Protocol de colaborare între organizaţiile din Ilfov ale PNL şi PMP

L.B.
Politică / 11 iunie 2016

Protocol de colaborare între organizaţiile din Ilfov ale PNL şi PMP

Filiala Ilfov şi PMP - Organizaţia Ilfov au semnat, astăzi, un protocol de colaborare politică la nivel local, funcţia de preşedinte al Consiliului fiind atribuită PNL, iar cele de vicepreşedinţi PMP, potrivit Agerpres.

Documentul a fost semnat de preşedinţii celor două organizaţii, respectiv Rizia Tudorache (PMP) şi Marian Petrache (PNL).

"Scopul întâlnirii noastre de astăzi a fost să certificăm faptul că am realizat o majoritate pentru Consiliul Judeţean Ilfov, majoritate care constă în preluarea preşedinţiei de către PNL, prin domnul preşedinte Marian Petrache, şi două funcţii de vicepreşedinte pentru PMP. De asemenea, am ajuns la concluzia că o bună parte, dacă nu chiar majoritatea din proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală pe parcursul acestor patru ani vor fi duse la îndeplinire cu siguranţă", a declarat, la o conferinţă de presă pe această temă, preşedintele PMP - Ilfov, Rizia Tudorache.

La rândul său, preşedintele PNL - Ilfov, Marian Petrache, a declarat că negocierea cu PMP - Ilfov pentru crearea acestei majorităţi a fost una uşoară.

"Nu am avut nicio discuţie, nicio negociere mai uşoară aşa cum am avut cu domnul preşedinte pe crearea acestei majorităţi la CJ Ilfov. Nu am discutat iniţial de nicio funcţie, am discutat de proiectele care sunt interesante pentru noi. Domnul preşedinte este interesat de două proiecte, în mod deosebit, gestionarea integrată a deşeurilor şi transportul public de călători. După ce am căzut de acord pe viziunea noastră asupra dezvoltării judeţului Ilfov, am discutat şi de modul cum vor fi împărţite funcţiile de conducere, şi aşa cum v-a spus dumnealui, preşedintele va fi preluat de PNL, iar cele două poziţii de vicepreşedinte vor fi atribuite PMP", a precizat Petrache.

El a adăugat că, prin acest protocol, s-a creat o "majoritate lejeră" la CJ Ilfov.

"Mai fac menţiunea că avem, prin acest protocol, o majoritate lejeră la Consiliul Judeţean Ilfov, adică noi suntem 16 şi cu 2 - 18 consilieri judeţeni, faţă de ce are PSD-ul şi ALDE - 15, PSD-ul fiind singurul partid care a luat un consilier la redistribuire", a mai detaliat Petrache, conform aceleiaşi surse.

Protocolul mai prevede formarea unui consiliu consultativ, în care ambele forţe politice să dezbată problemele politice de pe agendă şi să convină asupra unor poziţii comune ale celor două partide în cadrul şedinţelor CJ Ilfov. De asemenea, durata protocolului se întinde pe perioada 2016-2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb