Proteste sindicale împotriva restructurării CET Arad

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 aprilie 2009

Liderii sindicaliştilor de la Centrala Electrică de Termoficare (CET) Arad au declarat, ieri, că disponibilizările anunţate de conducerea unităţii nu sunt justificate şi se fac fără respectarea legii. Declaraţiile liderilor de sindicat au fost făcute după ce membrii Consiliului Local Arad au aprobat, în urmă cu două săptămâni, programul de restructurare de la CET, care prevede concedierea a aproximativ 10% din angajaţi, pentru eficientizarea activităţii şi diminuarea datoriilor de peste 74,8 milioa­ne de lei.

Conform celor afirmate, ieri, de Traian Deliman, liderul sindicaliştilor de la CET Arad, în ultimii trei ani au fost concediaţi peste 500 de angajaţi, fără să se îmbunătăţească situaţia financiară a societăţii: "Problemele de la CET Arad nu sunt numărul mare de angajaţi, acestea fiind mai vechi, de natură cronică. Din păcate, aces­te probleme, care privesc politica economică a societăţii, nu şi-au găsit rezolvarea de-a lungul anilor. Este vorba, în primul rând, de diferenţa între preţul de cost şi preţul de vânzare al energiei termice. Nu este posibil ca într-o economie de piaţă să vinzi mai ieftin decât te costă produsul. Datoriile vechi sunt cea mai mare problemă a societăţii. Acestea cresc de la an la an". Liderul sindical a mai spus că după ce în perioada în care CET Arad aparţinea de Termoelectrica datoriile "se mai ştergeau". "Din 2002, de când nu mai aparţinem de Termoelectrica, datoriile CET cresc", a afirmat Deliman.

Potrivit NewsIn, sindicaliştii de la CET Arad mai spun că disponibilizările anunţate se fac fără respectarea legii. Programul de restructurare a CET Arad a fost aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii la data de 13 martie, stabilindu-se o serie de măsuri menite să eficientizeze activitatea centralei şi să diminueze arieratele, care însumează 74.855.000 de lei.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb