Proteste violente în Statele Unite ale Americii

A.D.
Miscellanea / 29 mai 2020

Proteste violente în Statele Unite ale Americii

La două zile de la moartea unui bărbat afro-american care a fost ucis prin sugrumare de un poliţist, protestatari furioşi au ieşit în stradă în minim 5 oraşe ale Statelor Unite ale Americii, relatează CNN.com.

Protestele au început după ce filmările cu ultimele momente din viaţa lui George Floyd au fost postate pe internet.

Patru ofiţeri implicaţi în moartea bărbatului au fost concediaţi de la Departamentul de Poliţie din Minneapolis. Familia lui Floyd doreşte însă să depună acuzaţii de omor împotriva lor, informează CNN.com.

Mulţimile au ieşit în stradă ieri în mai multe oraşe americane pentru acţiuni împotriva brutalităţii poliţiei.

În Minneapolis şi St. Paul au fost trimise mai mult de 500 de trupe ale Gărzii Naţionale din Minnesota.

În Minneapolis, protestatarii au dat foc unei secţii de poliţie. În St. Paul, protestatarii s-au luptat cu forţele de poliţie. Canistre cu gaze lacrimogene au zburat dintr-o direcţie în alta a taberelor pe toată perioada protestului. Mai mult, 170 de companii au fost jefuite sau avariate de proteste, informează CNN.com.

În Memphis, Tennessee, protestatarii au fost mai paşnici. Aceştia au mărşăluit prin centrul oraşului timp de câteva ore. În acest timp, au ridicat pancarde care cereau dreptate pentru mai mulţi americani ucişi recent de poliţie- George Floyd, Ahmaud Arbery şi Breonna Taylor.

Protestele au escaladat în violenţe şi în Louisville, Kentucky, unde Taylor locuia şi a fost împuşcat de poliţie în martie. Consilierul special al poliţiei, Jessie Halladay, a declarat că s-au tras focuri de armă în mulţime în timpul protestelor.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. E o forma de trezire a americanilor la realitate. Ani de zile acesti oameni s-au auto imbatat cu ideea ca sunt cea mai tare democratie de pe planeta, ca traiesc visul american, etc. etc.. Iata ca nu mai e asa.. dictatura bancilor si corporatiilor care exista deja.. e dublata acum de o dictatura oribila a institutiilor de forta ale statului, care pot deveni adevarati ucigasi de oameni daca nu sunt controlati cu mijloace democratice.

    Traim momente in care mai toate statele isi consolideaza mijloacele de represiune, toti vorbesc de o asa-zisa "siguranta a cetateanului". In realitate e o vrajeala pentru a strange si mai mult cureaua sau shaua pe cal, un fel de civilizatie a biciului impotriva oamenilor simpli in maniera gen China unde le-au montat aia camere video pe holuri in interiorul caselor.. numai sa-i stie in siguranta.

    Aceste proteste violente in cea mai puternica democratie a lumii ar trebui sa ne dea de gandit cu privire la dictatura care ne asteapta.  

    1. Au mai fost baiatu'. Și pe vremea când băncile erau bănci iar corporațiile nu existau, lasă vrajeala de 2 lei! Comportamentul polițiștilor e dincolo de orce limită dar si individul dacă trăia merita 20 de ani pușcărie cel puțin (a falsificat bani) Iar ăia care devastează magazine pe un asemenea dezastru al pandemiei, merită si ei pușcărie. Iar tu dai înainte că atât de duce deliciul tremens!Ești spre spital 9,de ce întârzii inevitabilul?

      delirium tremens

      Individul merita sa faca cel puțin 20 de ani de inchisoare ,nu să fie ucis de un politist.L-a incătușat, i-a pus genunchiul pe grumaz și i-a cerut sâ stea liniștit.Cum să stai liniștit în această situație?Jeg de polițist.Dincă ce ar trebui să pățească pentru faptele sale?Mai ales că nu are nicio remușcare.

    Dupa parerea mea avem de-a face cu o provocare din partea autoritatior.. adica nu l-au calcat intamplator pe gat pe acel cetatean de culoare, ci tocmai pentru a starni spiritele si a interveni cu armata impotriva populatiei civile satule de atata America. Cineva a bagat batzul prin gard in acest caz.

    1. Văd că n-ai ajuns încă la spital. Cum crezi că un polițist în SUA omoară la ordin un om.

      După părerea mea ai delir interpretativ-revendicativ.Auz i,provocare din partea autoritătilor! Păi de acest lucru aveau SUA nevoie?Du-te și ia-ți antipsihoticele ! Bați campii rău de tot!

      Si in Romania au fost oameni "de culoare" facuti una cu asfaltul (meritat unii dintre ei) dar au avut rezistenta in oase, acestea fiind calite in puscariile vestului. Un politist nu calca un om pe gat decat ca ultima solutie totalitara. A fost si la noi un caz mai demult pe la Piatra Neamt sau nu stiu pe unde unde l-au tavalit pe unul in parc pana l-au lasat fara aer si omul..lipsit de aer si cu ceva diabet.. ce sa vezi.. a murit.

    e un trend de crestere (inceput in Ianuarie 2020) al violentelor de strada in SUA dar si in intreaga lume ... nici o surpriza pentru mine ce se intampla.

    Stati sa vedeti ce urmeaza in SUA dupa 2 Noiembrie 2020. . . acum e parfum de ingeri fata de ce violente vor fi - cu caracter intermitent - timp de 4 ani pana in 2024).  

    Deci... nici o grija.  

    Romanilor din SUA le recomand sa ia in evidenta revenirea de tot acasa in Romania. Cat inca mai pot. Urmeaza in perioada 2021-2024 INCHIDEREA GRANITELOR Romaniei de facto (pentru autoprotectie) datorita unor evenimente ce urmeaza in cazul UE.  

    Dar ma rog... fiecare face ce vrea pana la urma.

    Romania e cel mai sigur loc din Europa si unul dintre cele mai sigure din lume (top 10) din perspectiva evenimentelor care urmeaza in urmatorii 4 ani (poate 10 ani, daca vorbim de un ciclu temporal mai lung). 

    1. "Romania e cel mai sigur loc din Europa si unul dintre cele mai sigure din lume (top 10) din perspectiva evenimentelor care urmeaza in urmatorii 4 ani (poate 10 ani, daca vorbim de un ciclu temporal mai lung). "

      Aceasta afirmatie poate parea exceptional de deplasata din perspectiva opticii VECHI , a paradigmei expirate de genul "cat de de kkt e Romania fata de .... (in loc de puncte puneti orice tara)". Dar asa gandesc oamenii vechi. In noile circumstante mondiale Romania se va arata ca o gradina blanda fata de ce nebunii urmeaza.

      Dar , din nou... fiecare decide cum vrea si face ce vrea.  

      Mama Omida! Deja imi fac un calendar cu datele exacte propuse de tine deși aveam unul cu femei una si una Consumi datele pe pâine? Folosesti si muștar?

      In ce sens sigur? E "sigur" doar daca te duci in munti.. acolo sigur, nu vor veni dupa tine decat daca iei jaful de smartphone cu tine, si daca dai cu cardul pe unde iti iei de mancare, altfel nu vad cum. In rest, Romania va fi o dictatura ca toate celelalte. Avem insa un mic avantaj cu veceul in fundul curtii.. in rural nu toata lumea e 100% dependenta de hitlerismul capitalist asa cum e la oras, deci oamenii aia, pe termen scurt, mai au o sansa...

      Se vede că ăștia au transformat spitalele de psihiatrie in spitale de Covid.Mare greșeală!

      la 3.2 si 3.4 nu raspund, nu are sens.

      "sigur" = forme mai usoare de autoritarism, probleme economice mai putin grave la nivelul satisfacerii nevoilor de baza (alimente, apa, incalzire), protectie la forme grave de viroze, o anume retrogradare si lentoare a autoritatilor si o rezistenta mai mare din partea populatiei la adoptarea noilor solutii tehnologice de stocare date si valori (criptomoneda) prin tehnologie Rfid, relativa independenta alimentara si economica a gospodariilor din mediul rural , absenta implementarii pe scara larga a tehnologiilor limitativ-coercitive (ex: camere de filmat peste tot in mediul public - vezi cazul UK) , etc 

      cred ca sunt destule avantaje 

      aparenta noastra inapoiere fata de alte state e o mare gura de oxigen pentru libertatea indivizilor  

      in tarile "civilizate" o sa fie prapad impotriva statutului , demnitatii si libertatilor individului

      Romanii sa se fereasca si sa fuga din statele "civilizate". Mare pericol e acolo!  

      Sunt 3.2 și trebuie să recunosc că atunci când nu o iei pe aratura est chiar un tip deștept.

      Eu nu am comentat opinia ta,i-am raspuns lui Cristian.Păi dacă mergi în munti ai semnal la telefon,ai bancomate pentru carduri?I-am mai spus că are delir interpretativ-revendicativ.In ceea ce te priveste,mi-au starnit curiozitatea spusele tale.Observ si eu,de ce te superi?

      scuza-ma , m-am uitat in diagonala - greseala mea

      :) multumesc pentru apreciere dar ce inseamna a o lua pe aratura mai exact?

      stiu , imi dau seama ca ceea ce zic uneori (adeseori) e o violentare a bunului-simt (in sensul de common-sense - ceea ce e general acceptat). . . imi dau seama de asta.  

      Dar ceea ce zic incerc (de cele mai multe ori, cand consider necesar) sa argumentez. Ceea ce nu argumentez (intotdeauna) sunt anticipatiile.  

      Anticipatiile cu privire la fapte si evenimente viitoare sunt ele in sine un gen de afirmatie, de asertiune si nu pot fi asociate cu ceea ce acum e numit "fake news". Pentru ca nu e nici un news la mijloc, e pura anticipare. "Stire falsa" se refera la o interpretare post-factum a unui eveniment deja intamplat sau cel putin inceput in desfasurarea sa.  

      Dar... ce sa zic? ... traim timpuri interesante si anticiparea sau visarea sau proiectia au ajuns la randul lor sa fie subiect de tratarea a adevarului lor, a realitatii lor.  

      Cum Doamne iarta-ma o anticipatie poate fi evaluata ca fiind reala/ireala ... nu stiu :) . E anticipatie, nici nu se pune problema realitatii / irealitatii ei. Nu ai (inca) cu ce evenimente materiale deja intamplate sa compari afirmatia anticipativa pentru a o considera adevarata.  

      Dar.... [ oftez trist ] ... astia au inceput sa bage monopol si pe anticipare, visare si proiectie in viitor. Ca si cum oamenii nu ar (mai) fi liberi sa priveasca in viitor....  

      Sunt niste ganduri sincere, ia-le cum vrei.  

      Da , poate pentru multi oameni bat campii.

      Eu doar privesc (mai corect sau mai miop) in viitor. Imi place ce fac. Asta e.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb