Proteste violente în Italia, după ce au fost impuse noi restricţii în contextul crizei sanitare

G.U.
Internaţional / 27 octombrie 2020

Proteste violente în Italia, după ce au fost impuse noi restricţii în contextul crizei sanitare

Torino, Milano şi Napoli au fost, luni seară, scenele unor proteste violente izbucnite după ce autorităţile au impus noi restricţii privind încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus, informează News.ro.

În Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forţele de ordine, în Milano au fost folosite gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor, iar violenţe au fost raportate şi în Napoli, unde au avut loc proteste mai multe zile. Manifestări au avut loc şi în Roma şi Palermo, relatează BBC.

Demonstraţiile au început la scurt timp după ce Guvernul a anunţat închiderea, începând cu ora 18:00, a restaurantelor, barurilor, a sălilor de sport şi cinematografelor. Majoritatea magazinelor vor rămâne însă deschise.

În mai multe regiuni, precum Lombardia şi Piedmont, au fost introduse restricţii de mobilitate pe timp de noapte.

Deşi prima carantină naţională, impusă în primăvara acestui an a fost acceptată paşnic de populaţie, noile măsuri au fost contestate imediat. Firmele mici se plâng că încă încearcă să îşi revină după carantină şi că alte restricţii le-ar putea duce în faliment.

Magazine de lux din centrul Torino, inclusiv unul Gucci, au fost devastate de mulţimea care a ocupat străzile după ce noile reguli au intrat în vigoare. Demonstranţii au folosit obiecte pirotehnice şi fumigene, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, notează sursa citată.

Mulţimea din Milano a scandat "Libertate!" în timpul confruntărilor cu poliţia în centrul oraşului. Capitala regiunii Lombardia a fost afectată serios de epidemia de Covid-19.

Noile măsuri restrictive sunt în vigoare până pe 24 noiembrie. În această perioadă, 75% din cursurile liceelor şi universităţilor italiene vor avea loc online. Guvernele regionale au cerut ca toate cursurile să fie ţinute de la distanţă, însă ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, s-a opus.

Guvernul a mai cerut oamenilor să nu călătorească în afara oraşelor de reşedinţă decât dacă este absolut necesar şi să evite, pe cât posibil, folosirea transportului în comun.

"Cred că vom suferi puţin luna aceasta, dar strângând din dinţi cu aceste restricţii vom putea respira din nou în decembrie", a spus duminică prim-ministrul Giuseppe Conte.

În mai multe ţări din Europa au fost impuse noi restricţii, după ce numărul de infecţii cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil.

În Bruxelles, sălile de sport au fost închise, magazinele au program până la ora 20:00, iar purtarea măştii în afara locuinţelor este obligatorie. Aceste măsuri sunt în vigoare până pe 19 noiembrie. Medicilor din oraşul belgian Liège le-a fost cerut să lucreze chiar dacă au fost diagnosticaţi cu Covid-19.

În Franţa, experţii în sănătate au avertizat că numărul de cazuri zilnice ar putea fi de 100.000, dublu faţă de cifrele anunţate oficial. Autorităţile franceze au impus de asemenea, în marile oraşe, inclusiv Paris, restricţii de mobilitate pe timp de noapte. Franţa este a prima ţară europeană care a înregistrat peste 1,1 milioane de contaminări de la începutul pandemiei. Numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit 34.700.

Cehia a introdus restricţii de circulaţiue, care au intrat în vigoare de marţi seară şi vor fi menţinute două săptămâni. Nimeni nu poate părăsi domiciliul între orele 21:00 şi 05:00, cu câteva excepţii. Toate magazinele vor fi închise duminica şi, în celelalte zile, începând cu ora 20:00.

Spania a declarat stare de urgenţă naţională şi a impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte. Prim-ministrul Pedro Sanchez a declarat că restricţiile de mobilitate, intrate în vigoare sâmbătă noapte, sunt impuse pentru intervalul orar 23:00 - 06:00. Circulaţia între anumite regiuni este de asemenea interzisă, după ce Aragon, Asturias, Ţara Bascilor, Navarra şi La Rioja au decretat carantină, fiind limitată deplasarea şi între localităţi.

De la începutul epidemiei aici, Spania a înregistrat mai mult de 1,09 milioane de contaminări şi peste 35.000 de decese.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. de ce nu sunt manifestatii similare si in Suedia?

    nu era vorba ca daca nu acceptam sa ne blocam economia si sa stam inchisi in case, pandemia va fi o catastrofa medicala? 

    alo Arafat, Rafila ? 

    placa asta a tinut in primavara

    intre timp lumea s-a trezit. 

    1. lumea e proasta si a pus botul la vrajeala politicienilor imputiti cu marele virus Covis, traim intr un lagar....cum ai deschis ciocul au tabarit pe tine jegurile de militieni, jandarmi si mascati iar in Dreapta Justitie romaneasca pierzi orice proces contra statului care te amendeaza sau iti emite decizii de impunere abuzive si false. Asta i Romania fratilor.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb