PSD critică Guvernul pentru scăderea nivelului de trai şi "haosul" din sistemul economico-financiar

Ziarul BURSA #Politică / 20 iunie 2005

După şase luni de activitate a Guvernului Tăriceanu, bilanţul este unul caracterizat prin scăderea nivelului de trai al populaţiei, haos legislativ, dereglarea circuitelor macro-financiare şi neîncrederea investitorilor în mediul de afaceri, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă desfăşurată sediul partidului, vicepreşedintele PSD Mihai Tănăsescu, citat de Rompres.

"Analizînd primele şase luni de guvernare ale actualei puteri, trăieşti senzaţia că ai mai văzut acest film, din păcate, filmul prost al începutului greoi din perioada 1996-2001", a afirmat Mihai Tănăsescu. Acesta a spus că prin introducerea cotei unice de impozitare au cîştigat numai aproximativ 350.000 de contribuabili, cea mai mare parte a populaţiei avînd doar de pierdut datorită creşterii accizelor, a preţurilor energiei, gazelor şi combustibililor petrolieri, a anulării ajutoarelor sociale, a reducerii subvenţiilor pentru agricultură.

În opinia lui Mihai Tănăsescu, care este şi preşedinte al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, "Guvernul şi-a dovedit lipsa de competenţă şi dorinţa de a rezolva lucrurile pentru oamenii mulţi şi în cazul inundaţiilor, a crizei din sistemul medical, a grevei ceferiştilor". Liderul PSD a caracterizat recalcularea pensiilor drept o "glumă sinistră", arătînd că, în urma recalculării, cea mai mare parte a pensionarilor nu primesc nimic, dar rămîn şi fără indexare, în condiţiile creşterii preţurilor.

Vicepreşedintele PSD a mai afirmat că, deşi Guvernul Tăriceanu este acuzat de politicienii occidentali că practică o politică de dumping fiscal şi social, în cele şase luni care fac obiectul bilanţului înregistrîndu-se o scădere a investiţiilor străine cu 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. "Investitorii străini acuză lipsa de stabilitate şi predictibilitate a mediului de afaceri în condiţiile în care Guvernul a modificat de trei ori anul acesta Codul Fiscal şi nici în acest moment, la jumătatea anului, nu a elaborat normele de aplicare a acestui instrument, adoptat acum doi ani tocmai pentru a oferi o perspectivă stabilă şi de durată pentru strategiile financiare ale firmelor", a mai declarat Mihai Tănăsescu.

Acesta a mai criticat faptul că rata inflaţiei este cu două procente peste previziuni, existînd riscul să fie mai mare decît cea de anul trecut (9,3%), deşi trebuia să coboare la 7%, precum şi faptul că deficitul comercial extern este cu 40% mai mare decît cel de anul trecut. "Veniturile care se încasează la buget sunt mai mici cu 2% decît anul trecut deşi Guvernul prezintă altfel situaţia, dovadă şi faptul că în această perioadă vom avea prima rectificare bugetară negativă din ultimii ani", a mai spus Mihai Tănăsescu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb