PSD cere demisia Executivului

Ziarul BURSA #Companii / 6 martie 2006

Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat, ieri, demisia Guvernului Tăriceanu. Preşedintele Departamentului de economie şi comerţ al PSD, Iulian Iancu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că partidul său a luat decizia de a cere demisia executivului ca urmare a faptului că actualul Guvern s-a dovedit "neprofesionist", "ires-ponsabil" şi "incapabil de a administra problemele ţării".

Iulian Iancu a acuzat Cabinetul Popescu-Tăriceanu de lipsă de coerenţă în administrarea problemelor macroeconomice, politici fiscale falimentare, nefuncţionarea instituţiilor statului şi abandonarea sectorului energetic, a politicilor strategice de interes pentru România, informează Rompres.

Deputatul PSD a mai solicitat premierului oprirea creşterii preţurilor la gazele naturale din producţia internă, în condiţiile în care mai mult de 40% din populaţia ţării se află în imposibilitatea de a plăti factura la întreţinere, iar în industria uşoară au fost concediaţi zeci de angajaţi.

Iulian Iancu a mai menţionat creşterea "aberantă" a preţurilor la carnea de porc şi pasăre, lapte şi materiale de construcţii, precum şi la biletele CFR şi metrou, care trec de gradul de suportabilitate a populaţiei.

O altă solicitare a social-democraţilor a fost stoparea oricărui proces de privatizare a Romgaz, în condiţiile în care pe piaţa internaţională se înregistrează o presiune uriaşă de creştere a preţului petrolului. Deputatul a mai afirmat că PSD susţine revenirea la decizia de alocare a tarifelor sociale în România, ca mijloc de apărare a cetăţenilor în faţa politicii economice a actualului Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb