PSD Bucureşti acuză: Lucrări demarate fără aprobarea Consiliului General şi fără licitaţii de primarul Videanu

NICOLAE MARDARI
Ziarul BURSA #Politică / 15 decembrie 2005

Un proiect în valoare de 80 de milioane de euro a fost demarat fără aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti de către primarul Adriean Videanu - a afirmat ieri într-o conferinţă de presă vicepreşedintele PSD Bucureşti, Vlad Dumitrescu. Este vorba despre o lucrare ce ar trebui să reabiliteze serviciile de apă şi canalizare din opt zone din Capitală.

În şedinţa din 29 noiembrie a Consiliului General, proiectul nu a fost aprobat pentru că era incomplet, afirmă Vlad Dumitrescu. Totuşi, în zona de Nord a Capitalei se lucrează, informează domnul Dumitrescu, cu toate că aceasta ar fi, în viziunea social-democraţilor, o ilegalitate. Nici un proiect nu poate fi demarat dacă parametrii tehnici şi financiari nu au fost aprobaţi de Consiliul General - afirmă Vlad Dumitrescu, care îl acuză pe Videanu că este incompetent şi că acoperă ilegalităţi. PSD Bucureşti afirmă că va sesiza Parchetul şi Departamentul Naţional Anticorupţie în legătură cu acestea.

În replică, primarul general Adriean Videanu a declarat, tot ieri: "Dumnealor s-au referit probabil la proiectul Băncii Mondiale din sectorul 1 şi 6, proiect început de multă vreme. Probabil că domnul Dumitres-cu a lipsit la şedinţa de consiliu în care s-a aprobat de principiu demararea acestuia. Urmează să venim cu indicatorii tehnico-economici în Consiliul general al Municipiului Bucureşti." Adriean Videanu a mai declarat că la Ministerul Finanţelor sînt începute procedurile standard ale unui împrumut dat de Banca Mondială pentru a rezolva zonele deficitare din punct de vedere al canalizării.

Replica domnului Adriean Videanu conţine, însă, două neclarităţi - afirmă Vlad Dumitres-cu. În primul rînd, spune Dumitrescu, primarul general vorbeşte despre un proiect aprobat de principiu, ceea ce nu există ca noţiune - proiectele pot fi aprobate sau nu -, în al doilea rînd, Videanu recunoaşte că normele tehnice şi funcţionale ale lucrărilor nu au fost nici măcar prezentate Consiliului General, nicidecum aprobate. Ceea ce - consideră Dumitrescu - este dovada clară că începerea lucrărilor, pe care primarul general nu o contestă, este ilegală.

În conferinţa de presă, vicepreşedintele PSD Bucureşti susţine că firma care realizează proiectul în cauză este abonată la cîştigarea licitaţiilor organizate de Primăria Generală. Este vorba despre firma Romair Consulting, care, potrivit lui Vlad Dumitrescu, ar fi donat un miliard de lei vechi pentru campania lui Videanu şi ar fi primit de la cîştigarea alegerilor şi pînă acum contracte în valoare de 20 de miliarde de lei. Primarul general nu recunoaşte, însă, că firma "Romair" i-ar fi susţinut campania: "Este exclus. Sînt un om care îşi poate susţine singur campania electorală", a declarat primarul general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb