PSD a găsit soluţia pentru ieşirea din criză a învăţămîntului

CLAUDIU DUMITRACHE
Ziarul BURSA #Politică / 25 noiembrie 2005

Guvernul din umbră al Partidului Social Democrat condus de fostul prim ministru Adrian Năstase a găsit soluţia pentru deblocarea crizei din educaţie: profitul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz", de peste 6000 de miliarde lei vechi, să fie alocat bugetului educaţiei pentru creşterea salariilor profesorilor.

Preşedintele executiv al PSD Adrian Năstase crede că, în acest moment, în discuţiile pe care le poartă cu sindicaliştii din învăţămînt, Guvernul este într-o criză majoră, din care nu poate ieşi fără un compromis.

Năstase a spus: "Există un blocaj de comunicare între Guvern, sindicalişti şi profesori. Este nevoie din partea Guvernului de un compromis. Este un moment de criză, iar fără un compromis nu se poate ajunge la nici o înţelegere". Domnia sa a continuat: "Împreună cu membrii departamentului educaţie şi învăţămînt şi cei ai departamentului economie şi comerţ din PSD am încercat să găsim o soluţie pentru ieşirea din criză a actualului Guvern. Am ajuns la o concluzie: Compania Naţională de Gaze Naturale "Romgaz" are un profit de peste 6000 de miliarde lei vechi, datorat nu bunei funcţionări a societăţii sau a exporturilor pe care le-a avut în ultimul an; acest profit se datorează în primul rînd creşterilor abundente al preţului la gaze. În aceste condiţii este corect ca aceşti bani să fie alocaţi unui domeniu care are nevoie de aceşti bani.

Nici după ziua de ieri reprezentanţii sindicatelor din învăţămînt nu au ajuns la un acord cu Executivul, sindicaliştii fiind în continuare nemulţumiţi de propunerile venite din partea Guvernului. Acest lucru înseamnă că cel puţin pînă luni peste 70% din şcolile din toată ţara nu vor primi copiii în clase pentru a face cursuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb