PROTESTE DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE Protest al militarilor, în Piaţa Victoriei

F. A.
Politică / 24 ianuarie 2012

Protest al militarilor, în Piaţa Victoriei

UPDATE 8: Baconschi a recunoscut eroarea

Fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că postarea sa de pe blog a fost o eroare pentru care a plătit.

--------

UPDATE 7: Diaconescu, propus la Externe

Primul-ministru Emil Boc a înaintat preşedintelui României, Traian Băsescu, propunerea de numire a domnului Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR, în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Preşedintele a semnat numirea lui Diaconescu, iar acesta va depune jurământul la ora 19:00.

-----------

UPDATE 6: Protestatarii au ajuns la sediul TVR

După marşul pe bd. Aviatorilor, militarii disponibilizaţi au ajuns în faţa sediului Televiziunii Române, unde forţează intrarea în imobil.

--------------

UPDATE 5: Situaţia locotenentului prezent la proteste, analizată de Consiliul de Judecată

Prin participarea în uniforma militară şi prin declaraţiile făcute la mitingul de protest ce s-a desfăşurat în seara zilei de 23 ianuarie, în Piata Universităţii, locotenentul Gheorghe Alexandru, încadrat la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a încălcat prevederile Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi alte prevederi ale regulamentelor militare, ne-a declarat contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a MapN.

Domnia sa a adăugat că, la nivelul unităţii militare în care este încadrat locotenentul, se va analiza situaţia participării acestuia la mitingul din Piaţa Universităţii şi vor fi dispuse măsurile legale corespunzătoare, potrivit legii statutului cadrelor militare şi regulamentelor militare. "Această analiză se efectuează conform reglementarilor legale de către Consiliul de Onoare al Ofiţerilor, respectiv de către Consiliul de Judecată, în baza unor proceduri clare care prevăd termene şi principii ce trebuie respectate. În funcţie de rezultatele analizei, care se va efectua în zilele următoare, la nivelul unităţii, comandantul unităţii va lua o decizie şi va propune măsurile legale în consecinţă", ne-a mai spus contraamiralul Tiberiu Frăţilă, subliniind: "În orice armată modernă, în orice armată din lume, există reguli şi norme care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii pentru menţinerea stării funcţionale, îndeplinirea misiunilor specifice şi buna desfăşurare a activităţilor."

Dacă va fi găsit vinovat, locotenentul poate fi sancţionat cu avertisment, mustrare scrisă, consemnare, retrogradare în funcţie ori amânarea înaintării în gradul următor pe timp de 1-2 ani. De asemenea, el poate fi trecut în rezervă, sau direct în retragere, la propunerea consiliului de judecată, în urma comiterii de abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispoziţii legale.

Contraamiralul Tiberiu Frăţilă a menţionat că severitatea sancţiunii va fi stabilită de către comandantul unităţii la care este încadrat lt. Gheorghe Alexandru.

Menţionăm că, potrivit legii, cadrelor militare în activitate le este interzisă participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical, cu excepţia activităţilor la care se participă în misiune.

-------------

UPDATE 4: Ponta: "Trebuie să avem o atitudine clară, o atitudine precisă"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Iaşi că nu se pune problema ca parlamentarii USL să se întoarcă în Parlament pe 1 februarie, să-şi încaseze salariile şi să stea lângă Roberta Anastase ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, subliniind că trebuie să aibă o atitudine clară, precisă faţă de evenimentele din ultima perioadă.

Ponta a mai subliniat că nu a cerut niciodată retragerea fondurilor europene pentru ţara noastră, contrar afirmaţiilor premierului Boc.

--------------

UPDATE 3: Ministrul de Externe va fi stabilit astăzi

Premierul Emil Boc a declarat, la ieşirea din şedinţa de plen, că numele noului ministru de Externe va fi stabilit astăzi.

UMDR îl sprijină pe Cristian Diaconescu pe această funcţie.

-----------

UPDATE 2: Boc va participa, în cele din urmă, la şedinţa solemnă

Consilierul premierului, Andreea Paul Vass, a afirmat că domnia sa va participa la şedinţa solemnă a Parlamentului cu ocazia Zilei Unirii.

Primul-ministru, absent astfel de la festivităţile din ţară, a transmis un mesaj, prin biroul de presă al Guvernului, cu ocazia Zilei Unirii:

"Marcăm astăzi 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, etapă crucială pentru evoluţia României moderne şi, totodată, un bun prilej să reflectăm asupra unor valori fundamentale.

Acum, la fel ca în urmă cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României. Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării în toate momentele de cotitură ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeşte perenitatea şi actualitatea acestei valori.

Unirea Principatelor Române a fost expresia înţelepciunii politice a vremii de a promova, în ciuda constrângerilor istorice, o viziune coerentă pentru modernizarea României.Este o pildă pe care noi, oamenii politici, trebuie să o avem în vedere mai ales în această conjunctură socială şi economică.

Marile momente istorice ale României obligă, încă o dată, întreaga clasă politică să dovedească unitate, responsabilitate şi curaj, asemenea înaintaşilor. Este datoria oamenilor politici să dea dovadă de maturitate, înţelepciune şi să promoveze proiecte care să construiască, în continuare, România ca un stat european modern, în beneficiul românilor.

Este timpul să înlocuim confruntarea cu competiţia şi, împreună, să reflectăm în interesul românilor din ţară şi din afara graniţelor.

La mulţi ani, România!

La mulţi ani, dragi români!"

--------------

UPDATE: Boc, absent la şedinţa solemnă

Primul-ministru, Emil Boc, este absent de la şedinţa solemnă a parlamentului. Preşedintele Traian Băsescu nu va participa la nicio festivitate de Ziua Unirii.

De asemenea, în timp ce la Iaşi, cei adunaţi la festivităţii au început hore, în Capitală, poliţiştii sfătuiesc şoferii să evite pe cât posibil Piaţa Victoriei, din cauza mitingului.

Astăzi, între 11:30 şi 14:30, Piaţa Victoriei va fi ocupată de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Militarii disponibilizaţi au primit aprobarea pentru miting, precum şi pentru un marş către Televiziunea Română între 14:30 şi 15:30.

Mitingul este precedat de protestul unui locotenent, de aseară, care a venit în Piaţa Universităţii. Militarul, în vârstă de 27 de ani, s-a alăturat protestatarilor, deşi conştient de repercursiunile legale.

Concomitent, la Iaşi, liderii USL s-au prezentat la festivităţile publice, dedicate Zilei Unirii.

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în cadrul adunării de la Iaşi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tot scandalul a pornit de la Basescu. Omul asta pare predestinat prin numele pe care-l poarta sa produca mult zgomot in jurul sau.

    Nu sunt un adept al stilului galagios si naturalist pe care-l practica in politica Traian Basescu, dar este singura aparitie vie intr-o natura moarta, Asa ca trebuia sa i se scurteze ciocul. Si s-a constatat cu intelepciune ca la Presedintie este cea mai mare concentratie de corupti pe metru patrat. Numai acolo. In rest, sunt numai ingerasi neprihaniti. E adevarat ca unui opozant mare si gras i-a ouat mintea ca si prin Moldova ar mai fi vagi urme de coruptie. Dar cum Moldova nu-i a mea si nici a voastra…e a lui… 

    S-a discutat intens si cu responsabilitate patriotica despre opozantii care sunt in diverse comitete si comitii aducatoare de bani buni si s-a hotarit ca ei sa fie schimbati din aceste functii cu sotiile lor sau cu alte rude. Dar eu nu sunt de acord cu schimbarea lor: se face o greseala 

    A urmat apoi o stire senzationala: unii inalti demnitari s-ar putea sa fi strins averi foarte mari….merg la Monte Carlo etc., Iata un lucru cu adevarat nou, pe care nici eu si nici dumneavoastra nu-l stiam. Si nici nu-l banuiam.  

    Inaltii demnitari si-au dat seama ca o buna parte a populatiei traieste in conditii limitrofe cu mizeria. Nu e de mirare ca pina acum n-au observat acest lucru; prin ferestrele de termopan ale vilelor sau prin geamurile electrice ale automobilelor de lux este greu sa observi mizeria altora. „Tara e saraca“, au constatat dinsii. Cine oare a saracit-o? Dupa ce au plins de mila noastra, ma asteptam la niste masuri efective. Da' de unde! Ma intreb de unde au aparut acesti minunati conducatori iubiti. Din sinul poporului Apropo de opozitie, imi vine in minte o intimplare cu Nero. Aflat in tribuna unui urias amfiteatru gol, inconjurat de numai 12 favoriti, privea cum in arena gladiatorii se ucideau intre ei. La un moment dat, unul dintre favoriti spuse: „Ce ne facem, Cezar, daca gladiatorii, in loc sa se omoare intre ei vin in tribuna peste noi?“. La care Nero raspunde: „Fii linistit! Aceasta idee nu le va veni in minte tu! turor in acelasi timp“. . Alesii nostri si-au dat seama ca o adevarata lupta impotriva coruptiei ar fi o lupta cu ei insisi, o lupta fratricida, o curata sinucidere…. le-as propune stimatilor nostri guvernanti, iubitilor nostri parlamentari sa vina sa traiasca o luna impreuna cu familia in conditiile si din veniturile amaritilor de pensionari sau ale unui profesor navetist. 

    adevarul supara pe om. Opozitia macinata de orgolii marunte si meschine, divizata in partide minuscule si nesemnificative, cu lideri anosti, incolori si mediocri, nu poate mai mult…asteapta pietele…la vremuri noi tot ei! turor in acelasi timp“.  

    La noi nu vremea e rea, ci vremurile sunt rele. 

    Stiu ca USL nu a furat un leu...nu...cica miliarde...asa o fi? parca pe unu' il chema Bivolaru...altu...nu mai zic...tot cu termopane si matusa...ai?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb