PSD BRĂILA: Bugetul în forma votată încalcă nu doar angajamentele politice din campanie, ci şi programul de guvernare

G.U.
Politică / 10 martie 2021

Bugetul în forma votată încalcă nu doar angajamentele politice din campanie, ci şi programul de guvernare

Organizaţia PSD Brăila susţine că Legea bugetului de stat în forma votată în Parlament încalcă angajamentele politice din campania electorală şi programul de guvernare asumat de PNL, USR-PLUS şi UDMR, informează Agerpres.

"Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 au fost promulgate. Este un buget al austerităţii bazat doar pe tăieri, votat de o majoritate obedientă fără adoptarea niciunui amendament, o premieră în istoria Parlamentului României post decembriste. Bugetul în forma votată încalcă nu doar angajamentele politice din campanie, dar şi programul de guvernare al actualului cabinet care a devenit lege în urma votului de învestitură primit în Parlament. Bugetul nu are ca prioritate oamenii şi dezvoltarea României, ci satisfacerea clientelei politice a actualei coaliţii. Banii au fost împărţiţi pe criterii politice, primarii de la PNL, USR-PLUS şi UDMR au primit sume generoase, în timp ce localităţile conduse de pesedişti au fost lăsate pe dinafară", se arată într-un comunicat al PSD Brăila.

Reprezentanţii PSD Brăila au dat ca exemplu bugetul de la Sănătate, unde "Guvernul a tăiat 2,6 milioane lei, aproape echivalentul a două campanii naţionale de vaccinare antiCovid", precizând că, "în bugetul alternativ elaborat de PSD, Sănătatea ar fi primit cu 30% mai mult", notează sursa citată.

"Educaţia a primit doar 2,55% din PIB, cel mai mic buget alocat în ultimii 30 de ani. PSD a prezentat soluţii pentru creşterea cu 18% a bugetului Educaţiei. La Agricultură, coaliţia a tăiat toate despăgubirile pentru calamităţi, a tăiat aproape jumătate din subvenţii (48,73%) şi mai mult de o treime din banii pentru irigaţii (37,88%). Fermierii au început deja să fie executaţi silit de

către furnizori. La lucrări publice, dezvoltare şi administraţie, actuala guvernare a tăiat 1,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă îngheţarea proiectelor comunităţilor locale. Guvernul Cîţu continuă îndatorarea României cu o viteză de împrumut de 800-1.000 de euro pe secundă. În 2021, datoria publică va ajunge la peste 55% din PIB, faţă de 34,6% datorie şi un buffer de 5,2 miliarde euro lăsate de guvernul PSD în 2019 în vistieria statului", potrivit PSD Brăila.

Reprezentanţii PSD Brăila mai susţin că PNL şi USR-PLUS i-au minţit în mod repetat pe pensionari în privinţa creşterii punctului de pensie şi că au minţit în mod repetat referitor la creşterea alocaţiilor.

"În loc să fie dublate, alocaţiile au crescut cu doar 40%, iar restul majorării până la 100% ar trebui să aibă loc abia peste doi ani. Au minţit profesorii care nu vor mai vedea majorările salariale prevăzute de lege. Au minţit agricultorii că vor primi despăgubiri pentru pierderile suferite. Au minţit antreprenorii că vor primi sprijin financiar, dar au tăiat 300 de milioane din cele 500 angajate prin O.U.G. 224/2020. I-au minţit pe studenţi. Au rămas fără transport gratuit", se arată în comunicatul PSD Brăila.

Potrivit PSD Brăila, "bugetul votat de majoritatea de la guvernare pentru anul 2021 este unul al austerităţii".

"Tăierile de venituri reprezintă regula. Niciun amendament al reprezentanţilor PSD nu a fost acceptat. Parlamentarii PSD Brăila au venit cu un număr de 78 de amendamente, iar două dintre acestea, care au fost susţinute şi de parlamentarii gălăţeni, vizau drumul expres Brăila - Drajna şi, respectiv, construirea unui complex sportiv în zona Brăila - Galaţi, care includea o sală polivalentă, un stadion şi alte amenajări pentru desfăşurarea competiţiilor sportive", se arată în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb