orice! 

      Ministrul este cam batut de soarta.Nu mai bine se facea vreun consilier,ceva?Oare de ce se ingramadesc toti sa devina ministrii cand subordonatii lor castiga mult mai bine?Ce s-or face ei la pensie?Imi vine sa plang cu lacrimi de crocodil.

      Salarii cu sporuri sau fara ?

      Fara sporuri, tichete de vacanta si bonuri de masa!

    Îmi pare rău că nu sunt acceptate aici clipuri video. As fi vrut sa vedeți comportamentul unei angajate de la ghișeul Anaf. După ce ca am învățat-o eu ce are de făcut a început spectacolul cu toți cei de la coada. Halal

    1. Trimite clipul la televiziuni ca sa vedem toti.

    Salariul mediu net este de 6000 de lei dar veniturile,cat sunt?

    1. despre ce venit vorbesti? Daca venitul net este 6.000 asta înseamnă că persoana respectivă ia in mana 6.000 lei. ATAT. nu mai exista nimic peste. este cel mai mare salariu pe functie de execuție. După care incep salariile șefilor.

      si tine cont ca foarte multi dintre cei care au salariul acesta, au peste 15 ani vechime in sistem. 

      Angajări nu s-au mai facut, deoarece conducerea dorește să facă economii.... si uite asa, multi au început să iasă la.pensie sau au murit înainte de a apuca pensia.... si uite asa, personalul este îmbătrânit, majoritatea sar de 40 de ani.... 

      Investiții în servere si altele, cele necesare.... mai deloc...stai ca angajat care lucrează cu clientul la ghișeu, sa te rogi de o rasnita de imprimanta care sta să-și dea duhul si la care mai listează încă 5 colegi....pana ies hârtiile de care ai nevoie, își pierde răbdarea omul din fata ta....suntem noi, angajatii, de vina pentru toate astea? trebuie sa cumpărăm, din venitul de 6.ooo lei pe lună, si o imprimanta mai performantă? sau dosarele pe care angajatorul nu ti le pune la dispozitie.... tu le folosesti, căci așa spune procedura....dar conform noii legi, nu mai ai voie nici sa-l rogi pe contribuabil să-l aducă? 

      Veniturile la buget sunt suficiente!!!!! numai ca nu sunt corect cheltuite. si acest lucru il stie toata lumea. 

      Contractele de achiziții si lucrari costă mai mult decât trebuie, datorită spagilor si profiturilor nesimtite din privat. iar prin propozitia de mai sus, nu doresc să lovesc in firmele corecte, ci in firmele celor care sunt subordonati sau acoliti ai guvernanților noștri. Banii se plimba prin buzunarele lor. La mine in buzunar, eu nu vad decat 6.000 lei.pe luna. SI SE DUC AL NAIBII DE REPEDE. Nici macar o indexare de 10% nu am avut.... cu toate că inflația... spun ei... a fost la un moment dat de 15%.... 

      O altă minciună sfruntată! Toate alimentele sau produsele de îmbrăcat sunt cu cel puțin 50% mai scumpe, decât anu? trecut.

      Ar mai fi multe de spus, însă va trebui să dorm, deoarece mâine, ma prezint la ghișeu! sau poate in fata instituției... ca protestant.... 

      "Contractele de achiziții si lucrari costă mai mult decât trebuie, datorită spagilor si profiturilor nesimtite din privat." Asta e blasfemie totala. Nu ai citit presa si toate comenturile aferente din ultimii ani?! Privatul este imaculat, infailibil, necorupt. Doar "bugetarii" sunt ràul absolut al tarii (ceea ce e adevarat in mare masura). Dar Privatii sunt Isus Reincarnati fara de pacat. Da da..citeste comenturile la orice ziar. Nimic de pensii speciale, nimic de ASF, BNR, ANCOM si toate (chipurile) "autofinantatele" din banii populatiei. Nimic de SRI, SIE, STS. Nimic nimic. Bugetarii bugetarii bugetarii. Dati afara toti bugetarii conform definitiei reale a "bugetarilor" si nu se schimba nimic. Banii se duc in continuare unde trebuie

      Cine e corupt si cine il corupe ?

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb