Proteste anti-mască în mai multe oraşe europene

A.P.
Internaţional / 30 august 2020

Proteste anti-mască în mai multe oraşe europene

Mai multe oraşe europene au fost sâmbătă scena unor proteste împotriva purtării măştilor şi a restricţiilor impuse de autorităţi ca măsuri de combatere a coronavirusului, cea mai mare manifestaţie, cea de la Berlin, fiind întreruptă de poliţie din cauza nerespectării măsurilor sanitare, transmite AFP.

La Londra, o mie de protestatari au cerut în Trafalgar Square "încheierea tiraniei medicale".

Unii au spus "Nu vaccinurilor obligatorii", în timp ce un bărbat flutura o pancartă pe care scria "Măştile sunt botniţe".

La Paris, aproximativ 300 de persoane au protestat paşnic, pentru a denunţa decizia guvernului de a impune purtarea obligatorie a măştii de protecţie în toate locurile publice, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Protestatarii purtau pancarte pe care scria "Stop minciunile", fiind repede înconjuraţi de poliţişti, care i-au amendat cu câte 135 de euro pe cei care nu purtau mască.

"Nu există nicio dovadă ştiinţifică a utilităţii purtării unei măşti afară", a spus Anais, student la sociologie. "Covid-19 nu este atât de periculos, ci ucide în principal persoanele cu vârsta de peste 60 de ani", a declarat acesta.

Sophie, o pariziană de circa 50 de ani, a venit să protesteze pentru 1libertatea de a alege". "Sunt pur şi simplu o furioasă din cauza măsurilor care-mi restrâng libertatea şi care nu au nicio justificare medicală", a spus ea.

La Berlin, cei circa 20.000 de manifestanţi au fost opriţi de poliţie care a invocat faptul că nu este respectată "distanţarea minimă", în ciuda cererilor repetate făcute în acest sens de forţele de ordine, motiv pentru care poliţia a decis că nu există altă soluţie decât dispesarea manifestanţilor. După ce au fost somaţi să plece, manifestanţii, mulţi dintre ei aşezaţi pe jos, au rămas la faţa locului strigând "rezistenţă" şi "Noi suntem poporul", un slogan al extremei drepte, iar unii au intonat imnul naţional.

Mii dintre ei au continuat să manifesteze în cadrul unui protest derulat fără intervenţia poliţiei. Mai multe grupuri au blocat artere în mai multe locuri din Berlin, iar două persoane au fost arestate după ce au aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine.

La protest a participat o mulţime foarte amestecată, din toate grupele de vârstă, inclusiv familii cu copii. Drapelele cu curcubeul s-au amestecat cu cele ale Germaniei, iar manifestanţii au strigat în mai multe rânduri "Merkel trebuie să plece", cuvântul de ordine al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

"Nu sunt un simpatizant al extremei drepte, sunt aici pentru a apăra libertăţile noastre fundamentale", a declarat pentru AFP un berlinez de 43 de ani, cu craniul ras, care purta un tricou gri pe care era scris cu majuscule albe: "Gândeşte, ajută!".

"Muţi spun că nu există decât câţiva inşi de extremă dreaptă în stradă dar, în realitate, ei sunt cei care organizează manifestaţia", a spus o participantă la o contramanifestaţie organizată de stânga radicală Die Linke.

Proteste anti-mască au avut loc, de asemenea, şi la Zurich.

Pandemia a ucis peste 838.000 de oameni în întreaga lume de la apariţia virusului în China, la sfârşitul anului trecut, fiind înregistrate peste 24,7 milioane de cazuri. Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de decese: 181.779.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sunt proteste anti masca-rada in politica globală, adică împotriva sistemului ticăloșit care călărește in cel mare fascist mod planeta.

    dezastrul este atit de mare si oamenii nenorociti de acesti dementi atit de multi , incat , niste bieti judecatori nu au ce face . judecata si dreptatea se va face de Cel de Sus , si se va intinde pe generatii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb