PSD cere Guvernului măsuri privind calculul pensiilor

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2008

Trei deputaţi ai Partidului Social Democrat (PSD), alături de reprezentanţi ai pensionarilor din Sălaj, îi solicită premierului Călin Popescu-Tăriceanu să dispună urgent măsuri pentru aplicarea legii privind calculul drepturilor de pensie.

"S-a ajuns până acolo încât oamenii aflaţi în situaţii disperate s-au constituit în forme asociative şi dau în judecată instituţiile statului, existând hotărâri definitive şi executorii în favoarea acestora", potrivit unei scrisoari adresate premierului de Marian Sârbu, Filonaş Chiş şi Iuliu Nosa şi de preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Sălaj, Ilie Gorgan, şi de preşedintele Uniunii Judeţene a Penisonarilor Sălaj, Teofil Dreptate.

Semnatarii documentului susţin că există situaţii în care salariaţii se află în imposibilitatea de a-şi reconstitui vechimea în muncă, pentru că le-au fost distruse cărţile de muncă sau au fost pierdute şi nu îşi pot întocmi dosarele de pensionare.

În acelaşi timp, susţin semnatarii scrisorii, sute de mii de oameni încearcă să îşi stabilească sporurile cu caracter permanent care, potrivit Legii 19/2000, sunt incluse în calculul drepturilor de pensie, dar nu reuşesc să intre în posesia acestor documente.

Semnatarii scrisorii mai susţin că, de mai mult de doi ani, direcţiile judeţene ale Arhivelor Naţionale erau obligate să preia documentele cu valoare practică în baza cărora pot fi eliberate adeverinţele privind stagiul de cotizare pentru calcularea drepturilor de pensie, lucru care nu s-a întâmplat, ajungându-se "într-un blocaj deosebit de periculos şi care afectează viaţa a sute de mii de oameni".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb