PSD:  Guvernul PNL a mărit artificial deficitul bugetar prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula

D.F.
Politică / 7 martie 2020

Guvernul PNL a mărit artificial deficitul bugetar prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula

Reprezentanţii PSD critică printr-o postare pe Facebook Guvernul PNL pentru banii plătiţi fraţilor Micula în urma primului proces pierdut, adăugând că "la nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României".

"PSD a avut #dreptate! Prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula, Guvernul PNL a mărit artificial #deficitul bugetar, punând în pericol stabilitatea ţării. La nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României", arată PSD, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democraţii adaugă că, mai mult, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din cheltuielile de judecată.

"Iată dovada că atunci când statul român se apără #corect şi #fărăintereseascunse are toate şansele să câştige! Guvernele PSD au dat dovadă de responsabilitate şi au apărat interesul naţional, iar rezultatele se văd prin decizia de acum", susţin aceştia.

În luna decembrie, premierul de atunci, Ludovic Orban a declarat că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula şi care afecta activitatea Romatsa.

"Bugetul Ministerului Finanţelor Publice se suplimentează cu suma de 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea plăţii, în cursul zilei de astăzi, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20 , pronunţată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii. (Cauza Micula)", anunţa Guvernul.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, afirmă, după ce Tribunalul arbitral internaţional a respins pretenţii ale fraţilor Micula de peste 9 miliarde de lei faţă de statul român, că PNL a "demonstrat că se poate", câştigând al doilea proces intentat României de fraţii Micula. "Când nu furi, se poate!", spune Cîţu.

El adaugă că astfel s-au "salvat" 2.4 miliarde de euro, în timp ce "gaşca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Este o RUSINE, iar ciorditori si evazionisti????

    jos psd jos nationalismul si religia , spiritualitatea e o boala mentala , nu vreau sa fiu unit ca unu , jos cu credinta , scuipa pe isus

    1. Alo...Balaceanca? Vedeti ca a scapat un pacient de la voi. E incoerent si zice ceva de credinta, isus, scuipat... dar nu se intelege exact ce vrea sa spuna. Luati-l repede, ca nu se stie ce prostii mai debiteaza!

    Pai cine a platit cei 900 milioane lei fratilor Micula? PSD a platit ori PNL?De ce trebuia sa plateasca acesti bani intrucat executarea silita era suspendata prin hotarare judecatoreasca? In orice caz la data platii, Statul Roman nu era obligat sa le dea cei 900 milioane lei, putea , cel putin, sa amane aceasta plata. Stim ca au vrut sa mareasca deficitul bugetar pe anul 2019 si sa dea vina pe PSD, daca nu cumva au fost si alte aranjamente. Domnilor penelisti, ne credeti pe toti tampiti? In afara de faptul ca dati vina pe PSD pentru tot ce este rau in tara asta, voi mai stiti altceva? Vai, vai, vai...sunteti ridicoli, iar romanii se vor convinge incet, incet de "bunele voastre intentii"...

    1. Bai nenorociților după ce ați făcut prăpăd în tara timp de 3 ani inclusiv procesul fraților micula pe care l-ați pierdut,tot voi veniți cu reproșuri bai nenorociților!

    Era deja pus sechestru pe o parte din actiunile statului roman la Nuclearelectrica. Fratii Micula primeau acele actiuni dc nu se platea.

    Buna ziua ,chiar si daca s a facut plata ,statul roman poate sa ceara revizuire pe cale extraordinara ,daca pregateste corect dosarul . Suntem toti incurajati de strigatul de victorie al PNL ca "se poate" !

    Au mai fost si in trecut hotarari arbitrale contestate ,revizuite si castigate de statul care a fost pagubit .  

    Si in Franta a fost un arbitraj contestat si chiar si dupa 10 ani s-a revizuit sentinta si s-au returnat banii .

    Cel mai probabil ca ,la momentiul deschiderii procesului la curtea de arbitraj ,statul roman sa nu fi fost corect reprezentat ,poate nu au avut avocati ,poate nu s-au platit speze sau poate undeva in aparatul administrtiv a fost un caz de coruptie inca nedescoperit .Declansarea unui proces penal dupa o astfel de cercetare va permite si revizuirea sentintei arbitrale . Si atunci vom putea spune cu adevarat :iata ca se poate ". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb