PSD foloseşte gardienii publici pentru a intimida opoziţia

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 31 mai 2004

Candidatul Partidului Democrat pentru primăria Slatina, tînărul de 27 de ani, Darius Vâlcov a prezentat, ieri, o înregistrare video cu poliţişti şi gardieni publici care au împiedicat un miting al tinerilor democraţi. Mitingul în cauză a fost împiedicat de angajaţii statului pentru că în aceeaşi municipiul Slatina era vizitat de premierul Adrian Năstase. "Era o manifestaţie paşnică, electorală, la care 12 tineri din PD purtau steaguri şi pancarte cu însemnele partidului", a explicat Darius Vâlcov imaginile pe care ni le-a prezentat. Domnia sa a explicat că presiunile la adresa sa şi a adepţilor săi au apărut din momentul în care a ajuns pe locul doi în sondaje cu 25%, iar primarul PSD a căzut sub 50%.

Democraţii din Slatina au mărşăluit prin Slatina, însă au fost opriţi din drum în repetate rînduri de poliţişti pe motiv că nu ar avea autorizaţie. "În timpul campaniei electorale nu ai nevoie de autorizaţie pentru manifestaţii publice, motiv real al piedicilor fiind sosirea în oraş a lui Adrian Năstase", a precizat Darius Vâlcov. După ce adjunctul poliţiei Slatina, Răilean, i-a întors o dată din drum, democraţii au reuşit, totuşi, să ajungă în piaţa principală unde erau adunaţi funcţionarii şi elevii din şcoli pentru a-l întîmpina pe premier. "Vreau să menţionez că la acest eveniment electoral au fost obligaţi să participe funcţionarii, care şi-au părăsit locurile de muncă, şi pentru a nu pleca acasă, le-au fost încuiate genţile în birouri", a spus Vâlcov, care a mai arătat că nici în liceele din Slatina nu s-au ţinut ore în schimbul doi, din acelaşi motiv.

"Odată ajunşi în piaţă, gardieni îmbrăcaţi în civil ne-au îmbrîncit şi împins din faţa Casei de Cultură, folosind forţa şi ameninţările", a spus candidatul democrat, comentînd imaginile video. Gardienii le-au rupt steagurile şi pancartele şi i-au ameninţat că nu au ce căuta în Slatina. "Noi nu vrem să scoatem în evidenţă violenţa acestor manifestări, ci participarea la campania electorală a angajaţilor statului, în acest mod fiind demonstrat că PSD guvernează ca un partid-stat, totalitar", a declarat Cosmin Guşă, şeful de campaniei al PD. Domnia sa consideră că în "Oltul - judeţul roşu", PSD a început să fie disperat de faptul că au apărut oameni tineri, cu idei noi şi moderne, care le pot lua puterea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb