Protocolul nr.14 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, în vigoare

C.P.
Politică / 1 iunie 2010

Ministerul Afacerilor Externe salută intrarea în vigoare a Protocolului nr. 14 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, exprimându-şi convingerea că aplicarea acestuia va crea condiţiile necesare unei gestionări consolidate a cauzelor aflate pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Protocolul nr. 14 reprezintă un pas important spre reformarea şi eficientizarea sistemului convenţional european de protecţie a drepturilor omului. În contextul procesului de reformă în curs, partea română, împreună cu partenerii săi din cadrul Consiliului Europei, statele părţi la Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, acţionează pentru identificarea şi convenirea măsurilor necesare întăririi sistemului convenţional, în particular a mecanismului de analizare a plângerilor, în vederea protejării interesului particularilor.

Protocolul nr. 14 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului a fost deschis spre semnare în 2004, fiind ratificat, până în prezent, de toate statele părţi la Convenţie, inclusiv România. Principalele inovaţii aduse de Protocolul 14 sunt: instituirea unor noi reguli privind formarea completelor Curţii, respectiv înfiinţarea formaţiunii jurisdicţionale a judecătorului unic şi modificarea competenţelor comitetului de trei judecători; întărirea procedurii de executare a hotărârilor Curţii; instituirea unui nou criteriu de admisibilitate; crearea condiţiilor necesare pentru participarea Comisarului pentru Drepturile Omului în procedurile în faţa Curţii; întărirea procedurilor de anchetă a Curţii şi cu privire la reglementările amiabile; crearea posibilităţii aderării Uniunii Europene la Convenţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb