Protest sindical la Congresul PNL

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2021

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA vor protesta sâmbătă, 25 septembrie, în timpul congresului PNL în care va fi ales noul preşedinte al liberalilor, "pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creşterea bunăstării cetăţenilor, a tuturor cetăţenilor, nu doar a celor 1% care câştigă peste 3000 euro", se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei. Conform acestuia, reprezentanţii angajaţilor vor distribui materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaţilor la Congresul PNL ca intervenţiile şi deciziile din cadrul evenimentului de partid să aibă prioritar în vedere agenda cetăţenilor şi obiectivul bunăstării generale.

"Am semnalat încă din ianuarie existenţa conflictului social în societate, între cetăţeni şi reprezentanţii puterii - Guvern şi Parlament. În loc de dialog, Guvernul Cîţu a ales atacurile şi campaniile de delegitimare a mişcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri «mafiote», iar Preşedintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat şi ignorat sistematic rolul de mediator pe care Constituţia i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acţiunea guvernamentală către interese personale şi pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile şi a acaparat toate instituţiile statului. Acţiunile anti-cetăţeni - sărăcirea populaţiei prin îngheţarea veniturilor şi pensiilor, explozia necontrolată a preţurilor, destructurarea serviciilor sociale şi subfinanţarea serviciilor publice - sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin preşedinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetăţenilor, creşterea veniturilor şi reducerea inegalităţilor sociale", se arată în documentul citat.

Pentru a le reaminti guvernanţilor că rolul instituţiilor statului este acela de a servi cetăţenii şi nu invers, liderii Cartel Alfa solicită: creşterea salariului minim şi adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent; stoparea creşterii aberante a preţurilor la energie; pensii echitabile; aplicarea integrală a legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public; deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social L62/2011 pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile şi reaşezarea salariilor corect în funcţie de calificări, pregătire şi experienţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb