PSD decide mâine în privinţa remanierii Guvernului

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Politică / 11 octombrie 2017

PSD decide mâine în privinţa remanierii Guvernului

Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au anunţat ieri, la finalul unei şedinţe desfăşurate la sediul central al partidului, că decizia finală referitoare la remanierea Guvernului va fi luată joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN).

Tot ieri, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a confirmat că premierul Tudose va demite mai mulţi membrii ai actualului guvern. Senatorul PSD a precizat: "Premierul are un program de guvernare de dus şi acolo unde consideră că miniştrii nu se mişcă bine, normal că vine cu solicitări de împrospătare a ministerelor, prin schimbarea miniştrilor. Este atributul dânsului şi respectăm asta. Va exista o remaniere atât timp cât domnul Mihai Tudose spune că avem în anumite zone rămâneri în urmă din cauza miniştrilor. În Comitetul Executiv, dânsul va veni cu motivarea şi noi vom lua decizia propunând alte nume de miniştri".

De asemenea, preşedintele executiv al PSD a precizat că nu există un conflict între Liviu Dragnea şi prim-ministrul României, Mihai Tudose, evenimentele recente şi discuţiile din jurul remanierii guvernamentale având loc pe fondul încetinirii aplicării Programului de guvernare.

Grija pentru implementarea Programului de Guvernare a fost invocată, totodată, de Liviu Dragnea ca motiv pentru declanşarea actualelor tensiuni din interiorul partidului de guvernământ. În acest sens, preşedintele PSD a subliniat că discuţiile cu premierul Tudose au decurs în condiţii bune şi s-au concentrat pe îmbunătăţirea performanţelor actualei guvernări. El a precizat că nu se pune problema declanşării unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Tudose şi că este convins că premierul nu va lua o decizie privind remanierea până la discuţiile din cadrul CExN.

Invocarea Programului de guvernare în contextul declanşării crizei politice a devenit un obicei pentru liderul PSD. Amintim că demiterea, anul acesta, a Cabinetului Grindeanu a fost motivată de un raport al partidului privind stadiul atingerii obiectivelor asumate. Faptul că analiza guvernării este adusă şi astăzi în discuţie poate fi un indiciu al tensiunilor din interiorul PSD, în ciuda atitudinii destinse afişată de Liviu Dragnea.

Probabil că, tocmai din această cauză, şeful Executivului a fost tranşant în declaraţiile sale privind schimbarea unor miniştri şi, în acelaşi timp, evaziv în privinţa Programului guvernamental.

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni seara, într-o emisiune televizată, că urmează o "miniremaniere guvernamentală", precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniştri din Cabinetul pe care îl conduce. Chestionat dacă situaţia are legătură cu existenţa unor miniştri cu probleme penale în guvern, Tudose a răspuns: "Da. (...) Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească Cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană".

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb