Protestele din SUA se extind

A.V.
Internaţional / 30 mai 2020

Protestele din SUA se extind

Manifestaţiile au cuprins peste 30 de mari oraşe americane, după uciderea lui George Floyd

Zeci de oraşe din Statele Unite ale Americii sunt cuprinse de proteste violente în urma uciderii, de către un poliţist din Minneapolis (Minnesota), a unui bărbat de culoare, George Floyd. În prezent, 32 de mari oraşe americane se confruntă cu proteste generalizate, violenţe între demonstranţi şi forţele de ordine, inclusiv capitala ţării, Washington DC, potrivit CNN.

Protestatarii, care au ieşit în număr tot mai mare după ce George Floyd a fost ucis de poliţie în urma unui incident minor, cer dreptate. Aceştia şi-au exprimat furia faţă de discriminarea instituţionalizată şi brutalitatea poliţiei.

În câteva oraşe protestele sunt paşnice, însă în cele mai multe, ieşirile în stradă sunt violente. Oraşele cuprinse de haosul generat de manifestaţii sunt Los Angeles, Bakersfield, Sacramento, San Jose, Oakland, San Francisco, Denver, Atlanta, Chicago, Des Moines, Indianapolis, Fort Wayne, Louisville, Bowling Green, New Orleans, Lincoln, New York, Boston, Detroit, Minneapolis, Kansas City, Las Vegas, Charlotte, Columbus, Cincinnati, Canton, Portland, Dallas, Houston, Richmond, Seattle, Milwaukee, Washington DC.

Între 400 şi 500 de persoane au fost arestate vineri noaptea în timpul protestelor din Los Angeles, conform Poliţiei din acest oraş.

Amintim că George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit săptămâna aceasta, în timpul unei arestări violente, din cauza modului în care a fost tratat de poliţie. Bărbatul nu era înarmat.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a calificat incidentul drept "un lucru groaznic".

În condiţiile extinderii protestelor, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a afirmat că situaţia este "haotică, periculoasă şi fără precedent".

Pentagonul a pus armata în alertă pentru o posibilă desfăşurare a trupelor în Minneapolis, conform BBC.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Sunt proteste sociale anti capitalism și anti sărăcie. Americanii știu cel mai bine că capitalismu FIAREI i-a adus la sapa de lemn.

    Floyd a fost doar scânteia...

    Intrebati-i pe americani despre nivelu de trai și veți afla că au sărăcit ca niciodată în ultimii ani 

    1. adevarat.

      am prieteni care lucreaza in SUA si si ei mi-au zis ca in ultimii 10 ani a avut loc o subtiere a clasei de mijloc -fapt care sustine ce zici tu 

    dupa covid aceste proteste nu stiu ce final vor genera!

    nu pot sa precizez durata (e undeva intre 4 saptamani si 6 luni)

    dar pot sa precizez tintele financiare pentru DXY - indicele consolidat al dolarului 

    Dolarul a format un double top si tinta finala poate fi undeva intre dxy 78 si 84 (o corectie de - 21% .... - 30% de la varful topului). 

    se poate petrece absolut subit (cei care mi-au mai urmarit comentariile stiu ca am amintit de un potential cutremur masiv in california/sua - cu ruperea de continent a unei bucati din peninsula californiana - ne referim la un super-cutremur , nu ceva mic de 7-8 grade Richter - in perioada 18 iunie - 12 iulie2020) - deci indicatorul "timp" sa fie foarte scurt (zile-saptamani) si indicatorul "pret" pentru dxy sa sufere o corectie foarte adanca ca pret  

    SAU  

    nu are loc nici un cutremur masiv - Doamne ajuta sa nu fie! - si atunci corectia dxy ia forma unei slabiciuni de durata - pana la 5-6 luni (pana la alegerile SUA din noiembrie 2020).  

     

    nu am sa calculez rapoartele intre dxy si usd/ron dar corectia va fi extrem de adanca (pana la 4 ron sau sub , spre 3.87) 

    mare atentie ce faceti.  

    p.s. in caz de eveniment exceptional - cutremur masiv - asteptati-va la un V foarte ascutit pe bursele americane fara realizarea unui lower low , ci cu realizarea unui higher low fata de minimele din Martie 2020. Motivul (care tine de analiza fundamentala) este ca un asemenea cutremur masiv as solicita un efort nemaivazut (sau rar vazut) de reconstructie a minim 2 orase mari de pe coasta californiana - fapt exceptional de bullish pentru bursele US (prin volumele de investitii si cheltuieli asociate).  

    Deci: daca am dreptate si se intampla ce am scris mai sus nu va lasati imbatati de scenarii catastrofale , de demolare a burselor, etc... situatia in sine dincolo de tragicele pierderi (mai ales de vieti omenesti - pentru ca OMUL conteaza deasupra banilor) are un caracter exceptional de bullish. Pastrati-va mintea la rece si actionati ca atare DACA un asemenea eveniment se intampla.  

    Am analizat activitatea in centura de foc a pacificului si avand in vedere geometria cutremurelor din centura de foc a Pacificului (au tendinta de a se intampla intr-un regim "vizavi" si alternativ unul fata de celalalt - daca priviti pe o harta) activitatea recenta - din 2020- din peninsula Kamchatka (Rusia) induce un raspuns asteptat (la maxim 6 luni) pe axa faliei San Andreas (California).  

    Inca un argument: oamenii (ca si pasarile sau anumite insecte) au tendinta ca inainte de un mare eveniment geologic (cutremur masiv) sa manifeste un nivel inalt de reactivitate, stress, nervi (omul nu e mai special ca animalele - are si el capacitatea de a simti si a reactiona in consonanta cu natura ) decat in mod normal - privit la protestele din SUA de acum.

    Sincer sper sa gresesc. Nu in legatura cu corectia DXY - aceasta va fi sigur, mai putin adanca - spre dxy 95-96 dar consumand mult timp ca ea sa aiba loc - sau mai adanca - spre dxy 80-85 dar consumnd foarte putin timp. Ma refer - sper sa gresesc cu privire la un cutremur atat de mare.  

    1. wow

      stai linistit, pe bursa locala (romaneasca) totul se va traduce printr-o corectie de val 2, fara lower low (raportat la minimele din Martie 2020).

      sunt bullish, nu bearish pe bursa BVB (toti indicii) 

      capitalul se misca - faptul ca va avea loc o sangerare brusca pe piata americana va impinge capital spre alte piete (europeana si emergente).

      multi ochi stau acum pe piata romaneasca de capital deoarece a atras puternic atentia prin randamentele extrem de ridicate si dinamica generala 

      "Stai liniștit ","sunt bullish " la BVB!?

      A căzut BRD la 3 lei cat ziceai acum o lună și nu stiu eu? Ce ai cumpărat atât de bullish? 

      Sau ai o falie în cap din Turcia prin India, până hăt in California?

      Ce bazaconii! 

      ok, bazaconii.

      sa urmarim ce se intampla.  

      ok?  

      nu ai inteles mare lucru din ce am scris.  

      spor.

      fie cum zici tu, asa spasmodic cum zici.  

    Decât pe Cristian și Valy mai bine pe frații Petreus. Unul vorbește de bănci, corporații,conspirații iar celălat traduce doct in date exacte (dar fără minute)si in cifre (inclusiv cu zecimale!).

    Culmea e că prin scoala se vede clar că au trecut ! 

    1. piei vorbitor degeaba

      Vali,acum aproximativ o lună ai zis că BRD va ajunge între 2,7-3,1(am uitat si zecimalele) anunțând apoi apocaliptic că totul se va prăbuși, că tu ții la românii tăi invitandu-i (implorandu-i) să țină banii la ciorap ca se vor îmbogăți etc

      Acum, în "România mea " esti bullish, acțiunile nu se vor prăbuși din cauza cutremurelor etc

      Nu se poate să nu știi ce acțiuni vor crește, inclusiv cu zecimale? 

      da, asa este, am zis acea tinta pe BRD.

      imi pare rau ca nu pot atasa la comentariu imagini .jpeg.  

      Special pentru tine mi-as fi depasit lenea si as fi facut o analiza pe graficul BRD si sa o atasez aici.  

      Ceea ce am zis inca e valid, doar ca nu stiu cand se va realiza (maine, sapt viitoare , anul viitor)  

      Nu stiu ce poate sa apara - poate ca specific acea companie va pati ceva sau se va descoperi ceva legat de ea.  

      I-am informat pe romani sa isi tina banii la ciorap pentru a astepta inceperea unui trend crescator pe timp lung.  

      Afirmatia mea de acum cu privire la o miscare bullish se refera la perioada de pana in Oct/nov 2020 (o miscare, nu o piata multianuala, ok?).  

      Hai ca sper ca acum am fost clar.  

      O zic inca o data sa fie clar: PANA IN MARTIE 2022 E UN RISC (ca investitor nu ca trader) SA PLASEZI BANI IN BURSA. Din 2022 pana in 2029-2032 o sa avem piata bull si poti cumpara orice cu ochii inchisi si cu mana stanga , fara sa te uiti ce cumperi si cat cumperi . 

      p.s. mistourile gen ''guru de Romania'' nu ajuta comunicarii. A trebuit sa imi depasesc disconfortul generat de titlul tau pentru a-ti da un raspuns pe bune.

      Vali, linisteste-te! Ai dat unele profetii care au fost departe de a se adeveri si acum dai explicatii penibile si-ti arati mandria. Las-o mai moale cu profetiile, ca arata numai cat esti de neprofesionist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb