Protestele violente ale "vestelor galbene" continuă

P.E.
Internaţional / 13 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare : Sute de femei "veste galbene" cer demisia lui Macron

Aproximativ 300 de femei în veste galbene au participat astăzi la o manifestaţie paşnică la Le Mans, ele protestând faţă de violenţele din ultima perioadă şi cerând demisia preşedintelui Emmanuel Macron şi a membrilor guvernului, relatează AFP.

Femeile au protestat mărşăluind de la ora locală 10.30, uneori chiar şi în paşi de dans. "Fără ură şi fără violenţă", "Exploatate, hărţuite, prost plătite. Ajunge!" - sunt două dintre bannerele afişate de manifestante.

Organizatoarele protestului intenţionau să defileze până la comisariatul din Le Mans şi să afişeze acolo fotografii care arată violenţa poliţiei, însă autorităţile le-au interzis manifestantelor acest lucru.

În faţa palatului justiţiei, femeile au cerut în genunchi eliberarea unei "veste galbene" care a fost reţinută ieri şi au protestat faţă de folosirea de gaze lacrimogene de către forţele de ordine în centrul oraşului, unde sunt mulţi copii.

Manifestaţia s-a încheiat la ora 13.00, în faţa prefecturii. Femeile au cântat în faţa poliţiştilor: "Este doar la revedere" şi au încheiat protestul.

-----

Ministerul francez de Interne a anunţat că 84.000 de "veste galbene" au manifestat ieri în întreaga Franţă. Faţă de săptămânile trecute, numărul manifestanţilor a crescut: la 29 decembrie au fost 32.000 şi la 5 ianuarie 50.000. Însă în 17 noiembrie, în prima sâmbătă de proteste, au ieşit în stradă 282.000 de "veste galbene".

La fel ca săptămânile trecute, situaţia a degenerat în mai multe oraşe, înregistrându-se ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. De asemenea, jurnalişti au fost agresaţi de manifestanţi. Au fost reţinute în total 244 de persoane.

Potrivit presei franceze, la Paris au fost reţinute 156 de persoane, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Au protestat aproximativ 8.000 de oameni. 24 de persoane au fost rănite.

La Bourges, unde au protestat cel puţin 6000 de "veste galbene", au fost reţinute 18 persoane în urma ciocnirilor cu forţele de ordine.

Şi la Nimes s-au folosit gaze lacrimogene, după ce protestatarii au încercat să ajungă la sediul prefecturii.

La Rouen au protestat 2.500 de persoane. Doi sau trei poliţişti în civil au fost loviţi cu pumnii de manifestanţi. Protestatarii au agresat şi o echipă de jurnalişti de la LCI.

La Bordeaux au manifestat peste 5.000 de "veste galbene", iar la Lille aproape 2.000 (20 de manifestanţi au fost reţinuţi).

La Toulouse, numărul protestatarilor a fost 5.000, iar manifestanţii au aprins focuri în faţa unui restaurant McDonald's şi în faţa intrării în primărie.

Potrivit Le Parisien, o jurnalistă de la La Depeche du Midi a fost agresată de manifestanţi la Toulouse. Potrivit redactorului şef adjunct al cotidianului La Depeche du Midi, jurnalista a scăpat de mulţime cu ajutorul a doi dintre manifestanţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb